Nyhed
Læsetid: 2 min.

S og V’s ungdomspartier: Danmark skal fortsat tage imod kvoteflygtninge

Venstres Ungdom modsætter sig Inger Støjbergs lovforslag om dansk stop for kvoteflygtninge, der bakkes op af Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Danmarks Socialdemokratiske Ungdom er også uenig med sit moderparti i sagen
Venstres og Socialdemokratiets ungdomspartier trodser deres moderpartier i spørgsmålet om, hvorvidt Danmark skal tage imod kvoteflygtninge. Hos VU mener formand, Jakob Sabroe, at sammenlignet med spontane asylansøgninger giver kvoteflygtninge Danmark bedre muligheder for at håndplukke asylansøgere.

Venstres og Socialdemokratiets ungdomspartier trodser deres moderpartier i spørgsmålet om, hvorvidt Danmark skal tage imod kvoteflygtninge. Hos VU mener formand, Jakob Sabroe, at sammenlignet med spontane asylansøgninger giver kvoteflygtninge Danmark bedre muligheder for at håndplukke asylansøgere.

Jacob Ehrbahn

Indland
21. september 2017

Til Venstres Ungdoms landsstævne i weekenden stemte de deltagende om, hvorvidt Danmark igen skal tage imod kvoteflygtninge. Det var der flertal for. Dermed erklærer ungdomspartiet sig uenig med moderpartiet og Inger Støjbergs (V) lovforslag om at afvikle den tidligere beslutning om at modtage 500 kvoteflygtninge årligt.

»Hos Venstres Ungdom synes vi, at regeringen har strammet skruen for meget med dette forslag. Vi ønsker ikke, at Danmark skal gå enegang og melde sig ud af kvoteordningen,« siger den nyvalgte formand, Jakob Sabroe, med henvisning til, at Danmark er det eneste land, der har indført stop for kvoteflygtninge, som Information har skrevet om.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet bakker op om Inger Støjbergs forslag. Men hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) er man heller ikke enig i moderpartiets opbakning til stoppet for kvoteflygtninge, fortæller formand Lasse Quvang Rasmussen.

»Vi er uenige med Socialdemokratiet på det her punkt. På sigt håber vi selvfølgelig at få det ændret, så Danmark tager kvoteflygtninge igen.«

De mest udsatte

Der er flere årsager til, at Venstres Ungdom stiller sig i opposition til udlændinge- og integrationsministeren, forklarer Jakob Sabroe.

»Kvoteflygtninge henvender sig gennem FN-systemet frem for at bestikke en menneskesmugler, hvilket er i tråd med vores ønske om et organiseret, ordentligt asylsystem. Sammenlignet med spontane asylansøgninger giver det også Danmark bedre muligheder for at håndplukke asylansøgere. Desuden er 500 et fornuftigt antal, i forhold til hvad det danske samfund kan håndtere,« siger han.

Jakob Sabroe tilføjer, at gruppen af kvoteflygtninge er »de allermest udsatte«, som ikke altid kan hjælpes i nærområderne. Derfor har Danmark en forpligtelse.

Ifølge Lasse Quvang Rasmussen ønsker DSU fortsat at modtage kvoteflygtninge, fordi det er i tråd med, hvordan ungdomspartiet helst så asylsystemet indrettet.

»Kvotesystemet er mest effektivt i forhold til at følge med i, hvor mange flygtninge der kommer til Danmark. Samtidigt er det den bedste måde at fordele flygtninge internationalt, frem for at de bare dukker op ved grænserne. Derfor er det kritisabelt at ville stoppe modtagelsen af kvoteflygtninge.«

Ungdomspartiets holdning kommer ikke bag på udlændingeordfører for Socialdemokratiet, Dan Jørgensen.  

»Det er ingen hemmelighed, at der er delte meninger i partiet på det her spørgsmål. Men jeg noterer mig også, at DSU bakker op om, at antallet af udlændinge, der kommer til Danmark, betyder noget for integrationen,« skriver han i en sms til Information.

Grundlæggende enige

Selvom man »altid kan diskutere de enkelte sager« er Venstres Ungdom generelt enige med moderpartiets stramme udlændingepolitik.

»Vores holdning er, at alle, som er selvforsørgende og vil det danske samfund, i princippet skal have ret til at komme hertil. Men ligesom Venstre ønsker vi at begrænse antallet af flygtninge, vi får til Danmark, så det rent faktisk er muligt at integrere dem. Det må ikke ende med svenske tilstande,« siger Jakob Sabroe.

Det samme gælder for DSU's holdning til sit moderpartis udlændingepolitik.

»Vi mener, at der er grænser for, hvor mange flygtninge Danmark kan tage imod. Det er nødvendigt, hvis integrationen skal lykkes. Flygtningesystemet fungerer ikke i dag, og det kræver en international løsning baseret på kvoter. Derfor er vi glade for, at Socialdemokratiet på kongressen i weekenden slog fast, at partiet ønsker en international kvotefordelingen af flygtninge,« siger Lasse Quvang Rasmussen.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Godt brølt. Danmark har med regeringens lovforslag sat sig uden for det gode selskab og ødelagt de sørgelige resten af det renomme, DK engang havde på flygtningeområdet. Og de unge har fuldstændig ret; det er de mest sårbare flygtninge, der rammes.