Nyhed
Læsetid: 2 min.

Udenrigsministeriet ramt af cyberangreb – tyrkisk gruppe hævder at stå bag

Ikke bare er Udlændinge- og Integrationsministeriet blevet udsat for et cyberangreb. Også Udenrigsministeriet er blevet ramt. Pro-tyrkisk gruppe hævder at stå bag
Den pro-tyrkiske hackergruppe Aslan Neferler Tim hævder at stå bag angrebene, der kædes sammen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs ’fornærmelse’ af profeten Muhammed.

Den pro-tyrkiske hackergruppe Aslan Neferler Tim hævder at stå bag angrebene, der kædes sammen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs ’fornærmelse’ af profeten Muhammed.

Mikkel Tariq Khan

Indland
28. september 2017

Kort efter, at det er kommet frem, at Udlændinge- og Integrationsministeriet er blevet udsat for et cyberangreb, viser det sig nu, at også Udenrigsministeriet har været ramt.

Da Information besøgte um.dk i går aftes kl. lidt over ni, var siden utilgængelig, og Udenrigsministeriet bekræfter nu, at de har været udsat for et såkaldt DDoS-angreb.

»Jeg kan bekræfte, at der har været en overbelastning på siden, som har betydet, at den i en kortere periode i går ikke kunne tilgås.« siger presserådgiver i Udenrigsministeriet Kasper Thams Olsen.

DDoS er en form for overbelastningsangreb, hvor man oversvømmer en hjemmeside med trafik, så den til sidst går ned. Kasper Thams Olsen forklarer, at trafikken kom relativt massivt, men også blev omdirigeret ret hurtigt, så siden kom op igen. Den var derfor kun nede i »væsentligt under en time«. Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside uim.dk er fortsat nede.

På Facebook skriver hackergruppen Aslan Neferler Tim, at de står bag angrebene, men det kan Udenrigsministeriet dog hverken be- eller afkræfte, siger Kasper Thams Olsen.

»Vi er i gang med at undersøge sagen og lave en analyse af, hvor det kom fra,« siger han.

 

DANİMARKA DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞINIDA AN İTİBARİ İLE ERİŞİME KAPATTIK DİPLOMASİ BİTTİ CEHENNEMİ YAŞAMA ZAMANI http://um.dk/ - DANİMARKA DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI

Posted by Aslan Neferler Tim on Wednesday, September 27, 2017

Politisk motiveret

Aslan Neferler Tim er en politisk motiveret hackergruppe, forklarer Jens Christian Høy Monrad, der er senioranalytiker ved sikkerhedsfirmaet FireEye.

»Deres angreb har i høj grad været drevet af pro-tyrkiske interesser. Men vi har også set angreb, hvor formålet har været at drive en form for pro-islamistisk ideologi. Og det falder meget godt i tråd med de beskeder, der er blevet offentliggjort i forbindelse med de her angreb, hvor man har været ude at kritisere Danmark og integrationsministeren.«

Han henviser til, at Aslan Neferler Tim på Facebook har kædet angrebene sammen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs ‘fornærmelse’ af profeten Muhammed. Hun lagde i tirsdags et billede af sin iPad-baggrund på Facebook. Baggrunden viste Kurt Westergaards ikoniske Muhammed-tegning, og forholdt sig til beslutningen fra Skovgaard Museet i Viborg om at undlade at udstille tegningen som en del af en udstilling om blasfemi siden reformationen.

»Det er museets valg, og det har de deres fulde ret til, men jeg synes, at det er ærgerligt,« skriver ministeren i opdateringen, der mener, at vi »ærligt talt« skal »være stolte over Muhammed-tegningerne«.

Opdateringen fra Inger Støjberg har ført til flere historier i internationale medier. Og på Facebook nævner Aslan Neferler Tim direkte Muhammed-tegningerne og refererer til flere artikler om angrebet i danske medier.

Jens Christian Høy Monrad finder det bekymrende, at Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside fortsat er nede.

»Det er et relativt langt angreb,« siger han.

