Læsetid: 3 min.

’Jeg har nok i mange år lært at krybe uden om min ordblindhed’

Kulturmedarbejder Søren Jensen er en af de 600.000 voksne danskere, der har svært ved at læse og skrive. For fire år siden startede han på ordblindekursus, hvilket i dag har ført til, at han har fuldført en toårig uddannelse og er blevet bedre i stand til at udføre sit arbejde
Søren Jensen er ansat som kulturmedarbejder på Nørrebro, og så er han ordblind. Ordblindheden betød, at han før i tiden ikke kunne læse sine mails ller lave overleveringer til sine kollegaer. Men et læsekursus har betydet, at han i dag har gennemført en toårig uddannelse

Søren Jensen er ansat som kulturmedarbejder på Nørrebro, og så er han ordblind. Ordblindheden betød, at han før i tiden ikke kunne læse sine mails ller lave overleveringer til sine kollegaer. Men et læsekursus har betydet, at han i dag har gennemført en toårig uddannelse

Sigrid Nygaard

4. september 2017

Da 58-årige Søren Jensen blev testet for ordblindhed kom resultatet ikke som nogen overraskelse. Søren Jensen, der er ansat som kulturmedarbejder på Nørrebro på 11. år, er ordblind, og som han selv udtrykker det:

»Det ved man jo godt, hvis man er det.«

Ordblindheden betød, at han ikke kunne læse mails eller lave skriftlige overleveringer til sine kolleger, men det var bare ikke noget, han talte med nogen om. For fire år siden, da alle ansatte i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune blev testet for ordblindhed, var der ingen vej udenom. Testen førte i Søren Jensens tilfælde til, at han fik tilbudt sammenlagt 30 dages undervisning på en ordblindeskole.

»Jeg prøvede alt muligt for at undgå det. Så var det undersøgelsen, der var forkert. Så overvejede jeg at melde mig syg eller tage barnets første sygedag, fordi jeg forestillede mig, at der nok sad en flok pædagoger og skulle rode rundt i håret på én,« siger Søren Jensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Peter Knap
David Zennaro og Peter Knap anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Jeg var stort set ordblind helt frem til sjette klasse, hvor min dansklærerinde insisterede på at give mig ekstraundervisning - efter skoletid - herefter kunne det nok være jeg begyndte at kunne se ordene. Men jeg blev nu ikke nogen læsehest af den grund. Jeg har altid haft et anstrengt forholdt til læsning og foretrækker som regel mere taktile udveje hvis de er mulige. Derfor er det også kun virkeligt gode bøger jeg følger til dørs. Jeg vil som regel hellere se filmen. Kald det bare dovenskab, men kald det ikke ordblindhed, for jeg kan faktisk godt se ordene, hvis jeg skal være helt ærlig.

Det er da friskt fedt nok, at du gidder at læse og skrive i Informeren så, Søren Kristensen.
Hvis du da ikke bare læser dagens tegneserier, kigger på billederne, og kommenterer taktilt-intuitivt-deduktivt (konsulter fremmedordbogen!) hist og pist. Jeg synes dog, at du rammer ret godt nogen gange, hvis jeg skal være helt ærlig.