Læsetid: 4 min.

Regeringen vil skære i børnechecken til indvandrere – men rammer flest etniske danskere

Tre ud af fire af de børnefamilier, der berøres af regeringens forslag om at skære i børnechecken, er etniske danskere. Det viser en ny analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet. Både Venstre og Dansk Folkeparti påpeger, at indvandrerfamilierne stadig er overrepræsenterede
Det er ikke nogen stor hemmelighed, at den reform af børnechecken, som regeringen ønsker, især er rettet mod storfamilier med anden etnisk baggrund. Men det er i højere grad etnisk danske familier, som bliver ramt.

Det er ikke nogen stor hemmelighed, at den reform af børnechecken, som regeringen ønsker, især er rettet mod storfamilier med anden etnisk baggrund. Men det er i højere grad etnisk danske familier, som bliver ramt.

Finn Frandsen

16. oktober 2017

Børnetøj, klapvogn, skoletaske og den daglige madpakke. Udgifterne er mange for børnefamilierne.

Alligevel foreslår regeringen i finansloven for 2018 at skære i børne- og ungeydelsen, der populært går under navnet børnechecken.

Det er store familier med tre børn eller flere, som får skåret i ydelsen, og forslaget sigter især mod indvandrerfamilierne. Det var i hvert fald et af argumenterne, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) brugte i DR-programmet Mød Statsministeren i sidste uge:

»Jeg må sige helt åbent, at når du ser på, hvordan de her børnechecks falder og ser på demografien i vores samfund, så er der den balance i det, at der er rigtige mange mennesker med anden etnisk baggrund, som er på passive overførsler, og som samtidig får store børnechecks.«

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) viser dog i en ny analyse, der bygger på tal fra Danmarks Statistik, at det kun er hver fjerde af de børnefamilier, der med regeringens forslag vil blive beskåret i børnechecken, som har en anden etnisk herkomst end dansk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det er jo ingen nyhed, at regeringens stramninger, der primært har invandrere og flygtninge som målgruppe, i virkeligheden rammer mange danske statsborgere. Det drejer sig om reglerne for familiesammenføring, integrationsydelsen, kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen.
Det lidt pudsige ved dette forslag til beskæring af børnechecken er, at a) det vil være med til at begrænse en i forvejen lav fødselsrate blandt etniske danskere, og b) det vil hovedsageligt ramme Venstres egne vælgere i Jylland. Så good luck with that!

Nille Torsen, Karsten Aaen, Johanna Haas, Frede Jørgensen, Per Klüver, Rikke Nielsen, Torben K L Jensen, Janus Agerbo, Mikkel Kristensen, Jørn Andersen, Henning Kjær, David Zennaro, John Andersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

@Eva Schwanenflügel, forslaget om beskæring af børnechecken er fuldstændig urimeligt og tåbeligt - og er ude af sammenhæng med regeringens øvrige politik. Men når nu socialdemokraterne har bestemt sig til at sætte sig i et hjørne og surmule i stedet for at være en konstruktiv opposition, så opstår der den samme situation, som under den foregående AFR/LLR-regering: Socialdemokratiet tildeler Dansk Folkeparti magten. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at ligesom den socialdemokratiske regering var i lommen på de radikale - så er den borgerlige regering i lommen på DF.

Hvis socialdemokraterne fik luft til hjernen - og holdt op med at forsøge at overhale DFs politik indenom, men klatrede ned fra hængekøjen, så havde den slags idéer ikke en chance. Idéen er kun kommet op for at købe DFs stemmer.

Mads Kjærgård, Karsten Aaen, Johanna Haas, Bjarne Bisgaard Jensen, Jørn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Hvis man målrettet går efter at ramme børnefamilier af anden etnisk afstamning end dansk, og endda siger det åbent, er der så ikke tale om diskrimination på et usagligt grundlag? For hvad er det saglige grundlag for at farvede mennesker med mange børn har mindre behov for barnevogne end hvide mennesker med mange børn?

Eller spurgt på en anden måde: Kritikken går på, at også hvide forældre bliver ramt. Ville det være okay, hvis kun fejlfarvede forældre blev ramt?

Hele argumentationen er forfejlet. Med mindre vi accepterer racismen som præmis, og enten støtter op om forskelsbehandling, eller vælger at se den anden vej.

