Læsetid: 6 min.

Alternativet hører også til i Danmarks rigeste kommune

Det er første gang, Alternativet stiller op til kommunalvalg. Det grønne parti håber at få et enkelt mandat valgt ind i landets rigeste og ærkekonservative kommune Gentofte. Information har mødt den lokale spidskandidat, der erkender, at det kan blive en svær opgave at få muligheden for at sætte miljøhensyn og ny politisk kultur på Gentoftes kommunale dagsorden
Jens Henrik Wiene har arbejdet i fagbevægelsen det meste af sit liv, men blev pensioneret sidste år. Nu er han Alternativets spidskandidat i Gentofte Kommune.

Jens Henrik Wiene har arbejdet i fagbevægelsen det meste af sit liv, men blev pensioneret sidste år. Nu er han Alternativets spidskandidat i Gentofte Kommune.

Sille Veilmark

31. oktober 2017

Der er lige kommet et S-tog ind på Ordrup Station i Nordsjælland. Kasketbærende teenagedrenge, velfriserede forstadsfruer og hundeluftende pensionister forlader toget og perronen. Bag dem slæber to kvinder i forvaskede sweatshirts på plastikposer fyldt med tomme flasker og dåser. Posedamer på vej til nærmeste pantautomat.

»Se, her bor ikke kun rige mennesker,« siger 66-årige Jens Henrik Wiene, som er spidskandidat for Alternativet i Gentofte Kommune. Det er en pointe, han gentagne gange vender tilbage til. Selv om hans kommune er placeret i epicentret af whiskeybæltet og målt på gennemsnitsindkomst pr. indbygger er landets rigeste, er den ikke kun for den økonomiske elite.

Jens Henrik Wiene har lige givet sit første interview som politisk kandidat til Gentofte Kommunes lokalavis Villabyerne. Sammen med journalisten kørte han i bil rundt i kommunen og snakkede politiske mærkesager. Nu ankommer han på en rød cykel og konstaterer, at »det er nok også mere Alternativet-agtigt«. Han har lovet Information en guidet tur rundt i nærområdet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jacob Rørdam Holm-Jørgensen

En kommune bliver ikke rig af at have rige indbyggere. Har Information slet ikke hørt om udligningsordningen? Gentofte Kommune betaler mere i udligning for grundskyld en den for ind fra borgerne. Det betyder at jo mere huspriserne stiger, desto fattigere bliver kommunen. Borgerne i Gentofte er rige ja, men kommunen er ikke.

Jens Thaarup Nyberg

"En kommune bliver ikke rig af at have rige indbyggere."
Jo, ellers ville Gentofte Kommune ikke kunne betale mere i udligning for grundskyld end den får ind fra borgerne i grundskyld..

jens peter hansen

En kommune der er ved at gå i stykker over at skulle modtage, var det 24 flygtningebørn, har da ikke brug for noget alternativ. Bare lidt anstændighed.

Jens Thaarup Nyberg og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar