Læsetid: 3 min.

To ministerier ramt af cyberangreb – tyrkisk gruppe hævder at stå bag

Både Udenrigsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet har været ramt af cyberangreb, efter at Inger Støjberg offentliggjorde et billede af en Muhammed-tegning på sin iPad. Pro-tyrkisk gruppe hævder at stå bag
29. september 2017

En tyrkisk hackergruppe hævder at stå bag cyberangreb på Udlændinge- og Integrationsministeriet samt Udenrigsministeriet.

Der er tale om såkaldte DDoS-angreb – en form for overbelastningsangreb, hvor man oversvømmer en hjemmeside med trafik, så den til sidst går ned.

Udenrigsministeriet oplyser, at trafikken kom relativt massivt, men også blev omdirigeret ret hurtigt, så siden kom op igen. Den var derfor kun nede i »væsentligt under en time« onsdag aften. Hårdere blev Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside uim.dk ramt. Angrebet begyndte ifølge ministeriet allerede onsdag kl. 15, men var i går eftermiddag fortsat nede.

»Angrebet på uim.dk er p.t. fortsat i gang, hvorfor der stadig er lukket ned for adgang til uim.dk,« skriver ministeriet i en mail til Information torsdag middag.

For at undgå at angrebet førte til, at ministeriet blev »sårbar overfor yderligere hacker-tiltag«, valgte man selv at tage siden af nettet, »således at evt. forsøg på kompromittering eller yderligere skade blev stoppet.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er jo ikke et rigtigt angreb, det er bare for at genere en smule for "mindre end en time" vil jeg tro. Et mere seriøst angreb er at blive saboteret medens du tror at du kan ytre dig frit fra galden når du faktisk tror at du er OFFLINE ;) Men det er du bare IKKE!!!

Philip B. Johnsen

Inger Støjberg interesser sig ikke for ytringsfrihed og demokrati, det viser politikerens indblanding i denne sag om, hvad der er relevant kunst, med al ønskelig tydelighed, men hvad er politikerens egentlige budskab?

White supremacy:
"By "white supremacy" I do not mean to allude only to the self-conscious racism of white supremacist hate groups. I refer instead to a political, economic and cultural system in which whites overwhelmingly control power and material resources, conscious and unconscious ideas of white superiority and entitlement are widespread, and relations of white dominance and non-white subordination are daily reenacted across a broad array of institutions and social settings."
Legal scholar Frances Lee Ansley

Johnny Winther Ronnenberg

Et DOS angreb kan såmænd være kritisk nok, prøv at gætte på hvad der sker hvis man lægger pentagons servere ned under en international krise, ud over dødsstraffen ;-)