Nyhed
Læsetid: 3 min.

DF vil afsætte en halv million til at optælle tredjegenerationsindvandrere

Hvis nogen kan finde pengene, så mener Inger Støjberg, at det vil være »både fagligt relevant og hensigtsmæssigt« at finde ud, af hvor mange indvandrere, efterkommere og børn af efterkommere der vil være i 2060. De penge er Dansk Folkeparti nu klar til at finde. Enhedslisten frygter, at det vil skade integrationen
Tidligere på året kom det frem, at tredje generation fra ikkevestlige lande halter lige så langt bagefter i folkeskolen som anden generation.

Tidligere på året kom det frem, at tredje generation fra ikkevestlige lande halter lige så langt bagefter i folkeskolen som anden generation.

Indland
23. september 2017

Dansk Folkeparti kræver nu, at der bliver afsat en halv million eller helt præcist 600.000 kroner, til at lave en fremskrivning af, hvor mange indvandrere, efterkommere og børn af efterkommere der vil være i Danmark i 2060.

Kravet kommer, efter at integrationsminister Inger Støjberg (V) i et svar til Folketingets integrationsudvalg skriver, at det beløb er prisen for at lade Danmarks Statistisk lave en sådan befolkningsfremskrivning. En fremskrivning Inger Støjberg selv betegner som »både fagligt relevant og hensigtsmæssig«.

»Det undrer mig, at Inger Støjberg skriver, at hun selv er for ideen men ikke nævner noget om selv at finde pengene,« siger formanden for Folketingets integrationsudvalg, Martin Henriksen (DF).

»Men når integrationsministeren ikke vil, gør Dansk Folkeparti det gerne. Hvis det af en eller anden årsag ikke er muligt at finde pengene på Inger Støjbergs budget, vil Dansk Folkeparti tage det op under forhandlingerne om næste års finanslov. Og så går jeg da ud fra, at når Inger Støjberg er enig, så bliver det klaret hurtigt, så vi kan få tallene på bordet.«

99 pct. under 25 år

Et flertal i Folketinget opfordrede tidligere på året til, at der bliver lavet prognoser, hvor tredje generation af indvandrere ikke – som nu – tæller med som danskere. Det skete, efter at det kom frem, at tredje generation fra ikkevestlige lande halter lige så langt bagefter i folkeskolen som anden generation.

I dag er det kun de to første generationer – indvandrere og deres børn – der registreres som havende udenlandsk herkomst, mens børn af efterkommere, altså tredje generation, oftest optræder som personer af dansk oprindelse.

Indvandrere og efterkommere

I statistikken kan befolkningen opdeles i tre grupper afhængig af deres oprindelse: Personer med dansk oprindelse, indvandrere og efterkommere.

En person har dansk oprindelse, hvis han eller hun har mindst én forælder, som både er dansk statsborger og født i Danmark.

Hverken indvandrere eller efterkommere har én forælder, som både er dansk statsborger og født i Danmark. Forskellen mellem indvandrere og efterkommere er, at indvandrere er født i udlandet, mens efterkommere er født i Danmark.

Kilde: Danmarks Statistik

Ifølge Danmarks Statistik var der ved årets begyndelse 20.187 børn af efterkommere med ikkevestlig baggrund i Danmark. Af denne gruppe er 99 procent under 25 år. Danmarks Statistik har offentliggjort statistik om denne gruppe siden 2007, og nærmere oplysninger om børn af efterkommere kan bestilles fra Danmarks Statistik af forskere og andre, som foretager analyser på området. Udlændinge- og Integrationsministeriet har også benyttet disse oplysninger i forskellige tilfælde.

Den ’nødvendige finansiering’.

Når Udlændinge- og Integrationsministeriet og andre myndigheder i mange analyser ikke opdeler resultaterne særskilt på »børn af efterkommere«, skyldes det ifølge Inger Støjberg, at gruppen hidtil har været af meget begrænset størrelse.

Integrationsministeren mener imidlertid, at det bliver mere og mere relevant at medtage den stigende gruppe børn af efterkommere i analyser, og hun vil derfor fremover mere »systematisk« lave analyser, der også omfatter denne gruppe, når det handler om for eksempel brug af dagtilbud og karakterer i grundskolen. Udlændinge- og Integrationsministeriet laver dog ikke befolkningsfremskrivninger, hvilket er overladt til Danmarks Statistik.

»Jeg synes grundlæggende, at det vil være både fagligt relevant og hensigtsmæssigt at gennemføre en sådan befolkningsfremskrivning, hvis der kan anvises den nødvendige finansiering,« skriver Inger Støjberg til integrationsudvalget.

Enhedslistens integrationsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, advarer til gengæld imod befolkningsfremskrivningen.

»Jeg synes godt nok, det er vildt, hvis man ikke engang i tredje generation tæller som ’rigtig dansker’. Grænsen bliver hele tiden rykket. Det tror jeg ikke, der kommer noget godt ud af. Slet ikke hvis man ønsker bedre integration,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Loyalitet

For få år siden var det da også kun Dansk Folkeparti som krævede befolkningsprognoser, hvor tredje generation af indvandrere ikke karakteriseredes som danskere. Dengang mente resten af Folketinget, at tredje generation skulle anses og opgøres som danskere.

»Så længe vi har de integrationsproblemer, vi har, er det relevant at opgøre,« siger Martin Henriksen.

»Der er ikke tegn på, at der venter en løsning lige om hjørnet. Når vi har folk, der jo indlysende føler et større loyalitetsforhold til andre kulturer end den danske, så er det faktisk relevant at opgøre efterkommere og børn af efterkommere og for den sags skyld også børnebørn. For vores skyld kan man godt gå til fjerde, fem eller sjette generation. Men hvis vi kan starte med tredje generation, er det en god begyndelse«.

Danmarks Statistik lavede senest en befolkningsfremskrivning med børn af efterkommerne i 2009, efter Dansk Folkeparti og den daværende VK-regering havde fundet pengene hertil på finansloven. Fremskrivningen viste, at antallet ville vokse fra de daværende 8.000 og til 121.000 i 2050.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Hvor mange familier mon der er i Danmark uden efterkommere af indvandre?
Hvad med kongefamilien - her er der intet medlem af familien, der ikke er indvandre eller efterkommer.

Bodil Hare, Holger Madsen, Steen Sohn, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Elisabeth Andersen, Mikkel Kristensen, Bjarne Andersen, Thomas Christensen, Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens, Torben Skov, Curt Sørensen, Erik Karlsen, Ryan Klitholm, lars søgaard-jensen, Ole Frank, Rolf Andersen, Per Klüver, John Andersen, Vibeke Hansen, Frede Jørgensen, Arne Lund, Arne Albatros Olsen, Hans Larsen, Merete Jung-Jensen, Torben K L Jensen, Elise Berg og Thorkil Søe anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Et forslag i stil med opgørelsen af "hvad de koster os" - begge med det slet skjulte formål at udgrænse " dem" fra "os", nu netop uanset at der er tale om mennesker, hvis forældre også er født og opvokset her i landet. Det har ingen ende. Frit fald.

Bodil Hare, Holger Madsen, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Elisabeth Andersen, Mikkel Kristensen, Bjarne Andersen, Thomas Christensen, Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens, Torben Skov, Curt Sørensen, Tino Rozzo, Katrine Damm, Ryan Klitholm, lars søgaard-jensen, Ole Frank, Rolf Andersen, Per Klüver, John Andersen, Vibeke Hansen, Carsten Wienholtz, Søren Bro, Frede Jørgensen, Arne Lund, Arne Albatros Olsen, Merete Jung-Jensen, Tue Romanow, Elise Berg, Ebbe Overbye og Thorkil Søe anbefalede denne kommentar

Gud hjælpe mig.
Min mors farfar var halvt jøde.

