Læsetid: 9 min.

Danny Abdalla skulle melde sig dagligt, men dukkede ikke op i 505 dage. Nu er han tiltalt for skyderier og voldtægter

Et nyt anklageskrift mod tidligere udvist bandeleder viser, at meldepligt for udvisningsdømte kriminelle ikke nødvendigvis forhindrer, at de begår ny grov kriminalitet. Inger Støjberg vil give reglerne mere tid til at virke, men erklærer sig klar til at se på stramninger
Bandelederen Danny Abdalla er blevet udvist fra Danmark to gange – for grov narkokriminalitet og røveri – men fordi han angiveligt er dødsdømt i Libanon, er han ikke blevet udsendt og har derfor levet på tålt ophold. Senere blev han pålagt daglig meldepligt i Sandholm, men i 505 dage i træk mødte han ikke op og har i stedet brugt tiden – ifølge et nyt anklageskrift – på en lang række skyderier, narkokriminalitet, afpresning og flere voldtægter. 

Bandelederen Danny Abdalla er blevet udvist fra Danmark to gange – for grov narkokriminalitet og røveri – men fordi han angiveligt er dødsdømt i Libanon, er han ikke blevet udsendt og har derfor levet på tålt ophold. Senere blev han pålagt daglig meldepligt i Sandholm, men i 505 dage i træk mødte han ikke op og har i stedet brugt tiden – ifølge et nyt anklageskrift – på en lang række skyderier, narkokriminalitet, afpresning og flere voldtægter. 

Claus Bech

16. september 2017

Når den endelige historie om Danny Abdalla skal skrives, vil man med et vist belæg kunne skrive: Han testede retsstatens yderste grænser – beskyttelsen af selv den laveste forbryders fundamentale rettigheder efter de højeste principper.

Men det er præmaturt. Historien er ikke slut endnu.

36 forhold – mange af dem grove straffelovsovertrædelser – står bandelederen Danny Abdalla nu tiltalt for i en ny sag, som begynder den 3. oktober ved retten i Holstebro. Der er afsat 15 dage i retten.

I bunden af anklageskriftet, som Information har fået aktindsigt i, tager anklageren »forbehold for at nedlægge påstand om udvisning«.

Danny Abdalla selv nægter sig skyldig i alle de grove forhold.

Han er dog tidligere dømt til udvisning, endda to gange. Først fik han otte års fængsel for grov narkokriminalitet i 2003 og blev udvist for bestandig af Danmark. Men da han ifølge sin egen forklaring er dødsdømt i Libanon, kan udvisningen ikke effektueres. Dermed er han på tålt ophold i Danmark.

I 2012 blev han dømt til et år og otte måneders fængsel for røveri og atter udvist for bestandig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Slettet Bruger
  • Hans Aagaard
  • Michael Hullevad
ingemaje lange, Slettet Bruger, Hans Aagaard og Michael Hullevad anbefalede denne artikel

Kommentarer

Else Marie Arevad

Myndighederne skal i hvert fald undersøge, om det er sandt, som Danny Abdall selv siger, at han er dødsdømt i Libanon. Ellers skal han smides ud, jo før jo bedre. Vi har nok af vores egne gammeldanske slyngler til, at vi ikke ligefrem behøver at samle på alle mulige andre landes slyngler! Så kunne vi måske ligefrem få råd til at tage imod nogle kvoteflygtninge i stedet for.

Lars Steffensen, Morten Nielsen, Torben K L Jensen, Anne Mette Jørgensen, June Beltoft, Hanieh Meteran, Allan Stampe Kristiansen, Mohamed B, Christel Larsen, Flemming Berger, Mogens Holme, Maria Jensen, Ole Klarskov Andersen, Arne Lund, Slettet Bruger, Lars Jørgen Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Lindegaard, Helle Møller-Madsen, Karsten Lundsby og Ryan Klitholm anbefalede denne kommentar

Hvordan i alverden kan manden være sluppet godt fra at ignorere sin meldepligt i 505 dage, uden at politiet for længst har anholdt ham?

Morten Nielsen, Henrik Rasmussen, June Beltoft, Allan Stampe Kristiansen, Mohamed B, Anne Mette Jørgensen, Flemming Berger, Mogens Holme, Martin Sørensen, Eva Schwanenflügel, Jens Winther, Tino Rozzo, Niels Duus Nielsen, niels astrup, Maria Jensen, Ole Klarskov Andersen, Arne Lund, Anton Bentzen, Britta Dueholm, Else Marie Arevad, Katrine Damm og Ryan Klitholm anbefalede denne kommentar

@Hans Larsen,
det er fordi, politiet ikke har ressourcer til at følge op på den slags småting.
Lige netop i denne notoriske gangsters tilfælde burde de nok lægge lidt mere energi i at følge hans færden. Det viser anklagerne jo (med forbehold for, at han endnu ikke er dømt).
Personer, der er på tålt ophold eller er afviste asylansøgere, der render rundt og begår gentagende, grov kriminalitet, burde vi som samfund tage særligt hånd om.
En lejr i det nordøstlige Grønland ville være passende. Så skal vi se, hvor lang tid de pågældende synes, det er sjovt, ikke at rejse frivilligt til deres hjemland.

Allan Stampe Kristiansen, Mohamed B, Anne Mette Jørgensen, Martin Sørensen, Ole Klarskov Andersen, Anton Bentzen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

"Inger Støjberg vil give reglerne mere tid til at virke, men erklærer sig klar til at se på stramninger"
Kan Støjberg overhovedet blive strammere? Svaret er selvfølgelig ja, i den hellige populismes navn.

Men hvordan i alverden kan hun slå mønt på en hullet lovgivning, hun tydeligvis selv har fået igennem! En ting er hendes blindt negative fokus på "de fremmede", noget andet er det totale tids-, penge- og imagespild, som landet, samfundet og alle danskere må døje med på grund af en totalt uduelig politiker, der sidder med en regerings velsignelse.

Henrik Rasmussen, Karsten Lundsby, Egon Stich, Allan Stampe Kristiansen, Mohamed B, Eva Schwanenflügel, Tino Rozzo og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Tilbyd Libanon - hvis det han siger er sandt - at forvandle dødsdommen til livsvarigt fængsel til afsoning i Rumænien.

Benny Jensen, Mohamed B, Anne Mette Jørgensen, Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby, Bjarne Frederiksen og Anton Bentzen anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Forsøgte man ikke med et sted i det jyske til mennesker på tålt ophold? Mener at kunne huske der blev råbt lidt op om det er umenneskelige forhold at blive placeret så langt ude, at retten til familieliv krænkes osv.....

Det er ikke mit indtryk at forbrydelser normalt foregår kl. 10.00 om formiddagen. Ville det ikke være bedre med en meldepligt langt senere på dagen?

Måske det ville være på sin plads at langtidsparkere sådanne personer på en mindre grønlandsk ø. Det vil kun kræve et minimum af sikkerhed. Isbjørnene, som trods meldinger om det modsatte, har det fortræffeligt skal nok sørge for at ingen flygter.

Martin Sørensen, Bjarne Frederiksen, Anton Bentzen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Michael Mansdotter

Han skal naturligvis behandles som alle øvrige kriminelle. Dømmes, straffes og forsøges rehabiliteret, selvom det ser sort ud! Flygtningelovgivningen kan og skal ikke bruges til at straffe ekstra. Det er et skråplan!

Klaus Lundahl Engelholt, June Beltoft, Kristin Bergh, Nis Jørgensen, Mohamed B, Marie Mollerup, David Zennaro, Johnny Winther Ronnenberg, Niels Duus Nielsen, Lars Ahlin, Marie Jensen, Britta Dueholm og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Palæstinenserloven gav os mange flinke fyre.

