Læsetid: 6 min.

Bedsteforældre for Asyl: Vi bliver ved, indtil vi ikke kan stå længere

I denne måned er det ti år siden, at et halvt hundrede bedsteforældre første gang stillede sig op foran Sandholmlejren for at protestere mod forholdene i de danske asylcentre. Søndag mødtes Bedsteforældre for Asyl for at markere tiåret. Ikke for at fejre det, for ifølge bevægelsens medlemmer er det kun blevet værre, siden de gik i gang
Det skorter ikke på hjemmebag, da Bedsteforældre for Asyl afholder tiårsdag for bevægelsen i Sandholmlejren. Som afslutning på markeringen for tiåret for Bedsteforældre for Asyl, synger forsamlingen ’Barndommens land’ af Benny Andersen – bevægelsens ’slagsang’.

Det skorter ikke på hjemmebag, da Bedsteforældre for Asyl afholder tiårsdag for bevægelsen i Sandholmlejren. Som afslutning på markeringen for tiåret for Bedsteforældre for Asyl, synger forsamlingen ’Barndommens land’ af Benny Andersen – bevægelsens ’slagsang’.

Lærke Posselt

30. oktober 2017

Bedsteforældre for Asyls husmusiker spiller harmonika ude foran de gule bygninger i Sandholmlejren, der er modtagecenter for hundredvis af asylansøgere. Der står en lille gruppe af folk, de fleste af dem gråhårede og et par stykker med stok. De taler sammen, mens flere og flere – ligeledes med gråt hår – langsomt strømmer til.

En af dem er Alfred Dam på 88, der har været med i Bedsteforældre for Asyl fra begyndelsen. Han har taget sin gråternede sixpence på og et farvet halstørklæde om halsen, der skærmer for den kolde efterårsvind.

»Her har vi stået søndag efter søndag i regn og blæst og slud og protesteret,« siger han.

I oktober måned i år er det ti år siden, at 52 bedsteforældre første gang stillede sig op foran Center Sandholm for at protestere mod forholdene i de danske asylcentre. I dag er flere af bedsteforældrene blevet til oldeforældre, og de bliver færre, fordi »tiden går sin naturlige gang«, som en af bedsteforældrene udtrykker det.

Siden de første gang stillede sig op i protest, er det ikke gået stille for sig på flygtninge- og asylområdet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Mads Berg
 • Katrine Damm
 • Henrik Mottlau
 • Carsten Munk
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Christian Mondrup
 • Trond Meiring
 • Eva Schwanenflügel
 • Maria Francisca Torrezão
 • Nanna Wulff M.
 • Niels Duus Nielsen
 • Hans Larsen
 • Dorte Sørensen
Mads Berg, Katrine Damm, Henrik Mottlau, Carsten Munk, Bjarne Bisgaard Jensen, Christian Mondrup, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Maria Francisca Torrezão, Nanna Wulff M., Niels Duus Nielsen, Hans Larsen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Det er sørgeligt, at det blev nødvendigt at I har 10 fødselsdag.

Katrine Damm, Johanna Haas, Henrik L Nielsen, Christel Gruner-Olesen, John Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jesper Harder Søndergaard, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Med skam at melde, er det faktisk første gang, jeg hører om Bedsteforældre for Asyl..
Men synes I er imponerende. Ja, sørgeligt, at I har 10-års jubilæum, uden at føle der er noget at fejre.
Det er så frygtelig forstemmende, hvordan vi i Danmark behandler mennesker i nød på den nedrige måde :-(

Katrine Damm, Johanna Haas, Henrik L Nielsen og John Andersen anbefalede denne kommentar

Til Bedsteforældre for Asyl: Asylret og undertegnede siger TAK for 10 års vedholdende og stædig kamp for anstændige livsvilkår for flygtninge og for Danmarks overholdelse af menneskerettighederne: en fin indsats, en god indsats, en uundværlig indsats.

Asylret har sat billeder på sin hilsen her: https://www.facebook.com/Asylret.dk/

Eva Schwanenflügel, Mads Berg, Karen-Margrete Frederiksen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar