Læsetid: 1 min.

Anna Mee Allerslev trækker sig

Den radikale borgmester Anna Mee Allerslev trækker sig, skriver hun på Facebook
Den radikale borgmester Anna Mee Allerslev trækker sig, skriver hun på Facebook

Henning Hjorth

Indland
25. oktober 2017

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) i København trækker sig, skriver hun på Facebook. Der er pressemøde 13.30 på Rådhuset.

Opslaget på Facebook specificerer ikke nærmere, hvad hun trækker sig som. Hun er både borgmester og sit partis spidskandidat til kommunevalget i november.

Allerslev har været i stormvejr, efter at det kom frem, at hun havde holdt sin bryllupsreception på Rådhuset uden at betale for leje af lokalerne.

Selv om Allerslev siden har betalt de 65.000, lokalerne kostede, har flere partifæller de seneste dage trukket deres opbakning til partiets frontfigur i København.

Da formanden for Hovedstadens Radikale Venstre, Bo Nissen Knudsen, tirsdag forlod sin post, skete det med beskyldninger om, at borgmesteren havde brugt sin tid på løgne og intriger.

Beskyldninger, som han dog ikke ville uddybe, og som Allerslev afviste. Onsdag beskylder det radikale regionsrådsmedlem Charlotte Fischer Allerslev for korruption.

 

Mit gode parti og jeg kan ikke mere. Anna Mee bør trække sig - som borgmesterkandidat og allerbedst fra listen. Det her...

Posted by Charlotte Fischer on Tuesday, October 24, 2017

Det sker efter en historie i BT om, at Allerslev havde stillet en række spørgsmål til embedsværket i København i sager, der vedrører Øens Murerfirma, der er ejet af en af Allerslevs private venner.

Sagen om murerfirmaet er dog ikke i nærheden af at være korruption, vurderer Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet.

Efter hans vurdering er det tvivlsomt, om Allerslev overhovedet har været inhabil.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Fosberg

Hun siger selv at det hun er gjort i forb. med sit bryllup er normal praksis i kommunen. Altså en generel kultur i den politiske og administrative ledelse. Det må vi da høre mere om.

Torben K L Jensen, Egon Stich, Ulla Søgaard, John Damm Sørensen, Mona Blenstrup, Lasse Glavind, Tue Romanow, Janus Agerbo, Torben Bruhn Andersen, Anne Mette Jørgensen, Randi Christiansen, Karsten Lundsby, Anders Reinholdt, Olav Bo Hessellund, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Aagaard, Trond Meiring, Britta Hansen, Tove Lodal og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Hvor mange kagegafler vil der være til pressemødet?

Bjarne Frederiksen, Lars Rasmussen, Anne Mette Jørgensen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar

Her svigter Information desværre totalt - stormvejret startede med hendes kyniske behandling af syge nedbrudte mennesker i København. Det gav hende navnet Anna Ansvarsløs.
Ingen ville have hæftet sig synderligt ved hendes små forseelser, hvis hun havde været et ordentligt menneske ellers.

Torben K L Jensen, Flemming Berger, Arne Albatros Olsen, John Damm Sørensen, Mona Blenstrup, Lasse Glavind, Jakob Trägårdh, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Tjah, det kunne vel ikke ende anderledes, når hun er så uerfaren og politisk tonedøv. Det falder tilbage på ledelse og tillidsfolk i et parti, som heppede på den potentielle stemmesluger og det unge "vidunderbarn" der skulle virkeliggøre politiske drømme på rådhuset uden at tage ordentlig bestik af situationen, med deraf følgende kø ved håndvasken.

Lars Rasmussen, Anne Mette Jørgensen, Espen Bøgh, Steffen Gliese, Karsten Lundsby og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Lidt trist at hun er nået derud hvor presse,"pøbel"l og andre meningsdannere i flok
kan udpege en synder. Der må jo være en grund til hun oprindelig blev valgt, så helt dum er hun vel ikke. Fint at få fokus på administration og evt sidespring fra vore ansvarlige, der udstikker menneskers muligheder for et ordentligt liv. Men at hun nu vælger en pause er sikkert ganske klogt.