Else Marie Arevad, Benny Jensen, Morten Pedersen, Hans Aagaard, Ole Klarskov Andersen, Torben Bjerrehuus, Claus Schmidt, Kim Houmøller, Bjarne Frederiksen og Frank Hansen anbefalede denne kommentar

Tror vi på at mennesket har en fri vilje? Så må vi holde os til at han har begået noget i Libanon, som han vidste ville give dødsstraf, og han vælger at gemme sig her. Send ham hjem.
Hvis vi tror at der ikke er nogen fri vilje, men alle mennesker er offer for deres omstændigheder, må vi jo udnævne ham til en kikser, et rigtig skidt produkt af samfundet, som alle ville være bedre foruden. Så kan vi låse ham inde på ubestemt tid og se om han med årene bliver så mild, at han kan være sammen med andre.
Rehabilitering - det er altså for blåøjet.

Dennis Jørgensen, Ole Andersen, Morten Nielsen, Allan Bartroff, Peter Frost, Anne Mette Jørgensen, Hans Aagaard, Martin Sørensen, Claus Schmidt, Karsten Lundsby, Kim Houmøller og Bjarne Frederiksen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Det lyder som om han bor i Jylland og hvis myndighederne virkelig gerne vil se ham hver dag kl. 10 - eller bare en gang om ugen, skulle man måske finde en mere praktisk ordning? Især hvis man har tænkt sig at straffe ham for at udeblive. Det er lidt ligesom med gældssanering, beløbet skal være overkommeligt ellers kan det i praksis være lige meget eller ligefrem have modsat effekt. .

Christian Lucas

Altså når det gælder disse karriere kriminelle er jeg åben over for udvisning, især når der samtidig begås socialt bedrageri. Men at øge straffen kun pga en flygtninge/asyl betragtning er det helt galt og hører slet ikke hjemme i Flygtninge lovggivningen.

Torben Lindegaard

@Morten Frich og Rasmus G. Svaneborg

Jeg er blot bekymret for, om myndighederne nu fik udbetalt kontanthjælpen til Danny Abdalla korrekt og til tiden, når han ikke mødte op i Sandholm ....

Else Marie Arevad, Claus Schmidt, Hans Aagaard, Jens Winther og Bjarne Frederiksen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Der er efterhånden løbet ikke så lidt vand gennem såvel 'Klisterkanalen' som 'Christianholms Kanal' både før og efter Danny Abdallas debut som 'dødsdømt libanesisk narkobandeleder' med 'tålt ophold' i Vendsyssel og meldepligt i Sandholmlejren i Nordsjælland.

Måske var det en ide for graverjournalisterne på dagbladet Information anno 2017 at rekapitulere hele fyrens kriminelle og politiske curriculum vitae. Til benefice for nye læsere af den (fortsat) mindst ringe, før de løber fuldstændig vild i paragrafferne og kommer med flere gode forslag til, hvad 'vi danskere' skal stille op med denne forhenværende 'dobbeltagent' for hhv det israelske og det libanesiske efterretningsvæsens mellemværender med hinanden efter de (kristne) libanesiske falangisters massakre på beboerne i de palæstinensiske flygtninge-ghettoer i Beirut i det herrens år 1982.

Anders Graae, Noah Möller-Rasmussen, Mohamed B, Flemming Berger, Vibeke Hansen, David Zennaro, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Jens Falkenberg anbefalede denne kommentar

Grete Preisler - Har du en kilde? Det kunne jo være nyttigt, at finde ud af hvem, der har "dødsdømt Abdalla.
I 1992 da var borgerkrigen i Libanon på det sidste, og der kom en del unge/yngre kombattanter her til landet. Nogle af dem påstod, at de aldrig mere kunne vende tilbage til Libanon, end ikke på familiebesøg, at de ville blive genkendt allerede i lufthavnen.
Det viste sig, at en del af dem "blot" havde været involveret i ret banale hændelser, og at disse med tiden gik i glemmebogen.
Så vel lyder det dramatisk når Abdelia hævder, at der venter ham en dødsdom i Libanon. Men så er det myndighedernes forbandede pligt at af- eller bekræfte hvem der har afsagt en sådan, og om den stadig gælder efter 25 år?

