Læsetid: 8 min.

Kommende russisk sprogofficer: ’Vi er små brikker i et storpolitisk spil’

Efter seks års pause genoptog Forsvaret i 2013 uddannelsen af sprogofficerer i russisk. Siden har fokussen på truslen fra Rusland kun været stigende, senest i regeringens udspil til det kommende forsvarsforlig. Behovet for de russisktalende militærtolke er fulgt med
Behovet for sprogofficerer i russisk er stigende. Her er vi på skydebane i Jægerspris med russisk sprogofficer Simone Gundtoft Simonsen.

Behovet for sprogofficerer i russisk er stigende. Her er vi på skydebane i Jægerspris med russisk sprogofficer Simone Gundtoft Simonsen.

Sille Veilmark

21. oktober 2017

Umiddelbart ligner Jægersprislejren en braklagt mark. Men plader med gule cirkler, som stikker op af muldvarpeskudslignede forhøjninger, og adspredte brag efterfulgt af den sødlige lugt af krudt afslører, at det er en skydebane.

Seks camouflageklædte skytter står på række. Lader. Skyder. De gule cirkler, som er op til 380 meter væk fra skydelinjen, forsvinder, hvis de rammes.

»Det der med at træffe er godt nok ikke min stærkeste side,« erkender en. »Godt at vores vigtigste kompetence er sproget,« supplerer en anden.

Skytterne er kommende sprogofficerer i russisk, der for et par dage har forladt grammatik, glosekort og diktater for at tage i felten. Det er et meget godt billede på den smeltedigel af færdigheder, som uddannelsen kræver. Sprogofficerer i russisk skal være i stand til at fungere som tolke og kulturvejledere i russisktalende områder, herunder krigszoner. Derfor skal kadetterne både opnå militære færdigheder og flydende sprogkundskaber i løbet af de to år, som uddannelsen varer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

De kommende sprogofficerer i russisk skal nok klare sig fint i fremtiden. Tidligere eksempler er blandt andre DF's Marie Krarup og Berlingskes Anna Libak.