Elisabeth Andersen, Mikkel Kristensen, Thomas Christensen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Torben Skov, Karsten Aaen, Ryan Klitholm, Ole Frank, Rolf Andersen, Per Klüver, John Andersen, Frede Jørgensen, Arne Albatros Olsen, Niki Dan Berthelsen og Elise Berg anbefalede denne kommentar

Uhyggelig læsning og tør vi sige racisme Martin Henriksen?

John Andersen, Holger Madsen, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Elisabeth Andersen, Mikkel Kristensen, Bjarne Andersen, Thomas Christensen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Thorkil Søe, Ryan Klitholm, Katrine Damm, lars søgaard-jensen, Ole Frank, Carsten Wienholtz, Frede Jørgensen, Arne Lund, Arne Albatros Olsen, Merete Jung-Jensen, Torben K L Jensen og Elise Berg anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Ih ja, ignorer da bare at det bliver værrere at være syg og ledig, at kulturhistoriske og kunstmuseer er nødt til at skære mere og mere ind til benet, eller for den sags skyld at det danske forsvars materiel er reduceret til skrot:

Vi forsvarer åbenbart bedst danskheden ved at lade de nedslidte danskere lide endnu mere, at spare kulturarvsformidling ind til benet og reducere forsvaret til et tamburkorps. Men der skal da være råd at sende nogen til at tælle efter hvor mange efterkommere, der er. Pronto!

Elisabeth Andersen, Mikkel Kristensen, Eva Schwanenflügel, Ryan Klitholm, Vibeke Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det er nyttigt siger Støjsenderen. Især hvis man vil piske en stemning op eller hvis man vil indføre særlige love for nogle befolkningsgrupper. Hvor har vi mon hørt om det før???

Elisabeth Andersen, Mikkel Kristensen, Bjarne Andersen, Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Hanne Ribens, Torben Skov, Katrine Damm, Ole Frank, Rolf Andersen, Per Klüver, John Andersen, Carsten Wienholtz, Frede Jørgensen, Hans Larsen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Nu må de sgu styre sig lidt. Der er jo i forvejen " alt for meget indavl i de nationale egnsretter herhjemme efterhånden".

Mikkel Kristensen, Eva Schwanenflügel, Ole Frank og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Michael Andersen

Må man anbefale Martin Henriksen og Inger Støjberg at der foretages en Brown Paper Bag Test på alle mistænkelige?

Racister er jo ikke interesseret i "integration", racister som Martin Henriksen og Inger Støjberg er interesseret i udbredelsen af racisme, som det her ses, endnu engang, klart og tydeligt. Hvis de var interesseret i integration, så ville de gøre noget for integration frem for at modarbejde ved at dæmonisere. De må da have en endog meget svag identitet, siden de synes at have brug for syndebukke på den måde igen og igen. Det her er deres udgave af jødestjernen. Som Martin Henriksen selv siger i artiklen, så stopper det ikke her, hvis det står til dem. Tværtimod. Man øjner kz-lejre i blikket på ham, når han siger noget om "danskhed". Dansk Folkeparti ER Racistisk Folkeparti. Deres mærkesag er racisme. Det er et menneskefjendsk parti, der kun for alvor vil anerkende dig som menneske, hvis du ligner dem. Og det kalder de så "dansk". Afskyeligt.

Holger Madsen, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Kenneth Hansen, Elisabeth Andersen, Mikkel Kristensen, Bjarne Andersen, Thomas Christensen, Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Finn Egelund, Thorkil Søe, Karsten Aaen, Tino Rozzo, Katrine Damm, Ole Frank, Rolf Andersen, Per Klüver, John Andersen, Viggo Okholm, Gaderummet Regnbuen, Carsten Wienholtz, Frede Jørgensen, Bernd Åke Henriksen, Arne Albatros Olsen, Hans Larsen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Ny variant af frikadellekrigen. Men ellers knall im kopf, hvis hjemstavnspartiet da ellers forstår tysk.
He ri huset har vi kendt en palæstinensisk familie i snart tyve år. Far og mor kom hertil i beg. af 90'erne i kølvandet på borgerkrigen. De har begge fast arbejde, de betaler skat, er danske statsborgere, de handler i Brugsen, sender børnene i skole og på Universitetet, de stemmer ved valget, læser avis, overholder færdselsloven osv.
Ja, Martin Henriksen nu kommer den frygtelige tilståelse: de er muslimer, sådan a la Grundtvigs "leben unde leben lassen"., Jeg går ud fra, at du ikke vil regne dem for danskere.
Bliver du nogensinde tilfreds?

