Læsetid: 8 min.

’Vi kommer dæleme til at få betaling for vores mandater. Vi sidder ikke kun i rundkreds’

Alternativet truer den traditionelle magtbalance på Københavns Rådhus efter det kommende kommunalvalg. Men hvem er partiets spidskandidat – den 42-årige Niko Grünfeld? Hvad vil spidskandidaten? Og hvilken betaling er det, at Niko Grünfeld kræver for sine mandater?
42-årige Niko Grünfeld er spidskandidat for Alternativet i København.

42-årige Niko Grünfeld er spidskandidat for Alternativet i København.

Sigrid Nygaard

4. oktober 2017

På cykelturen ud til borgermødet i Nørrebrohallen fortæller Alternativets spidskandidat, Niko Grünfeld, at han er stiller for Robert Nielsen, eller Dovne Robert, ved det kommende kommunalvalg i København.

Dovne Robert kom ganske vist dårlig fra start, da han først tog fejl af valgdatoen (det er den 21. og ikke 22. november). Men hvorfor ikke? Man kan jo ikke være stiller for sig selv, selv om Alternativet også har måttet finde de nødvendige 150 stillere, fordi det er første gang, partiet stiller op ved kommunalvalget. Så en dag, Dovne Robert stod på Nørrebros Runddel og indsamlede underskrifter til sin stillerliste, skrev Niko Grünfeld under.

Den spinkle, lyshårede 42-årige Niko Grünfeld er da også en anderledes spidskandidat. Efter at have stillet sin cykel foran Nørrebrohallen er det i hvert fald ikke noget med at gå rundt, trykke hænder og præsentere sig selv og partiet.

»Jeg er nok sådan lidt mere afdæmpet,« forklarer Grünfeld, inden han går ind til mødet, som er indkaldt af borgergruppen Medborgerne.

»Det er ligesom, hvis du kommer ind i en butik, hvor man heller ikke altid vil have noget proppet ned i halsen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det kunne være i den grad opløftende, hvis de rød/grønne rendte med flertallet!
Men Lars Løkke har lige varslet, at han overvejer at sætte bestemte kommuner - mange mener, han især hentyder til København - under administration. Så gad vide, om flertallet i fremtiden ville kunne gennemføre den politik de gerne vil?

Dorte Sørensen

Ja det er jo også en måde at få styret i København, når Søren Pind ikke kunne slå Ritt - han troede nok at han skulle kæmpe mod Karen Hækkerup - men her tog han fejl, da socialdemokraterne i København fandt hende for dårlig til posten, som overborgmester.

Søren Rønhede

Held og lykke med, at Niko Grünfeld kan lægge hindringer i vejen for salg og forbrug af de klamme, uspiselige svinekoteletter fra antibiotikaopdrættede, mishandlede svin.

Det er ikke rigtigt, at Niko Grünfeld var tæt på at blive valgt i Østjylland; det var naivt at tro, at der kunne falde to mandater.

Med sin gode adgang til toppen, kunne Niko Grünfeld som ingenting ha fået sig en storkreds med god mandatchance.

Hvem blandt Alternativets udvalgte er forøvrigt IKKE kaospiloter, som tilbyder "mindfulness, coaching, facilitering .. ".

Frontrunner på innovation og kreativitet = Foregangsmand på fornyelse og skaberevne ?

Alternativet vil have maksimal indflydelse. Men de vil ikke i valgforbund. Det kan koste dem en borgmesterpost og det grønne flertal.