June Beltoft, Else Marie Arevad, Mohamed B, Anne Mette Jørgensen, Mogens Holme, Hans Aagaard og Jens Falkenberg anbefalede denne kommentar

Hvis det virkelig er sandt at han vil blive henrettet første gang han viser sig i Libanon, så skulle man tro at han ville gøre alt, hvad der stod i hans magt, for at få lov til at blive i Danmark. Såsom at overholde sin meldepligt. Hans skødesløse forhold til sine forpligtelser tyder på, at faren måske ikke er så stor endda.

Morten Nielsen, June Beltoft, Arne Lund, Allan Stampe Kristiansen, Mohamed B, Anne Mette Jørgensen, Flemming Berger, Mogens Holme, olivier goulin, Hans Aagaard, Martin Sørensen, Slettet Bruger og Ditte Trolle anbefalede denne kommentar

Frank Hansen:

"Måske det ville være på sin plads at langtidsparkere sådanne personer på en mindre grønlandsk ø. "

Det behøver det nu ikke at være. Men Volkswagen havde i flere år et test track på Grønland....med tilhørende faciliteter til mekanikere, testkørere osv.

http://www.handelsblatt.com/archiv/schwer-zugaenglich-vw-testet-erlkoeni...

Kriminalforsorgen kunne garanteret købe hytterne for en Euro.

Hans Aagaard, Martin Sørensen og Frank Hansen anbefalede denne kommentar
Karl Aage Thomsen

Du har meget ret idet du skriver, Arne Lund. Mærkeligt, at man ikke undersøger, hans løgnehistorier om dødsstaffen. Det er selvfølgelig også mere hensigtsmæssigt, at han begår et drab i Danmark, end at han bliver udvist til en evt. Dødsstraf i Libanon, som journalist har jeg rejst en del i Libanon med omliggende lande, og det er ikke med min viden til landets retssystem, at der henrettes ret mange især som A. L. Skriver, om dødsstraffen stadig efter 25 år gælder. De fleste af de sager er skrottet. Og den lille ondskabsfulde lus, har godt af at mærke på egen krop, hvad han gør ved andre. Støjberg har meget at lære endnu, bl.a. at ressource på egne og andres løgnehistorier.

Torben Lindegaard

@Maria Jensen

Selvom Danny Abdalla skulle vise sig ikke være truet af henrettelse men blot en spjældtur, så kan vi alligevel ikke udvise ham til Libanon, hvis afsoningsforholdene måtte være for dårlige.

https://www.b.dk/nationalt/hoejesteret-bremser-udlevering-rumaenske-faen...

Afsoningsforholdene i Libanons fængsler er næppe bedre end i de rumænske, så udvisning til Libanon vil ikke kunne lade sig gøre efter bestemmelserne i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Jamen altså ....... selvfølgelig griner Danny Abdalla hele vejen

Flemming Berger, Hans Aagaard og Martin Sørensen anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Det eneste problematiske er hvordan mennesker på "tålt ophold" skal behandles. For han er ikke den eneste som ikke kan udvises selv om han er dømt til det.
Han er et strålende eksempel på det der får mange til at stemme DF i afmagt over uhensigtsmæssigheder i nuværende konventioner etc. Og DF har jo ret i noget bær ændres lige på der punkt.

Morten Pedersen, Christel Larsen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Arne Lund: "har du en kilde?"

Nej, det har jeg ikke, Arne Lund. Kun en formodning om, at det må have været en meget højtstående person i justitsministeriet, PET, FE eller Narkopolitiet, der påberåber sig 'tavshedspligt' over for pressen, som - bortset fra gangsterbossen Danny Abdalla selv - har kendskab til, hvem der i sin tid 'dømte ham til døden' in absentia, såfremt han blev returneret til den adresse, hvorfra han ankom til Danmark som asylansøger i 1992 og fik bevilliget 'tålt ophold' i h.t. reglerne i FN's menneskeretskonvention.

Niels Duus Nielsen, Noah Möller-Rasmussen, Arne Lund, Mohamed B og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

DA er ikke europæisk statsborger og har dermed ikke krav på beskyttelse i forhold til den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Danmark kan også i forhold til sammes afsnit to, udvise DA for at forbygge forbrydelser.

Det kræver bare en garanti fra hjemlandet om at de ikke vil henrette ham.

Flemming Berger, Christoffer Pedersen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det jeg finder uforståeligt er, at Danny Abdallah kan rende rundt og lave utallige grove kriminelle handlinger i månedsvis, og først bliver arresteret da politiet finder kokain. Hvorfor er han ikke blevet anholdt efter at have begået voldtægt?
Selvfølgelig burde han udvises, såfremt det kunne lade sig gøre. Men når det åbenbart er umuligt, skulle han istedet sidde bag tremmer. At han bare uden konsekvenser får lov til at hærge løs, er komplet vanvittigt.

Bjarne Bisgaard Jensen, Else Marie Arevad, Noah Möller-Rasmussen, Mohamed B, Anne Mette Jørgensen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Rasmus Knus,

Blot for en ordens skyld: Danmark tiltrådte FN's menneskerettighedskonvention i 1952, og Danmark har ikke opsagt denne samtidig med tiltrædelsen af Den Europæiske do. med tilladelse for EU-landene til at udvise 'uønskede asylansøgere' fra lande udenfor Frontex-området' i forbindelse med Schengen-konventionens bestemmelser om fri bevægelighed for varer, tjenesteydelser, ludere, lommetyve og andre 'arbejdssøgende' af 'europæisk' oprindelse for at forebygge forbrydelser.

Jeg ved ikke, hvad det er for en 'brexit-aftale' Dansk Folkeparti forestiller sig for Danmarks vedkommende. Foreløbig satser de vist på opsigelse af FN-konventionen og senere - måske - en folkeafstemning om udmeldelse af EU efter britisk mønster. Så 'vi' kan beholde alle de pekuniære fordele ved EU-medlemskabet uden at påtage os andre forpligtelser over for de øvrige medlemmer af 'fællesskabet' end dem, vi til enhver tid selv finder bekvemmest for 'os danskere' ... ;o)

Niels Duus Nielsen, Noah Möller-Rasmussen, Mohamed B, Johnny Winther Ronnenberg, Eva Schwanenflügel og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Eva Schwanenflügel
Foreløbig er han kun mistænkt. Men problemet er ikke enestående, der skal soleklare beviser på bordet før han kan dømmes. Og så holder forbrydere sig jo gerne under radaren…Politiet har ikke mange chancer for at stoppe ham og andre før de "dummer" sig. Det må vi nok leve med.

Grethe Preisler

Foreløbig sidder vaneforbryderen Danny Abdalla i varetægtfængsel som sigtet for en række grove banale lovovertrædelser, herunder besiddelse af 200 gram kokain, og venter på at blive stillet for en dommer ved retten i Holstebro. Så ved Støjberg & Henriksen i det mindste, hvor de har ham så længe.

Når retssagen mod ham er afsluttet, dommen afsagt og alle appelmuligheder udtømt, bliver det kriminalforsorgens sure opgave at finde et sted, hvor han ikke vil være til fare for sine omgivelser og kan afsone sin dom uden risiko for at blive likvideret af en rival fra en konkurrerende bande af narkokriminelle.

Til den tid er kommunevalget formentlig overstået for længst, og freden kan atter sænke sig på Christiansborg og andre steder, hvor kampen om vælgernes gunst ved det næste folketingsvalg kan fortsætte som hidtil efter vedtagelse af finansloven for 2018 og fordøjelsen af julemaden i hytte og vrå i Danmark dejligst vang og vænge, lukt med bølgen blå. Thi man skal stadigvæk kunne tælle til halvfems for at drive det til noget som regeringschef i kongeriget Danmark.

Niels Duus Nielsen, Noah Möller-Rasmussen, Mohamed B, Frank Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Jeg synes det er mærkeligt at de sædvanlige grædekoner og mænd ikke synes at det er så synd for den stakkels Danny, som har måttet høre på en slem retorik fra snart sagt alle i mange år og hvor er alle de der sad sammen med palæstinenseren i kirken i hine dage. Kom nu frem og forsvar den samspilsramte unge mand, som VI ikke har kunnet rumme. Jeg er flov over at være danskerkortet, hvor bliver det nu af ?

