Læsetid: 2 min.

Støjberg hævdede at have reddet fire piger og henviste til ombudsmanden. Men det vil han ikke tages til indtægt for

Fire piger blev ’reddet’ efter Inger Støjbergs instruks om tvangsadskillelse af unge asylpar, har ministeren hævdet og henvist til ombudsmanden. Men ombudsmanden afviser nu, at han kan tages til indtægt for den påstand
Ombudsmanden, Jørgen Steen Sørensen, gør det i et svar til Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg klart, at integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke kan henvise til hans redegørelse som belæg for sin påstand om, at fire unge piger er blevet reddet fra at leve sammen med mænd, som de i virkeligheden ikke ønskede at leve sammen med.

 

Ombudsmanden, Jørgen Steen Sørensen, gør det i et svar til Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg klart, at integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke kan henvise til hans redegørelse som belæg for sin påstand om, at fire unge piger er blevet reddet fra at leve sammen med mænd, som de i virkeligheden ikke ønskede at leve sammen med.

 

Jens Dresling

14. september 2017

Et af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) ofte fremhævede argumenter for, at hun trods kritik alligevel var glad for, at hun med en instruks den 10. februar 2016 gav ordre til straksadskillelse af alle unge asylpar, får nu endnu et skud for boven.

Det sker i et nyt svar fra ombudsmanden til Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg, der havde spurgt Jørgen Steen Sørensen, om der i hans redegørelse om sagen var belæg for ministerens påstand om, at fire unge piger var blevet reddet fra at leve sammen med mænd, som de i virkeligheden ikke ønskede at leve sammen med.

»Vi har reddet fire piger her fra at bo sammen med en mand, de ikke ønsker at bo sammen med, og det er jeg ganske godt tilfreds med,« sagde Inger Støjberg eksempelvis på det andet samråd i sagen, der blev holdt den 1. juni 2017.

Da Information efterlyste dokumentation for ministerens påstand om de fire reddede piger, var svaret alene en henvisning til et skema i ombudsmandens redegørelse. Derudover ville ministeren ikke udtale sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Hans Larsen
  • Katrine Damm
  • Holger Madsen
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Hans Larsen, Katrine Damm, Holger Madsen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Pinligt og endnu mere pinligt i betragtning af, at Inger Støjberg kræver korrekte svar fra asylansøger uden hensyntagen til, at de er bange , får dårlig tolkning osv.

Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, David Zennaro, Vibeke Hansen, Frede Jørgensen og Pia Skov anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Populistiske politikere hænger sig ikke så meget i, om det de siger nu er helt sandt eller ej, bare det er populært og lyder godt på både tryk og tv.

Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Arne Albatros Olsen, Vibeke Hansen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Godt så, den sag har ligget død herover sommeren.
Håber at Information og Politiken fortsætter med at grave i spørgsmålet om hvorvidt ministeren har løjet og administreret ulovligt. Hvilket undersøgelse fra ombudsmanden og flere samråd nok kan berettige at til at fortsætte med at have fokus på.
Og jeg repepeter denne sag handler ikke om de såkaldte barnebrude, men om hvorvidt ministeren har gjordt noget ulovligt.

Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Vibeke Hansen, Dorte Sørensen, Niels Nielsen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Det er vel efterhånden verdens mindste nyhed, at Inger Støjberg er fuld af løgn. Megen spalteplads kunne spares, hvis Information kun berettede om det, når/hvis hun taler sandt.

Flemming Berger, Johnny Winther Ronnenberg, Vibeke Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Udover at jeg er enig i, at Inger Støjberg slap lige lovligt ud af sin ulovlige optræden, bliver jeg ved gud også irriteret over, at hun "reddede" fire piger, er blevet en fast vending. Hvem pokker siger, at hun reddede disse unge piger. Hvor ved hun fra, at hun i virkeligheden ikke bare gjorde begyndelsen til deres nye liv til et helvede ? Der skal da ikke megen fantasi til at forestille sig, hvor skræmte de har været. endelig ved Inger Støjberg ikke en dyt om, hvorvidt de nu har fundet sammen igen, så hun kan i min optik godt droppe glorien, hun udviste rå magtdemonstration på usagligt grundlag.

Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Karsten Lundsby og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Hvis man, som lystløgner, lige kan hente nogle "billige" point, ja så gør man da det,synes logikken at være. På den anden side tyder IS ageren i dennne sag på en vis mangel på omtanke.

Eller skal vi sige en vis mangel på intelligens.

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Jan Guldager anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det allermest pinlige er at Støjberg er mere populær end nogensinde. Intelligenziaen i Danmark er vist heller ikke for kvik :-(

Hans Larsen, Vibeke Hansen, Flemming Berger, Carsten Wienholtz og Katrine Damm anbefalede denne kommentar