Læsetid: 3 min.

De kortest uddannede får mere efteruddannelse, men resten må vente

De faglærte og ufaglærte fik med weekendens trepartsaftale bedre vilkår for opkvalificering og efteruddannelse, mens resten af arbejdsmarkedet må vente. Men det er kortsigtet, for efteruddannelse er helt afgørende for både højt- og lavtuddannedes fremtid på arbejdsmarkedet
For store dele af den arbejdende befolkning vil det efteruddannelsesløft, der er resultatet af weekendens trepartsaftale, formentlig ikke gøre den store forskel.

For store dele af den arbejdende befolkning vil det efteruddannelsesløft, der er resultatet af weekendens trepartsaftale, formentlig ikke gøre den store forskel.

Martin Lehmann

31. oktober 2017

Weekendens trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter vil forbedre de ufaglærte og faglærtes muligheder for at efteruddanne sig. Aftalen indebærer desuden et løft til de knap 600.000 danskere med manglende læsefærdigheder.

Dermed er et vigtigt skridt taget i forhold til at løse et graverende problem: At Danmark siden slutningen af 1990’erne har fået stadig flere dårlige læsere. Aftalen indeholder også flere penge til et løft af de almene færdigheder i it og engelsk. Færdigheder, som endnu flere erhvervsaktive danskere mangler.

De varslede nedskæringer på erhvervsuddannelserne i 2018 bliver droppet med trepartsaftalen, mens arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU) går helt fri for de besparelser, som de øvrige uddannelsesinstitutioner står over for frem til 2021.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Christensen

Er i sikker på de har "fået"?
Jeg er igennem mit firma i gang med et kommunikations kursus. De siger vi har kommunikations problemer på min arbejdsplads. Altså ledelsen. Så de har givet os et kursus.
Eller har de, for det er sgu mine egne skattekroner, de har taget til at betale med. Altså dem de ikke allerede har taget i løntilskud.

Efteruddannelse i sikkerhed måske ?? :P Håndværkeren på billedet har i ihvertfald glemt at spænde sig fast mens han sidder og balancere på kanten! Vildt valg af billede!

Steffen Gliese

Fuck nu det arbejdsmarked, det vil være altafgørende for samfundet, at folk løbende kan blive uddannet i ny teknologi og evt. blive omskolet til mindre belastende fag, end de måske har haft i deres ungdom.