Benny Jensen, Hans Aagaard og Claus Schmidt anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Jens Peter Hansen,

Var Danny Abdalla en af de statsløse palæstinensere fra Irak, som søgte asyl i Brorsons kirke på Nørrebro i København i 2009? Og jeg, som hele tiden har troet, han kom til Danmark som flygtning fra Libanon i 1992 ..... ;o(

Noah Möller-Rasmussen, Mohamed B, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Christoffer Pedersen, hvad der undrer mig er, at der skal et fund af kokain til, før politiet har nok belastende materiale til at anholde manden, når han i mellemtiden har rendt rundt i månedsvis og begået den ene grove voldshandling efter den anden. Så har politiet jo ikke seriøst behandlet alle de anmeldelser folk er kommet med. Alene det at han flere gange har affyret en pistol mod sine ofre burde da være nok til en sigtelse? DA har dæleme 'dummet sig' ret så mange gange, før ordensmagten har reageret.
Jens Peter Hansen, du må da kunne se forskel på uskyldige og kriminelle asylanter? Der er sgu ikke meget 'offer' over en type som DA.

Christoffer Pedersen

jens peter hansen
Er du ikke bare igang med at brokke dig over du ikke kan finde noget at brokke dig over?
Eva Schwanenflügel
At politiet ikke får fanget ham er ikke det samme som de ikke tager det seriøst. Det kan næsten ikke været forbigået din opmærksomhed, at vi næsten dagligt kan læse om skyderier, vold, voldtægt, hjemmerøverier osv, hvor man ikke har fundet gerningsmanden? Danny Abdalla er bare en af dem, som så tilfældigvis også er en mand på tålt ophold.
Men det er bare ikke nemt at fange en som gemmer sig. Og ide kriminelle miljøer er der ikke tradition for at hjælpe med at finde gerningsmænd..

Grethe Preisler

Jes Bruun,

foreløbig ser det ikke ud til, at politiet har andet på Danny Abdalla end trusler og vold m.v. mod andre medlemmer af det kriminelle miljø af gammel- og nydanskere i uskøn blanding, han selv er en del af. Endnu er der vist ingen, der har hørt ham råbe "Allahu akbar" i forbindelse med sine private commandoraids, så terroristlovens bestemmelser kan nok ikke bruges som begrundelse for at behandle ham anderledes end andre volds-og narkokriminelle i Danmark af samme kaliber.

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Johnny Winther Ronnenberg anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Rasmus Knus

Beskyttelsen under den Europæiske Menneskerettighedskonvention gælder enhver der befinder sig inden for grænserne af et medlemsland. Statsborger eller ej.

Else Marie Arevad, Eva Schwanenflügel, Torben Lindegaard og Johnny Winther Ronnenberg anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Hvad er det en uigennemtænkt tankegang, at mene at man skal sende den psykopat til Grønland. Hvad har det folk gjort alle Jer, som vil ekspedere en håbløs psykopatisk vaneforbrobryder til Grønland?
Det vidner om et bestialsk menneskesyn.
I min verden burde det være lovligt at sende det dyr til en øde ø, hvor han skal fange sinde fiske og plukke lidt bær og hvor der ingen andre mennesker er i fare for at møde ham.
Jeg fatter ikke, at han stadig går rundt. Nu er nok,nok.
Hvis det strider, hvad det sikkert gør mod konventioner,så hold manden indespærret til han dør. giv ham gerne rejemadder til han brækker sig, men luk ham aldrig ud. Psykopater kan man altså ikke ændre på.

Johnny Winther Ronnenberg

Anne Mette Jørgensen

Der sikkert mange som dig der tænker det samme, men vi lever i et retssamfund hvor love og konventioner overholdes,. vil du hellere have et dyrisk samfund hvor hævn er vigtigere end loven?

