Læsetid: 3 min.

Troels Lund Poulsen: Der er behov for at ændre loven for førtidspension

En lovændring er nødvendig, hvis man skal komme forskellene i tildelinger af førtidspensioner og udsigtsløse ressourceforløb på tværs af kommuner til livs. Det slog beskæftigelsesministeren fast på et samråd onsdag. Spørgsmålet er, om ministeren har LA og K’s støtte
14. september 2017

Det var egentligt bare en detalje, der fik de fremmødte borgere ved gårsdagens samråd om førtidspensionsreformen til at spidse ører.

»Vi behøver sådan set ikke at trække det her samråd i langdrag. For ja, jeg mener, der er behov for at præcisere den lovgivning,« sagde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), hvorefter han fastslog, at der vil komme ændringer af loven.

Detaljen består i det manglende forbehold – nærmere bestemt fraværet af ordet hvis. Hidtil har ministeren fastholdt, at han er villig til at overveje lovændringer, hvis den delevaluering, der forventes offentliggjort til jul, lægger op til det.

Det var beskæftigelsesordfører for Enhedslisten Finn Sørensen, der havde indkaldt ministeren i samråd. Han mener, det er første gang, beskæftigelsesministeren har været så klar i mælet omkring reformen.

Men hvordan?

Ministeren slog efterfølgende fast, at det store spørgsmål nu er, hvordan loven skal ændres. Det spørgsmål bør ifølge ministeren først besvares, når den bebudede delevaluering lander.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Problemet er udligningsordningen, det er ikke så svært at forstå. Som minimum bør kompensationen udgøre den samme procentuelle andel for alle ydelser, nemlig 100%

Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Einar Carstensen og Johnny Winther Ronnenberg anbefalede denne kommentar

Når TLP er nået til den erkendelse, at der er brug for at ændre loven, så er der vel kun at sige til ham og resten af forligskredsen: Så er det da bare med at komme i omdrejninger! Og passende også at kigge på refusionsordningerne vedrørende kontanthjælp, FP og flexjob, så der ikke er økonomisk incitament i at folk er på den ene eller anden ydelse. Men udelukkende kommer an på en faglig vurdering af menneskers arbejdsevne.

Eva Schwanenflügel, Ole Henriksen, Johnny Winther Ronnenberg og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Start nu reformerne med at tale med de mennesker de vedrører og forsøg endnu engang at leve op til løfterne om at begrænse byrokratiet og herunder kassetænkningen.
Ikke at jeg tror det kommer til at ske, men håbet har man da lov at ha

Jakob Silberbrandt og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg har desværre en fornemmelse af, at TLP, sammen med LA og Konservative, slet ikke har til hensigt at gøre det lettere for syge mennesker at få førtidspension, men udelukkende vil stramme grebet om kommunerne, så det bliver endnu mere vanskeligt. Ved en præcisering af loven, kan man sagtens indrette den efter laveste fællesnævner.
Som det er nu, er 'lig på bordet' et stadie passeret for længst, det påvirker tilsyneladende slet ikke de hardcore fortalere for reformen, at over 70 + borgere er døde, mens de befandt sig i ressourceforløb.
Ligesom det heller ikke har betydning, at kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen gør, at folk lever på sultegrænsen og må undvære nødvendig medicin, at tusindvis af børn vokser op i armod, og at vi ser en eksplosiv stigning i hjemløshed, især blandt unge.
Jeg HÅBER, at loven bliver revideret således at man lytter til de reformramte, fagforeningerne og kommunerne, men TROR ikke rigtigt på det.
Mette Frederiksen har på godt dansk gjort i nælderne, og det bliver en meget vanskelig øvelse at lave om på.

Ken Sass, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Frede Jørgensen, Niels Nielsen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Eva: jeg har desværre den samme bekymring!
Men man har jo lov at håbe.... Der er trods alt stor fokus på sagen og også hos rigtig mange fagforbund, over fyrre.
Lad os holde gryden i kog og håbe at medierne også holder opmærksomheden .

Eva Schwanenflügel

Katrine, ja, det er meget positivt at der er kommet så megen opmærksomhed omkring den onde reform her op til kommunalvalget. Samtidig er det nok netop det forestående valg, der afholder TLP og de andre reformvenlige fra at pille ved loven her og nu, for de ved at det vil koste stemmer, især i deres 'egne' kommuner, hvis de (mis)bruger magten som de har agt.
Man kan kun håbe, at den nølende strategi vil give alvorligt bagslag.

Eva Schwanenflügel

PS. Ser nogen af jer TV2 dokumentar-serien "Da vi ramte loftet"? Det er ikke for sarte sjæle, men endelig vises konsekvenserne af Kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen råt for usødet.
Som fx den enlige mor, der ikke har råd til havregryn om morgenen, og må lave 1 kroners nudler til aftensmad til sine to børn.

Jeg tror faktisk godt den nølende strategi kan komme til at give bagslag, hvis der ikke snart sker noget fornuftigt på området. (håber )