Niels Duus Nielsen, Kenneth Hansen, Mikkel Kristensen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Torben Skov, Karsten Aaen, Erik Karlsen, Ryan Klitholm, Katrine Damm, Per Klüver, Margaret Wikman, Viggo Okholm, Carsten Wienholtz og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Den vestlige kvinde får ofte et barn eller ingen børn mens den ikke-vestlige kvinde ofte får 2 børn eller flere så det er ren matematik at den vestlige befolkning ikke reproducerer sig selv. Langt vigtigere er det at vi også fremover har et nogenlunde stabilt samfund og at det ikke ender i dystopisk mareridts scenarier som jeg ser listet op her i kommentator-feltet. Jeg interesserer mig selv rent historisk for ikke-vestlige kulturer. Vores samfund er baseret på menneskerettighederne. Vi anser hinanden som mennesker og at vi respekterer hinandens holdninger - eller i det mindste respekterer hinandens ret til at have den holdning. Og hinandens ret til at sætte vores kryds, hvor vi vil til folketingsvalg. Uanset om man nogensinde har arbejdet eller ej, uanset om man kommer fra rige kår eller fattige kår, så har du ret til at stemme, fordi du er statsborger. Vi kan selvfølgelig indrette os anderledes. Vi kan indrette os som man har gjort i golfsstaterne, hvor det kun er den oprindelige befolkning, der har stemmeret, mens stort set hele arbejdsstyrken ikke kan få statsborgerskab og ingen rettigheder har. Vi kan også gøre stemmeretten afhængig af, om du har (været i) arbejde.
Jeg mener at vi bør vise, at vi mener det alvorligt. Hvis indvandrere gør en indsats, så kan de få de samme retttigheder som os.

Arne Lund, Claus Schmidt, Ryan Klitholm, Viggo Okholm og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Og det skete i de dage...

Holger Madsen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, lars søgaard-jensen, Viggo Okholm og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Ja uha hvor slemt, men mon lille Malte ikke bliver sat i den private når den nærmeste skole er fyldt med Mohameder og Fatimaer, hvis oldeforældre kom til DK?

Johnny Werngreen

Går man langt nok tilbage, er vi jo alle indvandrere, også Henriksen og Støjberg, som i mange henseender er langt mindre danske, i min opfattelse af danskhed, end de fleste af dem, de vil tælle. Det vil mere langt mere interessant at finde ud af, hvad Dansk Folkeparti har betydet for manges tilgang til det at være dansk. Hvis det bliver et krav at være dansk på Dansk Folkepartimaner, så må jeg i hvert fald finde på en anden tilhørsmarkør, for dansk på deres måde bliver jeg aldrig.

Arne Lund, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Finn Egelund, Thorkil Søe, Christian Mondrup, Frede Jørgensen, Ole Frank og Palle Pendul anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Det er korrekt, Johnny. Det er bogstaveligt talt en skam, at diverse højredrejede partier skamløst har villet tage patent på vores fællesskab, dvs både flag, historie og danskhed. Vel at mærke med en begrænset version. Alene navnet Dansk Folkeparti skriger jo til himlen. Det har altsammen haft til følge, at mange viger tilbage fra at identificere sig med det som var fælles. Set fra en netop nationalistisk synsvinkel er der tale om et gigantisk selvmål - bortset fra at man i slig kredse med tyrkertro på eget projekt nægter at se dette i øjnene.

Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel og John Andersen anbefalede denne kommentar

Måske var dette hvad de fik for at bakke ud ift. grønnere registreringsafgifter på biler? God fornøjelse, Mette Frederiksen :p

Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Frede Jørgensen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

"Enhedslisten frygter, at det vil skade integrationen"
Hello, hvad tror de ellers formålet er?
Hvis integrationen var vellykket ville DF ingen eksistensberettigelse have.

Elisabeth Andersen, Claus Schmidt, Lars Bo Jensen, Ole Frank og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

"Enhedslisten frygter, at det vil skade integrationen"
Hello, hvad tror de ellers formålet er?
Hvis integrationen var vellykket ville DF ingen eksistensberettigelse have.

Odin Rasmussen, der er kun marginal forskel på fertiliteten hos gammeldanskere og ikke vestlige indvandrere. Danmarks statistik angiver at den gennemsnitlige danske kvinde får 1,76 levendefødte børn, ikke vestlige indvandrere får 1,85 og efterkommerne efter ikke vestlige indvandrere 1,81 (2015).

Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Karsten Aaen, John Andersen, Ryan Klitholm, Katrine Damm, Per Klüver, Palle Pendul, Frede Jørgensen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Odin Rasmussen frygter på baggrund af ikke nærmere specificerede fertilitstal et "dystopisk mareridt" og på den baggrund mener han at vi bør "vise at "vi" mener det alvorligt", hvilket beviser, at angst langt fra er logisk begrundet.

Ryan Klitholm, Katrine Damm og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Dorte Sørensen, det er er sådan set ligegyldigt, "vor mange familier der er i Danmark uden efterkommere af indvandrere" - det er faktisk heller ikke det, statistikken går på.

Hvad angår de kongelige, så er både Margrethe, Frederik, Joachim og deres børn af dansk oprindelse, eftersom de har én forælder, der både er født i Danmark og dansk statsborger.

Det betyder også, at når en indvandrer får dansk statsborgerskab, vil hans/hendes børnebørn være af dansk oprindelse. Værre er det altså ikke..

Netop når det gælder Inger Støjberg og Dansk Folkeparti, så er evidens - for dem - et så abstrakt begreb, at de under alle omstændigheder, vil forblive i fordommenes og xenofobiens univers.

Arne Lund, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, jens peter hansen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Vi tar den lige en gang til. På Nørrebro sætter de fleste kryds ved de indvandrervenlige partier; men de samme sætter deres børn i skoler renset for indvandrere. Private eller skoler i andre distrikter. Selv EL mener at det et problrmatisk med hvide og sorte gymnasier. Denne funktionellde racisme står i grel modsætning til hvad man siger. Venstrefløjen tør ikke stoppe statstilskuddet til de private skoler. Så hives Grundt igtraditionen pludselig op af hatten. Der bliver ingen vellykket integration før venstrefløjen aktivt sætter deres børn, det er vel dem der skal føre landet videre,
i spil. Når dem der angiveligt ikke er racister, er forstående og velmenende fortrækker hvide privatskoler, katolske ditto eller lille skoler ikke kan se deres eget afkom på en folkeskole med mange indvandrerbørn, så er deres manglende vilje med til at stigmastisere store grupper med indvandrerbaggrund. Det er ikke uden grund at tyrkere stemmer til venstre i DK og til højre Tyrkiet. De første er berøringsangste og de andre snakker om stolthed. På den måde kan vi leve i en illusion om at bare DF ikke var der så...København er DK's rødeste by, men det er formentlig også den der har været dårligst til at intergrere indvandrere . Venstrefløjen har ikke sat sig selv i spil, men levet højt på forargelsen ovet DF. Man har råbt på retten til at være sig selv, at være anderledes, men har glemt at solidaritet også kræver fællesskab. Et forpligtende fællesskab, der ikke bare er retten til at gå med hvad hovedpåklædning man ønsker, men også forpligter at arbejde for noget og ikke kun mod noget. Retten til at slå et telt op i en privat skov kan være fin, men man har ikke set de religiøse skolers blomstring som et resultat af ens egen mangel på rettidig omhu. Forsvaret for muslimernes rettigheder har gjort venstrefløjen impotent og handlinglingslammet. Med EL's kommende sejr i København, bliver det spændene at se om partiet kan andet end EL-cykler.