Nej jeg har ingen sympati for ham, men jeg stopper mig selv i at tænke hævn som det første. Han er trods alt menneske med fejl og mangler som alle os andre inklusiv politikerne!

Hvis du vil dømme nogen til livsvarig forvaring i hvilken lov vil du finde grundlaget for at gøre det?

Skal vi indføre dødsstraf for at retfærdiggøre din harme?

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Noah Möller-Rasmussen og Nis Jørgensen anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Johnny Winther Ronnenberg
Der er mulighed for tidsubestemt forvaring. Men også for livsvarigt fængsel. Conevski som henrettede nogle drenge med nakkeskud i 1985, og som tidligere havde været tiltalt for en grov voldtægt, har været spærret inde 32 år nu. Sidst da han i 2012 søgte prøveløsladelse erkendte han ikke mordene og man fandt en dødsliste hos ham over de folk han ville aflive. For nylig har han igen fået afslag. Men selvfølgelig har en advokat (Bjørn Elmquist) talt for han skulle løslades. Hvis skyld ville det være hvis han igen begik mord? Og hvad ville ofrenes nære mon føle?
Ja alle er mennesker. Det er bare rimeligt nok at samfundet også vurderer om et mennesker er så ødelagt, at det vil begå ny vold. voldtægt og så videre, at hensynet til faren for flere uskyldige ofre må komme før pladder-humanitære hensyn.
Der ud over har du selvfølgelig ret i manden skal dømmes efter loven for det er det vi har den til. Er den forkert må den ændres.

Ole Andersen, Erik Jakobsen og Mohamed B anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Rasmus Knus 16.9 kl. 14:49

Artiklerne 1 & 14 i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention lyder således:

Artikel 1
Pligten til at respektere menneskerettighederne
De høje kontraherende parter garanterer enhver person under deres jurisdiktion de rettigheder og friheder, der angives i denne Konventions afsnit 1.

Artikel 14
Nydelsen af de i denne konvention anerkendte rettigheder og friheder skal sikres uden forskel på grund af køn, race, farve, sprog, religion, politisk eller anden overbevisning, national eller social oprindelse, tilhørsforhold til et nationalt mindretal, formueforhold, fødsel eller ethvert andet forhold.

http://echr.dk/konventionen-og-tillaegsprotokoller/den-europaeiske-menne...

Så Danny Abdalla er omfattet af den beskyttelse, som Den europæiske Menneskerettighedskonvention yder - og i øvrigt også omfattet af EU's charter om grundlæggende rettigheder, som er indskrevet i Lissabontraktaten og dansk lovgivning.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg har fastslået, at indespærring på mindre end tre kvadratmeter i længere tid udgør nedværdigende behandling, som er i strid med menneskerettighedskonventionens artikel 3 - og 27 dage betragter Domstolen som længere tid.

Så af den grund kan vi ikke udvise til Rumænien, et EU land, så alle fantasier om at udvise Danny Abdalla til Libanon er netop det - fantasier.

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

@Christoffer

En forsvarer skal prøve at få den anklagede frikendt. Altid. Sådan har vi bygget vores retssystem op.

Jeg har personlige grunde til at ønske Conevski hen hvor pebberet gror, og jeg kan blive hvidglødende af raseri bare af at høre hans navn, men jeg har stor respekt for at folk som Bjørn Elmquist, som stiller op som forsvarer for dem som ingen andre vil forsvare. Det gør Elmquist et al ikke fordi de synes forbrydere er tiltalende mennesker, men for at sørge for at anklagemyndigheden ikke kan sjuske. Og tro mig, du har ikke lyst til at leve i et samfund uden forsvarsadvokater.

Eva Schwanenflügel, Mohamed B, Christoffer Pedersen, Niels Duus Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Efter afslaget valgte en gruppe på 96 palæstinensere at besætte Enghave Kirke og kort efter mellem den 7. og 8. september 1991 Blågårds Kirke, hvor sognepræst Lisbeth Søe inviterede dem indenfor. Besættelsen af Blågårds Kirke varede i over fem måneder.[1]

Det var ikke Brorsons Kirke i 2009.