»Det er et problem, fordi vores kontakt med myndighederne i dag i højere grad foregår digitalt end fysisk. På den måde har det en konsekvens. Det kunne være information om statsborgerskab eller danskprøver, som folk har behov for at tilgå, men som nu er utilgængeligt.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Send regningen til den ansvarlige - Støjberg!

Carsten Wienholtz og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Støjberg: der fik du den, Nyrup - og nej, jeg er heller ikke stueren, but i don't care..

Søren Jacobsen

Fremover tillader EU kommisionen kun grænsekontrol, hvis et land begrunder det med risiko for terror - Men sådan noget kunne Støjberg da aldrig finde på vel. Hun er jo fra Venstre.

Jørgen Lejf Hansen

Så er det vel kun spørgsmål om tid, så får de øje på vores virksomheder - det var dyrt for A. P. Møller sidst.

Niels Duus Nielsen

Er det kun mig, der føler en vis skadefryd over at staten får en over nallerne?

Med så følelseskold en integrationsminister, der intet har lært af historien, men fremturer med at lege med ilden med det formål at gafle stemmer til sit parti her op til kommunalvalget, er det vel kun forventeligt, at der kommer en reaktion fra andre lige så intolerante og skruppelløse mennesker.

Flemming Berger, Hans Larsen, Carsten Wienholtz, Anne Mette Jørgensen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Må da indrømme at jeg syntes tingene tyder på, at vi betaler Støjberg for at dyrke sit private fremmedhad i hendes betalte arbejdstid.
Hvis hun ikke er professionel nok til at skelne mellem hendes egne private holdninger og had, og landets interesse og folkets bedste, så skal vi ikke betale hende for at benytte sin stilling til hendes egen hellig krig.

Flemming Berger, Carsten Wienholtz, Anne Mette Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Støjberg er minister, altså folkets tjener, og heri ligger jo at hun er minister for alle herboende, registrerede borgere, herunder muslimer.

Flemming Berger, Ib Christensen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Jeg er også fuld af skadefryd. En "minister" der ikke er i stand til at tænke konsekvens ind i sine holdninger og handlinger sætter alles liv i fare, men det forstår fårene ikke en hulens fis af.
Men når dansk eksport rammes, så er det vel bare de der har mindst der skal holde for.
Gad vide hvordan dansk eksport vil reagere, hvis lego, novo nordisk og alle de andre rammes. Er det så stadig Venstre og deres vedhæng de ÆÆÆlsker? Vi får se.
Desuden taler hun om demokrati, men hun aner ikke hvad det er.
At blande sig i hvilken kunst et museum skal udstille er jo smagsdommeri. Var det ikke lige netop det Fogh forbandede?
At hun ikke bliver sat på plads og smidt hen hvor kragerne bor er utåleligt.

Vi har både før og nu set hvad der sker, når magthaverne blander sig. blot for at nævne nogle, Hitler, Stalin, Stasi, og i dag er havet kun blevet større.
Vil stuntmaskinen trøste de pårørende, hvis en tosse skyder. Nej , det var jo ikke hende og desuden er hun jo selv beskyttet af PET.
Hvor mon hun stammer fra. De sorte øjne må have et hjemland. Send hende hjem.

Carsten Wienholtz, Niels Duus Nielsen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

Nu er et DDOS angreb vel den mest fesne måde at være "hacker" på.

Har man tilstrækkelig med computer kapacitet kan man nemt bruge programmer lavet til formålet: https://en.wikipedia.org/wiki/Low_Orbit_Ion_Cannon

Dermed ikke sagt, at det er noget man nemt lige forsvarer sig imod.

Det der, så vidt jeg ved, er mere interessant er, om hackere parallelt med angrebet har forsøgt at få adgang til andre mere beskyttede og skjulte systemer.

Er der i øvrigt nogen, der kan fortælle mig, om der findes information om hvorfor flere sider under naturstyrelsen var lagt ned i fredags? Det var en række nationalparker og naturstyrelsens egen side. Jeg har ikke selv set nogen nyheder om det, så måske det bare var noget vedligehold eller en uheldig knap, man fik sat sin kaffe på?

@Niels Nielsen

Skadefryd er det de færreste der kan sige sig fri for, men hvis man vil opnå langsigtede resultater, er det klogt at prøve at kontrollere den.