Quiz
Læsetid: 2 min.

Quiz: Kan du blive swahili-tolk?

Søren Rasmussen henvendte sig til Information, efter avisen havde skrevet om tolkeområdet. Han indledte sin mail med: ’Jeg er swahili-tolk. Men jeg kan ikke et ord swahili.’ Her er han fotograferet sammen med sin kone Rehema, som også er tolk og som til forskel fra sin mand taler glimrende swahili.

Søren Rasmussen henvendte sig til Information, efter avisen havde skrevet om tolkeområdet. Han indledte sin mail med: ’Jeg er swahili-tolk. Men jeg kan ikke et ord swahili.’ Her er han fotograferet sammen med sin kone Rehema, som også er tolk og som til forskel fra sin mand taler glimrende swahili.

Tor Birk Trads

Indland
13. oktober 2017

I juli satte Søren Rasmussen fra Silkeborg gang i et projekt: Han ville se, om han kunne blive ansat som swahili-tolk uden at kunne sproget. Det kunne han.

Tolk er nemlig ikke en beskyttet titel i Danmark, ligesom der heller ikke findes hverken en tolkeuddannelse eller en certificeringsordning. Det betyder, at man kan blive tolk, så længe man bare har en ren straffeattest. Og det har konsekvenser for kvaliteten af tolkningen.

Søren er blandt andet blevet ansat i Tolkdanmark, som står for tolkningen på sundhedsområdet i tre af landets fem regioner: Region Hovedstaden, Sjælland og Midtjylland. Søren søgte om at blive tolk hos bureauet, fordi han ville udstille, hvor nemt det er at blive ansat som tolk i Danmark. »Hvis jeg kan blive ansat i et bureau, kan enhver fra gaden også,« siger han.

Men hvor nemt er det så at blive ansat som swahili-tolk? Tag quizzen og find ud af det.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Minsanten, jeg kan blive
swahili-tolk! ;-)

Eva Schwanenflügel

Jambo :-)

Lars Bo Jensen

Uanset hvad man svarer kan man blive swahili tolk. Ikke meget quiz i det.

Lars Bo Jensen: har du læst artiklerne om det?

Lars Bo Jensen

Ja og jeg er også kritisk over for den manglende kvalitet af tolkning, synes bare ikke denne "quiz" hjælper.

Bjarne Bisgaard Jensen

Så der er job til alle