Grethe Preisler

jens peter hansen,

og hvad har det med narkogangsteren Danny Abdallas udvisningssag at gøre? Han kom jo efter det hidtil oplyste først til Danmark fra Syrien i 1992, dvs. året efter 'besættelsen af Blågårds Kirke', og var på tidspunktet for sin ankomst hertil hverken anklaget eller straffet for noget kriminelt i h.t. den dagældende almindelige danske straffelov?

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Karl Aage Thomsen

Hvor er dettypisk dansk, at man begynder at hakke på hinanden på grund af skiderikken, som artiklen handler om, typisk er det også, at man lige som myndighederne smider ord i hovedet på hinanden. Det er sgu næsten lige som at være til stormøde på Christiania. Snak, snak, snakk og enorme skriverier. Vi danskere har samme svagheder som vores myndigheder. Kompromier og ingen handlinger, men blødsødenheder i tonsvis. Ja, så gu' har vi da indgået internationale aftaler, som skal overholdes, men vi gransker sgu ikke nok i mulighederne for omgå aftalerne. Hurra for brokkerøvene i Dansk Floskelparti.
Katho

Grethe Preisler

Hvilke 'andre' jens peter hansen?

Jeg kender ikke mere til sagen end det, som har stået i dagspressen, og læser ikke alt, hvad der florerer af bysladder i de blade, man før i tiden kaldte 'tabloidaviserne' eller 'formiddagspressen', jf. idiomet "Hvis det har stået i (indsæt selv din egen yndlingsaversion) er det sikkert også løgn." ... .;o)

Jeg vil bare sige, at jeg synes at Danny Abdalla er et fedt navn. Når nu der (måske med rette) siges så meget dårligt om manden.
Tak.

Eva Schwanenflügel, Christoffer Pedersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Er ikke klog på det juridiske, men må indrømme jeg ikke kan forstå, at man stort set altid ender med at sende Dannys typer på et luksusophold med en madplan, der er bedre end de fleste studerendes, istedet for at håndhæve en retfærdighed, der gør han aldrig tør at tænke tanken om at gøre nogen fortræd igen. Kan ikke se, hvordan humanisme skulle blive banket i dem på den måde, det ender derimod blot med at sende et signal til hans ligesindet om, at konsekvenserne af jeres barbari ikke er mere end et ophold med økologisk mad.

Justice without force is powerless; force without justice is tyrannical - Pascal.

Christoffer Pedersen

Mohamed B
Tjae...fængselsophold skal jo være humant og nogenlunde ens for alle. Jeg undre mig også nogen gange, for eksempel over hvordan det kan tillades en person som der dømt for mor af mor og to børn som han har parteret, får mulighed for stifte familie med kone og børn.

Straffen i et fængselsophold består i frihedsberøvelsen, og de indsatte skal ikke straffes udover det.
Et sundt kosthold kan nok bidrage til en rehabilitering, bedre end junkfood.

Utroligt at mange har så svært ved at adskille denne dyriske mands gruelige hærgen fra Danmarks forhold til diverse konventioner og de generelle beskyttelse af mennesker imod umenneskelige og nedværdigende behandling. Der er som om ,at det eneste straf der findes i straffeloven (når forbryderen er udlændinge) er "UDVISNING" og hvis man ikke kan udvise," så er det noget galt med de konventioner". Dette problem med dette utålelige menneske har ikke noget med udlændingeloven eller konventioner at gøre. Dette dyriske menneske skulle længste have fået forvaring, idet han tydeligvis er kronisk til fare for andre. Men i stedet lade man ham hærge og nå han endelige bliver fanget, så taler man om udlændige og konventioner og hvordan de er for slappe mm.
Hvorfor skal alt handle om UDLÆNDINGE og hvor slemt de er. Hold nu op og døm denne dyre af et menneske til forvaring.

Martin Madsen, Eva Schwanenflügel og Erik Jakobsen anbefalede denne kommentar

Sider