Det dummeste sted at bygge på Amager Fælled

Overborgmester Frank Jensen forsøger at negligere den særlige naturværdi i det område, som skal bebygges på Amager Fælled. Men det ændrer ikke ved, at området er det naturmæssigt mest interessante, og at det vil være en fejl at bygge boliger netop der
Kokken Nikolaj Kirk er en af dem, der er gået forrest i kampen for at undgå et planlagt byggeri på Amager Fælled. I søndags blev der holdt en festival, som demonstrerede mod byggeplanerne på Amager Fælled.

Kokken Nikolaj Kirk er en af dem, der er gået forrest i kampen for at undgå et planlagt byggeri på Amager Fælled. I søndags blev der holdt en festival, som demonstrerede mod byggeplanerne på Amager Fælled.

Jens Astrup
13. september 2017

Socialdemokraterne vil bygge boliger det sted på Amager Fælled, hvor der er størst biodiversitet. Faktisk er det et stykke ægte natur – en gammel strandeng – som ligger omtrent fire kilometer fra Rådhuspladsen, og som aldrig har været bebygget eller opdyrket. Det er unikt at have natur så tæt på byen, og det er værd at bevare.

Overborgmester Frank Jensen har ad flere omgange forsøgt at tale området ned for derved at skabe bedre stemning for at gennemføre det byggeprojekt, som der er stor folkelig modstand imod – og som foreløbig ser ud til at blive det centrale emne i valgkampen op til kommunalvalget.

I maj skrev Frank Jensen således på Facebook, at området har været ’udlagt til losseplads’. Det er teknisk set ikke forkert, men selv om området har været udlagt til losseplads, har det aldrig været brugt som losseplads, og det undlader overborgmesteren at skrive.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Anker Nielsen
  Anker Nielsen
 • Brugerbillede for Mette Poulsen
  Mette Poulsen
 • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
  Eva Schwanenflügel
 • Brugerbillede for Katrine Damm
  Katrine Damm
 • Brugerbillede for ingemaje lange
  ingemaje lange
 • Brugerbillede for Bo Stefan Nielsen
  Bo Stefan Nielsen
Anker Nielsen, Mette Poulsen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, ingemaje lange og Bo Stefan Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Anne Mette Jørgensen
Anne Mette Jørgensen

Come on! ta nu hjem til Ålborg til den lejlighed du har der og bliv der kære Frank.
Vi kan godt klippe snore over uden dig.!

Mette Poulsen, Eva Schwanenflügel, Arne Hornborg og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Anne Mette Jørgensen
Anne Mette Jørgensen

Come on! ta nu hjem til Ålborg til den lejlighed du har der og bliv der kære Frank.
Vi kan godt klippe snore over uden dig.!

Brugerbillede for Børge Neiiendam
Børge Neiiendam

Hvis man med god vilje vil kalde Frank for en hæderlig politiker, så er han sendt i byen af embedsmænd der har givet ham forkerte oplysninger. Hvis det er tilfældet, så bør han kridte skoene og sætte dem på plads, og melde klart ud. Kommunen kan nok finde en byggegrund til et par mia. et andet sted på Fælleden.

Mogens Holme, Vibeke Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for John Damm Sørensen
John Damm Sørensen

Efter sigende er der fundet mindst 1000 ynglende hunner i området. Nu venter vi så på, at Frank Jensen beskylder Nikolaj Kirk for selv at have anbragt frøerne på fælleden. Ligesom daværende viceborgmester Peter Lawrence Brooker (dengang SF senere S nu Alternativet) fra Gladsaxe beskyldte mig for selv at have anbragt frøerne i TV-byen, da jeg på et offentlige møde om byggeplanerne i TV-byen forsøgte at gøre opmærksom på frøernes levesteder i området.

I forhold til frøerne på fælleden havde sagen fra TV-byen og en tilsvarende sag fra Farum Kaserne den virkning, at EU-kommissionen tvang den danske stat til at ændre Naturbeskyttelsesloven, så ikke kun frøernes ynglesteder (vandhullerne), men også deres leve- og opholdssteder i dag nyder streng beskyttelse. For arten Spidssnudet Frø betyder det, at beskyttelsen strækker sig til et område på ca. 500 meter omkring ynglestedet. Altså en cirkel med en diameter på 1 kilometer.

Mette Poulsen, Eva Schwanenflügel og Jens Falkenberg anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Jørgen Wind-Willassen
Jørgen Wind-Willassen

Når nu alle unge vil bo i københavn, gerne ved Sankt Hans torv elle Islands Brygge, så byg dog.
Strandenge, de rigtige af slagsen, altså dem med vand for enden kan så opleves udenfor byen, men så er der IKKE Metrostation til døren.
Velkommen på landet.

Brugerbillede for Johnny Winther Ronnenberg
Johnny Winther Ronnenberg

Søren Kristensen

Frøer er snart lige så sjældne som elefanter ingen af delene har vi brug for. Det tror vi i hvert fald ikke ;-)

Flemming Berger, Vibeke Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel

Små væsener er lige så unikke som store, det være sig frøer eller elefanter. Det er tudetosset at ville bebygge netop den mest uberørte natur, der findes i København.
Frank Jensen er gået hen og blevet dumstædig for ikke at tabe ansigt. Til gengæld taber han måske valget, må man håbe.

Flemming Berger, Mogens Holme og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Michael Friis

Vi vil jo gerne have der er tilstrækkelige boliger. Nogle muligheder er at bygge masser af højhuse (personligt nej tak) - eller hvad med at flytte hele KBH Uni til Korsør? Der er ikke alt for langt og gode forbindelser til hele landet.

Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel

Der er altså andre muligheder for at bygge billige boliger, end lige netop på Amager Fælled!
Tænk et øjeblik på alle de nyopførte bygninger, der står helt eller delvist tomme, fordi det er luksusboliger, og koster en hel bondegård at købe eller leje?
Der er en tidligere losseplads på fælleden, som man kunne bebygge, til eksempel.

Brugerbillede for Jacob Mathiasen
Jacob Mathiasen

Skulle man ikke hellere omlægge nogle marker et sted - fremfor at tage de få fristeder der er? Eller er det fordi det absolut skal være indenfor nogle bestemte kommunegrænser? I så tilfælde må man jo spørge sig selv: Er der slet ikke plads til andet end mennesker? Uanset omkostningerne?

Vi har simpelthen skamredet det ganske danske rige - og de enkelte pletter af relativ uberørthed er stadigvæk for meget? Næ - jeg tror det er noget helt andet som er for meget.

Brugerbillede for Mette Poulsen

Frank Jensen opfører sig som en idiot og jeg håber, det kommer til at koste ham og partiet overborgmesterposten.

Brugerbillede for Finn Thøgersen
Finn Thøgersen

@Anne Mette Jørgensen

Vi vil sku ikke ha' ham tilbage

Skødet er skrevet

Gælden står i jeres navn

Og i hænger på fjolset...