Læsetid: 3 min.

Regeringen dropper det grønne nationalregnskab

Der er ikke afsat penge til driften af det grønne nationalregnskab i regeringens finanslovsudspil. ’Skuffende, men desværre forventeligt,’ siger tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard
Connie Hedegaard, som i dag er bestyrelsesformand i den grønne tænketank Concito, finder det »desværre ikke overraskende«, at bevillingen til det grønne nationalregnskab ser ud til at forsvinde i regeringens udspil til en kommende finanslov.

Connie Hedegaard, som i dag er bestyrelsesformand i den grønne tænketank Concito, finder det »desværre ikke overraskende«, at bevillingen til det grønne nationalregnskab ser ud til at forsvinde i regeringens udspil til en kommende finanslov.

Ulrik Hasemann

5. september 2017

Det grønne nationalregnskab, som viser sammenhængen mellem miljø og økonomi, har ikke fundet vej til regeringens finanslovsforslag.

Det betyder ifølge Danmarks Statistik, at store dele af den bæredygtige databank ikke længere bliver opdateret.

Den prioritering kalder tidligere klima- og energiminister for De Konservative samt EU-kommissær for klimaområdet Connie Hedegaard »skuffende«.

»Alle, der interesserer sig for økonomi, forstår i stigende grad, hvorfor et grønt nationalregnskab giver mening. Selvfølgelig klima- og miljømæssigt, men også økonomisk. Derfor er det et ærgerligt sted at spare. Jeg savner virkelig en begrundelse for, hvorfor bevillingen skulle væk – nu var arbejdet med det grønne regnskab endelig kommet i gang. Når regeringen foreslår det, afslører det, at man ikke har blik nok for, hvordan den grønne omstilling skal tænkes ind, også i fremtidens finanslove,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Niels Duus Nielsen
 • Torben K L Jensen
 • Thomas Christensen
 • Kurt Nielsen
 • Poul Anker Sørensen
 • Dorte Sørensen
 • Jens Finkelstein
 • Eva Schwanenflügel
 • Michael Hullevad
Niels Duus Nielsen, Torben K L Jensen, Thomas Christensen, Kurt Nielsen, Poul Anker Sørensen, Dorte Sørensen, Jens Finkelstein, Eva Schwanenflügel og Michael Hullevad anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Nej, det er nemlig ikke spor overraskende at den såkaldte Blå blok er ligeglad med klima og natur, det har den vist med al ønskelig tydelighed siden den indtog Christiansborg med diverse storsmilende og rygklappende jakkesæt. Tak for tippet, Connie Hedegård, ex-konservativ.
Den Blå/Sorte blok er også ligeglad med arbejdsmiljøet, kulturen, forskningen, uddannelserne, sygehusene, folkeskolen, de ledige, de syge, de hjemløse, de unge. Faktisk er de hamrende enige om, at det eneste der gælder for Danmark, er at de skal genvælges til bevidstløshed.

Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Carsten Wienholtz, Mikkel Kristensen, Vibeke Hansen, C Munk, Anne Eriksen, Kurt Nielsen, Estermarie Mandelquist, Poul Anker Sørensen, Dorte Sørensen, Arne Lund, Hans Larsen, Søren Bro og Torben Skov anbefalede denne kommentar

"Hvis man ikke har det, risikerer man at tage beslutninger, der SER GODE UD i forhold til BNP og markedsøkonomien, men som egentlig er en dårlig forretning, fordi de ødelægger mere velfærd på miljødelen, end de gavner økonomisk"
Lige præcis. Det er det det handler om.
For nylig kom det frem, at det økonomiske råderum på nogle og 30 mia kr., er opstået ved at forringe efterlønnen, og ved at hæve pensionsalderen. Det er der mange af os, der har glemt. Derfor kan regeringen slippe af sted med at bruge pengene fra råderummet på skattelettelser - med Dansk Folkebedrags tilslutning.
Vi, der skriver i disse spalter, er alt for venlige overfor den bedrageriske regering, og dets endnu mere bedrageriske støtteparti. På tide, at vi kaster fløjlshandskerne, og kalder tingene ved deres rette navn. Men det må vi jo ikke for web-redaktøren. Han/Hun/den/det mener jo, at sligt falder ind under stødende kommentarer. At det er regeringen og dens politik, der er stødende, er åbenbart en anden sag.

Torben Skov, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Carsten Wienholtz, Hans Larsen, Mikkel Kristensen, Ebbe Overbye, Torben K L Jensen, Jan Weber Fritsbøger, Vibeke Hansen, Thomas Christensen, C Munk, Anne Eriksen, Estermarie Mandelquist, Poul Anker Sørensen, Hans Ingolfsdottir, Dorte Sørensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Undskyld men jeg kan ikke lade være - Klima og energiminister er ellers rejsende i Danmark er et foregangsland osv. Men i handling er han og regeringen i stærkt tempo ved at nedbryde "vores" tidligere position som foregangsland. DET ER FORTVIVLENDE.

Torben Skov, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Mikkel Kristensen, Vibeke Hansen, C Munk, Anne Eriksen, Estermarie Mandelquist, Michael Hullevad, Arne Lund og Poul Anker Sørensen anbefalede denne kommentar

Betyder det, at vi kan vedtage grønne tiltag uden, at Finansministeriet kan sige nej?

Omstillingen koster jo ikke mere, end vi alligevel skulle bruge til at skifte installationerne ud.