Læsetid: 4 min.

Troels Lund Poulsen skifter mening: Førtidspensionsreform bliver gransket nu

Beskæftigelsesministeren og partierne bag de såkaldte ressourceforløb fremrykker evalueringen af førtidspensionsreformen. Det besluttede forligskredsen på et møde onsdag. Kulegravningen af kommunernes forskelsbehandling af borgere begynder med det samme
Information skrev for nylig om praktiserende læge Anders Beich, der har anbefalet patienter at flytte fra Københavns Kommune for på den måde at sikre sig en bedre behandling af deres ansøgning om førtidspension. Nu er en ændring af førtidspensionsreformen undervejs

Information skrev for nylig om praktiserende læge Anders Beich, der har anbefalet patienter at flytte fra Københavns Kommune for på den måde at sikre sig en bedre behandling af deres ansøgning om førtidspension. Nu er en ændring af førtidspensionsreformen undervejs

Sigrid Nygaard

24. august 2017

Dit postnummer må ikke afgøre, om du er berettiget til en førtidspension. Det synes måske logisk, men den seneste tids artikler i Information har tegnet et billede af vilkårlighed på tværs af landets kommuner.

Den vilkårlighed vil regeringen og de øvrige partier bag reformen, S, R og SF, ikke længere acceptere. Så på et hasteindkaldt møde besluttede partierne onsdag at iværksætte dele af den bebudede evaluering af reformen allerede nu.

Det er ikke mere end en uge siden, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) sagde til Information, at det ville være oplagt at vente på en samlet evaluering af reformen, der stod til at blive offentliggjort i begyndelsen af det nye år.

Men i går var ministeren kommet på andre tanker. Efter mødet med forligskredsen sagde han til Ritzau, at »der er behov for at fremrykke en del af den evaluering, som skulle finde sted i 2018«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Madsen

Resultatet vil blive at alle andre kommuner, bliver tvunget til at være ligeså kyniske som Anna Mees.

ingemaje lange, Jakob Trägårdh, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg tror desværre også, at Finn Sørensen har ret. Hvis noget bliver ændret i kommunernes forvaltningspraksis, bliver det med laveste fællesnævner.

Jakob Trägårdh

Det operative ord skal ifølge loven være "afklaring", den afklaring som langtidssyge og socialt udsatte borgere (ca. 30.000 pers.) har krav på og ikke får, hvorved de fastholdes—ikke i ledighed—men i et uafklaret limbo (ikke i et—men i 5-10-15-20 år): For syg til at arbejde og for rask til førtidspension, flexjob eller revalidering (+ alt det, der iøvrigt bliver muligt efter afklaring fx.: Gældssanering og familieliv mv.) . Istedet taler Troels Lund Poulsen om de “ledige" ca. 65.000 pers., der fastholdes i ledighed—som om? Det er ren new-speach: Hvem er det der har rejst sig i protest? Det er nogle af de allermest socialt udsatte og syge borgere i Danmark. Skam dig Troels!

Ole Thofte, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel og ingemaje lange anbefalede denne kommentar