jens peter hansen

Ups:spændende

Philip B. Johnsen

Denne opgørelse i antal, hvis gennemført indbefatter, danskere med dansk statsborgerskab, født i Danmark og af forældre med dansk statsborgerskab, men blot 'ikke er hvide' og kun på dette grundlag i opgørelsen stigmatiseres, som afvigende og moralsk mindreværdige af Folketinget.

White supremacy:
"By "white supremacy" I do not mean to allude only to the self-conscious racism of white supremacist hate groups. I refer instead to a political, economic and cultural system in which whites overwhelmingly control power and material resources, conscious and unconscious ideas of white superiority and entitlement are widespread, and relations of white dominance and non-white subordination are daily reenacted across a broad array of institutions and social settings."
Legal scholar Frances Lee Ansley

Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Hvad så om 10 år? Skal det så omhandle 4. og 5. generation i 2070?!

Elisabeth Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er jo efterhånden obskurt hvad DF kræver.. V er åbenbart med, og snart kommer S nok halsende efter.
Hvis der er nogen der tror på, at integrationen bliver mere velfungerende af at udskamme, mistænkeliggøre og marginalisere, så se på, hvordan de syge ledige er blevet skubbet ud og lagt for had igennem lang tid.
For det har jo sandelig virket - ikke også? !?

Niels Duus Nielsen, Elisabeth Andersen og Mikkel Kristensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg er også indvandrer. Ganske vidst måske i 8. generation, men hvad så?
Det var ikke fedt for min far at hedde Schwanenflügel under den tyske besættelse. Han blev mobbet ud i det ekstreme. Daglige skyldninger med ansigtet dykket i toilettet, tæv, og grafitti om at hans mor var en luder selvom hun var dansk. Og at hans far var værnemager, fordi han havde et tysk navn.
Hans mor var selvfølgelig også luder, fordi hun var gift med hans far. Selvom hun var en ganske almindelig landbrugsdatter fra Ringsted.
Mobning er uskøn, og en del af vores jantelov. Misundelseskulturen.
Men også farlig, fordi vi risikerer progromer mod folk, der ikke kan forsvare sig selv.
Hvis du kan opleve misundelse, er du udsat.

Viggo Okholm, Karsten Aaen, Johnny Winther Ronnenberg, Elisabeth Andersen, Mikkel Kristensen og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Morten Pedersen

DF og venstrefløjen nærer hinanden, det er i DNAet at man er det modsatte af hinanden. DF aggressivt nationalistisk, venstrefløjen lallende pro-multikulturel. Men da vi her er i venstrefløjens organ kunne man med rette spørge, om der ikke er er en problematik i at være mangfoldig og velkomme en kultur, der arbejder mod mangfoldighed. Ja, jeg taler om islam, kulturen, religionen, ideologien. Nogle muslimer er sekulære, ja, men muslimske indvandrere skaber muslimsk kultur. Alt kan balanceres, men i Europa er balancen ved at tippe - og er tippet i mange engelske, franske, belgiske byer - og det er for mig en realitet. Desværre kan vi ikke tale om det, da det adresseres som racisme. Havde det været lige så mange millioner hinduister eller jøder med lige så aggressive dagsordener om deres kulturelle og religiøse og ideologiske krav havde jeg ment det samme. Venstrefløjen har ingen løsninger men vil være de gode, koste hvad det vil, og DF har løsninger, men mister noget basalt menneskeligt på deres vej. Alle kommentatorerne, der bryster sig af at være indvandrere mister pointen, nemlig at vi er eller bliver voldsomt udfordrede af en stærk og selvbevidst muslimsk kultur, der bare grundlæggende vil noget andet, og som sætter noget over menneskerettigheder. Mens vi har diskuteret dette i vores respektive grøfter den sidste snes år er langt størstedelen af de tidligere store kristne enklaver fordrevet fra Mellemøsten, og dem der er tilbage er ofte forfulgte. Jeg oplever venstrefløjens automatreaktioner som et godhedsfix uden perspektiv.