Mon ikke hendes fald - udover de dumheder, hun har begået - også skyldes interne magtkampe i partiet og belejlige læk fra politiske modstandere her op til kommunalvalgkampen? Der var nok nogen, der frygtede et alternativt flertal.

Den konkrete nye sag er helt hen i vejret, det er pressen for mig at se også...

Jeg har fået hjælp af en borgmester til PRÆCIS det samme i forbindelse med behandling af byggesag til et kulturhus, dog ikke en privat virksomhed. Ingen navne nævnt :-)

For mig at se er problemet uden tvivl embedsværket / sagsbehandlingstiden. Selvfølgelig er det ikke godt at hjælpe et privat murerfirma, men så vidt jeg har forstået var det TAP1 der var ved at gå konkurs, nok også privat, men trods alt en kulturinstitution & ikke anført som værende en af hendes venner.

Vores sag startede med at jeg var til møde med arkitekten på bygningsinspektoratet om sagen.
Dét var en oplevelse uden lige, han havde syns & høre vanskeligheder.
Han gik metodisk til værk og spurgte fra ende til anden, flugtvejsbredde, toiletter etc.

For hvert spørgsmål læste jeg direkte op af den byggesag han angiveligt skulle have læst.
Hver gang sagde han at det var helt fint, som om han aldrig havde læst det før...
Til sidst lovede han at behandle sagen i løbet af en uge eller to.
Efter et par måneder ringede vi så til en borgmester.

TO DAGE EFTER lå den godkendte byggesag hastebehandlet til os.
I nærværende sag har INGEN haft økonomiske vinding på sagsbehandlingstiden og ingen var venner.

For mig at se er nærværende sags behandling i medierne hen i vejret, vi har et embedsværk det er fyldt med grus og vennetjenester er dagligdag, VÅGN OP!

Meget værre erfaringer har jeg / vi med KEjd*, efter at se dem smide millioner i et sort hul trods advarsler fra flere sider, de har beviseligt talt usandt flere gange og de er ikke i stand til at administrere ejendomme på trods af navnet* hvorfor de har ansat eksterne administratorer og pålagt lejerne omkostningerne. En helt anden sag er hvordan man får fat i de gode lejemål...
*KEjd = Københavns Ejendomsadministration

Der er mange eksempler, nok er Danmark kendt for lav korruption, for mig en kartoffelrepublik...
Jeg får aldrig et job i en stor organisation da jeg ikke kan holde kæft, trit & røvslik :-)

Pointen er at der er intet usædvanligt i at man får en borgmester til at presse på den offentlige administration, det man burde overveje er nok hvorfor administrationen fungerer så dårligt.
Dette skyldes langt fra kun manglende ressourcer, da man ser penge flyve ud af vinduerne.

Min erfaring er at man ALDRIG kan tale med offentlige administratorer om FEJL, det er et tabu ud over alle grænser, måske fyringsgrund. Faktisk burde det jo være grund til forfremmelse, tænk alt det man kan lære af sine fejl, hvis man må tale om dem...
Det er meget frustrerende at sidde inde med værdifuld viden som ingen ønsker at lære af!

Men det er som om både presse og embedsværk er besat af et inkvisitorisk kristent skyldsbegreb, HVIS SKYLD ER DÉT? Hvilket hovede skal nu trille?
Derfor er de fleste fejl gemt under overfladen, men nogen steder går det fremad, fx i sundhedsvæsenets behandling af utilsigtede hændelser:

"En utilsigtet hændelse er en begivenhed, som medfører skade eller risiko for skade. En utilsigtet hændelse kan kendes ved, at man som patient eller pårørende tænker:

’Det, der skete her, burde ikke være sket. Det indebærer en risiko eller har betydning for mig eller min pårørendes behandling. Jeg vil være sikker på, at fagfolkene lærer af denne fejl, både på det aktuelle behandlingssted og generelt i sundhedsvæsenet'.

Hændelsen er utilsigtet, fordi de fagfolk, der er involveret ikke har til hensigt at skade andre. De vil tværtimod gerne være hændelsen foruden. "

Ole Frank, Anne Mette Jørgensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Nej, Peter Bahne, det er helt sikkert Putins skyld!!!

Anne Mette Jørgensen

Ja, embedsværket fungerer ad H. til, men det fratager ikke de ansvarlige politikere.
Teknik og miljøforvaltningen har ikke fungeret i årevis(min. 30) i København.
Om diverse borgmestre på den ene aller anden måde nyder godt af det elendige papirnusseri er ikke til at gennemskue.
At det er akkurat lige så betændt i diverse ministerier og styrelser sparker kun til afskyen, men om befolkningen nogensinde vågner er tvivlsomt.
Folket vil åbenbart narres.
Anna Mee har i årevis mishandlet syge mennesker, og er så ung og langt fra virkeligheden, at hun tror, at fællesskab kun består på et arbejdsmarked.
Det er paradoksalt og ironisk eftersom, at hun ikke selv nyder godt af fællesskab i sit arbejde.
Ak, ja højt at flyve.
Hun får sig såmænd nok snart en lederpost i et privat firma som så mange andre dumsnu politikere.

Maria Jensen, Lasse Glavind, Steffen Gliese og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Jens Christoffersen

@Martin Madsen

Du skriver Information svigter, med henvisning til reformerne på beskæftigelsesområdet. Jeg kan anbefale vores ret omfattende dækning af sagen her: https://www.information.dk/serie/striden-paa-laerkevej

Martin Madsen, Arne Albatros Olsen, Steen Sohn, Steffen Gliese og Jørn Lybech anbefalede denne kommentar
Nils Grøngaard

@Louis Jensen:

Interessante oplysninger, du bidrager med. Jeg er enig i at alle lugter blod nu, så barren er sat lavt ift. hvad der reelt er problematisk. Har Øens Murerfirma fx reelt vundet på Anna Mee Allerslevs indgriben eller har de haft rigeligt med opgaver så de (modsat borgerne) kunne være ligeglade med sagsbehandlingstiden? Og har Allerslev gjort tilsvarende for at fremskynde opgaver til andre firmaer som hun ikke havde særlige forbindelser til?

Sagen med rådhussalen betyder for mig mere, ikke pga. beløbet som er helt ubetydeligt i den store sammenhæng, men pga. den arrogance der ligger i at lade det offentlige betale når hun hæver en årsløn på ca. trekvart mio. kroner. En ledende politiker skulle gerne have en god moral, ikke fordi man skal være pletfri (det er ingen jo, så hvis de ser sådan ud er der noget galt!), men man skal kunne stole på at vedkommende har værdierne i orden, inklusive viljen til selv at bestræbe sig på at leve op til dem.

Men der er Anna Mee selvfølgelig mere i pagt med tidsånden i landet hvis statsminister lod skatteborgerne finansiere underbukser, fadbamser og andet godt - igen latterligt små beløb, men et udtryk for en kræmmermentalitet som tyder på at integriteten ikke er hvad den burde være.

olivier goulin, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Lars Rasmussen

Spørg ikke, hvad dit rådhus kan gøre for dig; spørg: Er det Jeanette, der hjælper med cavaen i morgen?

Arne Albatros Olsen, Maria Jensen og Lasse Glavind anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Hun burde melde sig ind i Venstre.
Så er hun blandt "venner".

Anna 'Ansvarsløs' færdig i politik. Jobcentrets ofre i København fester. Fremtiden er så lys at nogle bliver nødt til at bruge solbriller ? Det var på Jobcenter Lærkevej at hun blev presset op imod muren fordi hun forsvarede den mest inhumane og uværdige behandling af syge og handicappede. At jagten på hende herefter var åbenlys, bekræfter mig i min overbevisning om at retfærdigheden altid vinder. Magten bliver ikke styrket af det den ødelægger - tværtimod.
Måske er det et fingerpeg om, at der iblandt folket er et ønske om at kortene bliver blandet bedre. Menneskerettigheder er ikke kun for de rige.

@Jens Christoffersen
Jeg synes jeres dækning af det område var rigtig fin, men synes i svigter når i nu forbigår, at det hele startede med hendes kolde afvisninger af mennesker i nød.
Fokus er nu på penge i stedet for mennesker. Desværre som altid.