Læsetid: 4 min.

Djøf: Vi er trygge ved Bo Smith-udvalgets arbejde

Bo Smith-udvalget har fået hård kritik for sine metoder af to forskere, der har gennemgået det metodiske arbejde, som ligger til grund for udvalgets konklusioner. Men fagforbundet Djøf, der nedsatte udvalget, har fortsat stor tillid til udvalgets arbejde
19. oktober 2017

Fagforbundet Djøf har stor tillid til Bo Smith-udvalgets rapport. Det siger formand for de offentlige chefer i Djøf Henning Thiesen, efter at Information onsdag fremlagde en skarp kritik af udvalgets metoder fra to forskere fra Roskilde Universitet.

Bo Smith-udvalget blev nedsat i 2014 af Djøf, efter at skandalesager som eksempelvis statsløsesagen og Justitsministeriets »nødløgn« til Folketingets Retsudvalg havde vakt stor offentlig debat om forholdene i embedsværket.

Et år efter udvalget blev nedsat, offentliggjorde det en rapport, der konkluderede, at det danske system grundlæggende var godt, og at embedsmandsnormer om faglighed, sandhed og lovlighed grundlæggende trivedes.

Ifølge Carina Saxlund Bischoff, lektor i samfundsvidenskab på Roskilde Universitet og Pernille Boye Koch, lektor i offentlig ret på Roskilde Universitet er der så store problemer med Bo Smith-udvalgets metodiske arbejde i de selvstændige undersøgelser, at man ikke kan godtage flere af udvalgets konklusioner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Naturligvis støtter DJØF op om rappporten. Den understøtter jo de konklusioner, der frikender deres medlemmer for i bedste fald inkompetence. I værste fald bevidst lovbrud.

lars søgaard-jensen, Carsten Wienholtz, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Olav Bo Hessellund, Tue Romanow, Egon Stich, Steffen Gliese, Christian Lucas, Jes Balle Hansen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

En sådan undersøgelse blev i sin lavet af den da afgåede ombudsmand Lars Nordskov Nielsen efter Tamilsagen. Den samme model burde have været brugt igen: en uafhængig undersøger eller et forskerudvalg. DJØF er ikke Advokatforbundet med en tradition for intern oprydning og mugen ud i krogene. Desværre er DJØF vel nu det nærmeste vi kommer det sovjetiske kommunistparti med direkte indflydelse på statens styring ud fra ideologisk dogmatik.

lars søgaard-jensen, Carsten Wienholtz, Flemming Berger, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Olav Bo Hessellund, Torben K L Jensen, Tue Romanow og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Endnu et eksempel på, at når man undersøger sig selv, kommer resultatet mærkværdigvis altid til at frikende en for alle beskyldninger.

lars søgaard-jensen, Oluf Husted, Carsten Wienholtz, Karsten Lundsby, Flemming Berger, Niels Duus Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Hvad var det nu, en anden DJØFer sagde: Der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet.
Eller en tredie DJØFer: Der er ikke noget at komme efter

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Flemming Berger og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar