Læsetid: 6 min.

Efter afsløring af tolkekaos: Region vil lave eget tolkekorps

Sundhedsudvalget i Region Syddanmark vil nu oprette et tolkekorps for at sikre kvaliteten. Det sker efter sagen om Søren Rasmussen, der blev ansat som swahilitolk uden at kunne sproget. ’En klar forbedring af patientsikkerheden,’ siger overlæge. Ingen kan leve med det nuværende niveau, lyder det fra Danske Regioner
Søren Rasmussen fik et job som swahili- tolk uden at blive testet. Nu får sagen Region Syddanmark til at ville lave eget tolkecenter.

Søren Rasmussen fik et job som swahili- tolk uden at blive testet. Nu får sagen Region Syddanmark til at ville lave eget tolkecenter.

Tor Birk Trads

28. oktober 2017

Region Syddanmark vil hjemtage dele af fremmedsprogstolkningen og oprette sit eget tolkekorps, bestående af cirka 20 tolke, som skal undervises i hospitalslingo. Sådan lyder et forslag, som regionens sundhedsudvalg netop har vedtaget.

Det sker, efter Information den seneste tid har afdækket den lave kvalitet af tolkning på især sundhedsområdet.

Kristian Grønbæk Andersen fra De Radikale er næstformand i Region Syddanmarks sundhedsudvalg. Han kalder forslaget »det eneste rigtige at gøre for at løfte kvaliteten på det her område«.

»Det bliver dyrere på den lange bane, hvis ikke vi gør noget ved det her problem nu. Fejlbehandlinger er enormt omkostningsfulde, og dem har vi set en række eksempler på,« siger han.

Socialdemokratiets Poul-Erik Svendsen er formand for sundhedsudvalget i regionen. Han har siddet med til møder med forretningsudvalget, hvor man er blevet enige om at stille forslaget om at tage opgaven hjem, »så vi bedre kan sikre, at tingene er i orden«, som det lyder fra formanden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Usædvanlig god, velfunderet og oplysende (og i grunden bevægende) artikel. Informations forarbejde fortrinligt. Tak til Merle Baerlé og kolleger. Bliv ved, bliv ved.