Marie Jensen er der fertiliteten i den del af verden, der ligger udenfor DK - og hvor indvandring muligvis fremadrettet vil komme til DK fra, der har den marginale forskel ?
Ole Frank jeg skriver at DK befolkningen ikke reproducerer sig selv modsat ikke -vestlige samfund, derefter henviser jeg til tidligere kommentarer i denne tråd , der mener det er meget slemt at forholde sig til den prognose. Jeg mener så på baggrund i bl.a. menneskerettigheder og vores værdier at at vi bør hilse indvandrere velkommen i DK. Racisme og "white pride" ideologi i DK har vi nok af i forvejen.

Ole Frank jeg læser derimod de forudgående kommentarer der frygter diverse dystopier og har andre negative fantasier - jeg foretrækker derfor fakta. Desværre findes der intolerante og uvidende menneske mange steder på det politiske spektrum.

""vise at "vi" mener det alvorligt" : Ord som menneskerettigheder, inddragelse, medborgerskab, lighed, ligeløn, ligeberettigelse. Hvis man ønsker integrationen så vil det være en fordel for integrationen - en slags pædagogisk logik for burhøns - hvis de herligheder ved det danske samfund, som i henhold til lovgivningen også rent faktisk er tilgængelige.
Det er faktisk objektive krav, som bliver håndhævet. Der er meget få fra Dansk Undervisning 2, der bliver sat på Dansk Undervisning 3. Og så har vi, hvad jeg mener er et problem, nemlig at en meget stor gruppe indvandrere bliver udelukket fra overhovedet at PRØVE på at blive statsborgere. En gruppe hvoraf mange er i arbejde Det er ikke mange med DU1, der kan gøre sig forhåbninger om at komme i arbejde, men mange med DU2, der bliver SOSU-assistenter, chauffører, pedeller, portører osv osv osv. Men som — hvis reglerne bliver håndhævet som hidtil — ikke vil få muligheden for at søge om dansk statsborgerskab.

Hvis ens forældre er indvandrere/flygtninge, og du er født her, hvor mange generationer er efterfølgende stadig "efterkommere af indvandrere" selvom de er født her og måske har dansk pas.

Hvis en andengenertions indvandrer der er født her får barn med en dansker med dansk indfødtsret/pas bliver børnene så stadig betragtet som "efterkommere af indvandrere" ?

Ja, Henning Kjær, der er masser af udfordringer for kreative lovgivere.
Men det har været prøvet før, så man kan vel hente inspiration her:

https://www.folkedrab.dk/artikler/nurnberg-lovene

Niels Duus Nielsen

Morten Pedersen, et "tipping point" opstår typisk, når en befolkningsgruppe overstiger ca. 30% af totalbefolkningen. Vi er meget langt fra dette tal her i Danmark, så din frygt er indtil videre ubegrundet.

"... vi er eller bliver voldsomt udfordrede af en stærk og selvbevidst muslimsk kultur, der bare grundlæggende vil noget andet..."

Er du sikker på det? Hvordan "noget andet"? Andet end hvad? Jeg vil også noget andet end det rotteræs, politikerne vil have mig til at deltage i, selvom jeg overholder alle DFs regler for at være "oprindelig", så det kan ikke blot være det, at de vil noget andet, der gør dig bange. Så det må være selvbevidstheden, den danske kultur mangler, i dine øjne. Hvilket jeg ikke forstår. Igen fordi jeg er dansker, og jeg har meget stor selvtillid på egne og min kulturs vegne. Hvilket blandt andet kommer til udtryk i, at jeg ofte morer mig over menneskenes mærkværdigheder og konstaterer: De er skøre de romere.

