Læsetid: 5 min.

Unge talenter fra 129 lande er i Danmark for at formulere fremtidens udviklingspolitik

1.000 unge var i den forgange uge indlogeret på danske højskoler for at lave udviklingspolitik, som skal hjælpe med at opfylde FN’s verdensmål for 2030. I dag kåres de bedste forslag
Lean Darwish (i grå, lang cardigan) bor til dagligt i Damaskus i Syrien, hvor hun er medskaber af et firma, der lærer arabere at programmere. Hun deltager i UNLEASH for at sprede en mere positiv fortælling om sit hjemland.

Lean Darwish (i grå, lang cardigan) bor til dagligt i Damaskus i Syrien, hvor hun er medskaber af et firma, der lærer arabere at programmere. Hun deltager i UNLEASH for at sprede en mere positiv fortælling om sit hjemland.

Maria Fonfara

21. august 2017

Der er ekstra mange til morgensang i foredragssalen på Oure Idrætshøjskole på denne sjældent varme sommerdag i august. Koret af faste højskoleelever er suppleret af 90 unge med 66 forskellige nationaliteter.

Fra Syrien og Burundi til Rusland og New Zealand. Om halsen bærer de røde nøglekæder, hvorfra der hænger små visitkort med logoet ’UNLEASH’ og den farverige cirkel, som symboliserer FN’s verdensmål. Som for at minde deltagerne om, hvorfor de er her.

Oure Idrætshøjskole er én ud af ti danske højskoler, der i august huser i alt 1.000 unge, nøje udvalgte talenter fra 129 lande. Anledningen er, at Danmark er første vært for et nyt globalt initiativ UNLEASH (at slippe løs, red.), hvis ambition er at udvikle innovative løsninger for at nå FN’s 17 verdensmål.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Slettet Bruger
Slettet Bruger anbefalede denne artikel

Kommentarer