Læsetid: 3 min.

Våbengigant brugte Danmark til at eksportere overvågning til diktaturer. Nu flytter den

Den britiske våbengigant BAE Systems, der via sit danske datterselskab har solgt masseovervågningsteknologi til Saudi-Arabien, forlader Danmark
Sikkerhedsfolk i Mecca overvåger de fastende under sommerens ramadan. Det firma i Nordjylland, der har solgt overvågningsteknologi til Saudi-Arabien, har nu valgt at lukke sin forretning i Danmark ned.

Sikkerhedsfolk i Mecca overvåger de fastende under sommerens ramadan. Det firma i Nordjylland, der har solgt overvågningsteknologi til Saudi-Arabien, har nu valgt at lukke sin forretning i Danmark ned.

Faisal Khan

21. september 2017

Vejen til at realisere en diktators ønske om at overvåge sin befolkning går i fremtiden ikke længere via Nørresundby.

Den britiske våben- og overvågningsgigant BAE Systems Applied Intelligence, der via sit danske datterselskab har leveret masseovervågningsteknologi til en lang række mellemøstlige diktaturstater, forlader landet til juni næste år.

Forklaringen er, skriver firmaets presseafdeling til Information, at der ved en gennemgang af organisationen er blevet konstateret »ineffektiviteter«, og at der derfor er behov for at »forsimple« driften ved at sammenlægge den danske afdeling med »andre produktionssteder, herunder Storbritannien«. Ifølge Nordjyske vil det koste 160 medarbejdere jobbet.

Det selv om den danske afdeling sidste år havde et overskud på 47 millioner kroner, hvilket ifølge Jyllands-Posten var det bedste resultat i over ti år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Ib Christensen
  • Torben K L Jensen
David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

»Som led i en gennemgang af organisationen, har vi identificeret ineffektiviteter, som vi har tænkt os at adressere ved at forsimple vores drift, så vi sikrer, at vi kan fortsætte med at levere til vores kunder og nedbringe omkostninger« skriver en talsperson fra BAE i Storbritannien til Information.

Aha.

Henning-Buerup Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, Holger Madsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Går den så går, men så gik den ikke længere. Synd for de 160 i Nørresundby og man kunne fristes til at sige godt for de undertrykte i diktaturstaterne, men mon ikke BAE allerede har fundet en anden vej til diktatorernes lommer. Jeg synes den ligger lige til Højre-benet. BAE udtales forresten bæ på dansk.

Henning-Buerup Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen og Kristian Jensen anbefalede denne kommentar
Kristian Jensen

Ja, det bliver interessant at se hvilken dørmåtte de lægger den næste bæ på?

Henning-Buerup Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Godt vi kom af med den virksomhed i Danmark. Beskæmmende for danske myndigheder at et britisk baseret firma bruger DK som base for eksport af overvågningsudstyr anvendt mod vor officielle udenrigspolitiske holdning. Vi kan ikke lave om på hele verdenen men vi kan indrette vort eget samfund samvittighedsfuldt. Tak til bl.a. Information for god journalistik.

Henning-Buerup Jørgensen, John Christensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Christian Lucas

Det var da en rar nyhed. Måske Mexico's narko karteller kunne bruge detop deres "spids kompetencer" nu når Lille Donnie's mur skal disse Bad Hombres' Gulf Cartel.

"Confused? You will be on the next episode of...SOAP!"

Christian Lucas

Det var da en rar nyhed. Måske Mexico’s narko karteller kunne bruge detop deres "spids kompetencer" nu når Lille Donnie’s mur skal stoppe The Bad Hombres’ Gulf Cartel.

"Confused? You will be on the next episode of...SOAP!"

jens peter hansen

Det er ikke godt at sælge overvågningsudstyr til diktaturer, men er det godt at sælge teknologi til diktaturer ? At sælge fødevarer ? Godt at produktionen bliver lukket, men må vindkraft og yougurt ikke også sættes på listen over farlige produkter, for det er også med til at holde diktaturer ved magten og undertrykke befolkningen ? Hvor går grænsen ?

Jan Weber Fritsbøger

er vel ok at sælge yougurt hvis køber underskriver en erklæring på tro og love om at yougurten ikke bruges til undertrykkelsesformål ;o)

jens peter hansen

Nordkorea ville, hvis Kina ikke holdt hånden over landet, være fuldstændig udsultet. Saudi Arabien ville vel også komme slemt på den, hvis ikke de importerede fødevarer. Fødevarer er også med til at opretholde et diktatur.