Læsetid: 3 min.

Evaluering af førtidspensionsreform bliver kun fremrykket én måned

For få uger siden var beskeden fra en række forligspartier bag førtidspensionsreformen, at en del-evaluering af reformen allerede ville være klar til efteråret. Den ambition er siden hen blevet neddroslet, og drøftelserne af loven begynder tidligst til januar 2018
Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at få evalueringen foretaget så hurtigt som muligt. Desværre var det her, hvad vi kunne blive enige om i forligskredsen, siger Karsten Hønge (SF) om beskeden fremrykning af del-evaluering af førtidspensionsreform

Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at få evalueringen foretaget så hurtigt som muligt. Desværre var det her, hvad vi kunne blive enige om i forligskredsen, siger Karsten Hønge (SF) om beskeden fremrykning af del-evaluering af førtidspensionsreform

Claus Bonnerup

13. september 2017

»Der er behov for at fremrykke en del af den evaluering, som skulle finde sted i 2018«.

Sådan lød beskeden fra beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen (V), efter et møde med forligskredsen bag førtidspensions- og fleksjobreformen for små tre uger siden.

Hvad fremrykningen mere specifikt bestod i, kommer Beskæftigelsesministeriet nærmere i en redegørelse, det har offentliggjort forud for dagens samråd med beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen.

I redegørelsen skriver ministeriet, at del-evalueringen forventes færdig til jul, hvorefter de politiske drøftelser af reformen indledes i begyndelsen af det nye år. Kun en måned før den samlede evaluering af reformen præsenteres.

Beskæftigelsesordfører for Enhedslisten, Finn Sørensen, mener, at forligskredsen bag reformen forsøger at trække tiden og dæmpe utilfredsheden med reformen ved symbolsk at fremrykke en del af evalueringen til en uge før årsskiftet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Anne Eriksen
  • Dorte Sørensen
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Dorte Sørensen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arne Albatros Olsen

Jamen, det er i den helt klassiske jobcenter ånd. Udskud , forhal , forsink, obstuere, og afslut med sætningen: " På det forliggende grundlag.................."

Nils Lübke, Flemming Berger, Vibeke Hansen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Johnny Winther Ronnenberg, Anne Eriksen, Søren Andersen, Christian Lucas, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jonathan Larsen, Susanne Riis og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Det burde ikke være så vanskeligt at evaluere; det kan gøres ganske simpelt ved blot at annullere reformen og så lade tidligere lovgivning være gældende igen.
Loven om ressourceforløb osv fra 2013 blev jo markedsført på et helt forfalsket grundlag overfor både politiske med- og modspillere samt den brede befolkning: Det VAR nemlig muligt at være "en del af fællesskabet (=arbejdsmarkedet) for førtidspensionister også før 2013 dog med en vis reduktion i den offentlige ydelse, når anden indtjening nåede et vist beløb.
En konsekvens af reformen er, at faktisk rigtige mange permanent uarbejdsdygtige er sat udenfor et andet fællesskab - nemlig dét, som foregår udenfor arbejdslivet / i fritiden. Når de offentlige ydelser til disse mennesker sænkes til et niveau, hvor der knapt er råd til mad og medicin - og dette pågår i årevis - , så er der SLET ikke økonomiske ressourcer til andre formål såsom tøj/fodtøj, forsikring, frisør, fritidsinteresser, transport (fx til moster Ernas fødselsdag), gaver (moster Erna), skolearrangementer for ens børn, skolebilleder etc.
Økonomisk uformåenhed isolerer mennesker og sætter dem udenfor fællesskabet i mange sammenhænge. ...

Nils Lübke, Vibeke Hansen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Johnny Winther Ronnenberg, Anne Eriksen, Heidi Larsen, Ann Thomsen, Søren Andersen, Christian Lucas, Allan Stampe Kristiansen, Jonathan Larsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Kommunerne gør alt hvad de kan for at nedbryde mennesker, i håb om at de tager livet af sig selv, så kommunerne kan spare penge.

Eva Schwanenflügel, Søren Andersen og Allan Stampe Kristiansen anbefalede denne kommentar

Politikerne er rystende angst for at skabe horder af førtidspensionister der æder nationalproduktet op sammen med horder af folkepensionister - de vil gøre ALT - for at sætte bremserne i -om de så skal betale milliarder til private aktører og ordinere tvungen mindfullness til alle syge på laveste ydelse - skræmmebilledet bygget op fylder det hele - og så er et par kommuner hoppet af toget mod afgrunden -igen begyndt at bevilge førtidspension og i den lille fattige landkommune Norddjurs har man oven i købet sparet på budgettet ved at stoppe meningsløse ressourceforløb og bevilge førtidspension endnu hurtigere - med et mindre forbrug af privat aktivering er der råd til at reducere sagsbunher fra 90 til 50 og endda få ressourcer til det nyttige arbejde at hjælpe RASKE arbejdsløse i job til gavn for væksten i den lille kommune - Skrækken for førtidspensionister bygger på bevidste regnefejl i Claus Hjorts regneark udnyttet groft af DI og DA til at trække skattekroner ud af kommunerne og ind i aktiveringsindustrien og formidle kontanthjælpsmodtagere som gratis arbejdskraft i endeløse praktikforløb

Nils Lübke, Christian Lucas, Jørgen Larsen, Vibeke Hansen, Eva Schwanenflügel, Henrik holm hansen, Katrine Damm, Jan Weber Fritsbøger, Anne Eriksen, Heidi Larsen, Kim Houmøller og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Håber Leif Lahn har set sandheden i øjnene - loven har åbnet en ladeport for uskønne skøn af syge borgeres potentielle arbejdsevne og skabt en kynisk industri der sælger uværdig aktivering med langtrækkende skadevirkninger på sundhedssystem og arbejdsmiljø - reformen har kostet flere milliarder end den har sparet og nedbrudt tilliden til staten

Nils Lübke, Vibeke Hansen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Jan Weber Fritsbøger, Anne Eriksen, Heidi Larsen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvor er det sølle! Politikerne er så bange for at tabe ansigt, at de ikke tør tage konsekvensen af alle de forfærdelige cases der efterhånden har været fremme i offentligheden, at de igen vælger at udskyde en lovændring. Mon håbet er, at resultatet af den endelige evaluering vil være til deres egen fordel?