Din bekymring for overholdelsen af menneskerettighederne skal du nok rette mod højrefløjen og DF, snarere end mod muslimerne. Muslimer har stort set ingen politisk indflydelse, mens højrefløjen for tiden har regeringsmagten, som de har erklæret at de vil bruge aktivt til at forringe menneskerettighederne, når Danmark næste gang har formandsskabet i EU.

Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, Karsten Aaen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Ulækkert. Usmageligt. Inhumant. Tarveligt. Brutalt? Vel nok. Jeg synes ærligt talt at det må være på tide, at fyre samtlige MFer. Psykologien på Borgen er syg. Nogle må i behandling, andre i fængsel, atter andre blot ignoreres af folket. De danske politikere har efterhånden nået bunden.

Holger Madsen, Eva Schwanenflügel og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Hvis man i DK er nået et sted hvor det er i orden, at tælle og granske alle "Ikke etniske danske" borger, som kvæg der bære på et smittefarligt sygdom, tvangsfjerne deres børn fordi en storbror er bandemedlem, fratager dem deres borgerrettigheder(statsborgerskab mm.) fordi de har et andet syn på livet end DF, hvornår mon det bliver i orden, at interner dem i lejre?

Trond Meiring, Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, Thorsten Lind, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Palle Pendul og Johnny Winther Ronnenberg anbefalede denne kommentar

Vi tager den lige én gang til for Arveprins Knud og andre, der ikke selv kan læse: når en indvandrer får dansk statsborgerskab, vil hans/hendes børnebørn være af dansk oprindelse - uanset om indvandreren og hans børn får en udenlandsk (ægte)fælle.

Hold nu kæft, DF!
De "muslimer" jeg kender,
er ikke en skid muslimer,
og de drikker mere end jeg gør.
Jeg er selv halvblods 2.generations indvandrer, hedning,
og mit hjerte svulmer ikke,
hver gang jeg ser et dannebrogsflag
på en pakke leverpostej.....
Th :-)

John Andersen, Niels Duus Nielsen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Jeg er rystet over DF `ønsker, hvilket jeg har skrevet, men hvad er det vi eller mange reelt er bange for? I min optik er det følelsen af danskhed eller hørende til der er nøglen og denne høren til kan man have som ateist kristen ,muslim og alt andet.

Niels Duus Nielsen

Viggo Okholm, jeg læste for nylig, at det ikke er angst, der er tale om, men derimod afsky ("disgust"), forklædt som bekymring.

Evolutionsteknisk er der tale om en indavlet forsvarsmekanisme, der får os til at undgå fremmede, fordi kontakt mellem isolerede kulturer i gamle dage ofte betød masseudryddelser på grund af manglende lokalt immunforsvar over for smitsomme sygdomme. De fleste indianerer i både Nord- og Sydamerika døde af børnesygdomme som skoldkopper og røde hunde. Så på trods af lægevidenskabens mirakler sidder traumet fra Den sorte Død stadig dybt i os.

Xenofobi er en forsvarsmekanisme, som ikke længere er nødvendig i et moderne samfund, og som derfor opretholdes med tvivlsomme argumenter. Vi er alle uvilkårlige racister, nogle af os har blot fået denne blinde betingede refleks transformeret til et bevidst valg, som kan fravælges.

DFerne har enten ikke bevidstgjort sig tilstrækkeligt, eller også har de, og lader alligevel følelserne styre. Uanset hvad, når man ser DFs retorik, virker modviljen mod indvandrerne mere som om den er styret af afsky end af angst.

Odin Rasmussen - lidt sent jeg svarer men til gengæld er jeg enig

Odin, statistkkerne modsiger dine påstande. Vi diskuterer efterkommere efter indvandrere og ikke potentielle nye indvandrere, derfor er det fri fantasi at antallet af ( ikke vestlige) indvandrere og deres efterkommere skulle overstige antallet af hvide kulturkristne danskere. Det er propaganda skabt til at puste til angst og selvtilstrækkelighed.