Mads Kjærgård, Nille Torsen, Christel Gruner-Olesen, Johanna Haas, Flemming Berger, Per Klüver, Bjarne Bisgaard Jensen, Johnny Winther Ronnenberg, Rikke Nielsen, Mikkel Kristensen, Benny Larsen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Ebbe Overbye, Kenneth Graakjær, David Zennaro og Jan Bisp Zarghami anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Jorden er overbefolket. At give penge til ansvarsløse individer, der mener det ikke er deres personlige ansvar at sætte flere børn i verden end de kan forsørge er direkte dumt. Børnepenge skal ikke være et argument til at få børn!

Claus Schmidt, Per Torbensen, Hans Larsen, Trond Meiring, Randi Christiansen og Christian Larsen anbefalede denne kommentar

Hvis man fjerner al retorik omkring dette forslag og bare ser på selve forslaget: Fuld børnecheck til de to første børn, 3/4 check til den tredje og 0 til den fjerde, hvad er der så egentligt galt i det?
Der er nogle stordriftsfordele ved at have flere børn, specielt ift tøj og udstyr som kan genbruges. Det er da ikke urimelige forhold.

Christian Larsen, Kim Houmøller og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

Kim, I gamle dage var det børnene der forsørgede de gamle, nu har vi folkepensionen.
Hvis dette skal fortsætte kræver det at alle får 2 børn, derfor burde det være:
4 børn dobbelt folkepension
2 børn enkelt folkepension
1 barn halv folkepension
0 barn ingen folkepension

Christel Gruner-Olesen, Flemming Berger, Jens Winther, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jeg synes også, det er mærkeligt, at ingen tænker på, at man da ikke bare uden videre kan tage forsørgelsesgrundlaget fra familier. Uanset hvilken farve de har. De har vel planlagt ud fra de givne omstændigheder, og i en tid med for lavt børnetal er det svært at forestille sig, at politikerne ville spare lige præcis her. Men når det handler om udlændinge kan det nok ikke blive for snævert i venstre og dansk folkeparti.

Nille Torsen, Henriette Bøhne, Christel Gruner-Olesen, Karsten Aaen, Johanna Haas, Per Klüver, Benny Larsen, Niels Duus Nielsen, Rikke Nielsen, Jørn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jens Winther, jeg er helt med på at Socialdemokratiet mangler luft til hjernen, også i den grad !
Efterhånden er 'Stemmekøbing' på linje med en eller anden voksenbørnehave, og partiernes danskheds-diskurs har paradoksalt forvitret demokratiet.
Niels, naturligvis er det racisme i slør (!) at debatten handler om, at også etniske danskere bliver ramt af en begrænsning af børneydelsen. Men lidt morsomt er det da, at Venstre rammer sine egne vælgere med forslaget, og at det kommer til at virke stik imod DF's tanker om danskhedens udbredelse ;-)

Nille Torsen, Karsten Aaen, Johanna Haas, Per Klüver, Niels Duus Nielsen og Jens Winther anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

@Erik Hansen - Det er stadig børnene der forsørger de gamle. Forskellen fra før, er at pengene udbetales af staten, og hviler på et solidarisk grundlag. Skulle der være en belønning ved mange børn, skulle børnechecken helt væk, og din belønning med forhøjet folkepension betinget af dine børn tog en uddannelse og ikke begik kriminalitet.

Eva Schwanenflügel

Kim Houmøller, børneydelsen er erstatning for et skattefradrag der blev fjernet under Schlüter-regeringen. Og Erik Hansen har fuldstændig ret, hvis der bliver født færre børn, er der intet grundlag for folkepensionen. For der vil ganske enkelt ikke være råd til den.
Det hjælper ikke på noget at fattiggøre folk, eller begrænse børnetallet i Danmark. Det er symbolpolitik, og ingenlunde visionært.

Nille Torsen, Henriette Bøhne, Karsten Aaen, Per Klüver, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen og Jens Winther anbefalede denne kommentar

DF vil ramme indvandrere, de andre blå vil ramme velfærdsbrugerne. Jeg tror ikke dette er uforudset konsekvenser.

Henriette Bøhne, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Omvendt "collateral damage" er nok det bedste udtryk for DF´s etniske udrensning af vantro.

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Forslaget er ren manipulation; ved at italesætte indvandrere som avlende kaniner, kan DF & Co nemmere sælge et forslag som dette til egne kernevælgere - at så egne kernevælgere er for dumme til at se, at de er til grin for egne penge, er jo kun en fordel for moderpartiet, der efterhånden kan få egne vælgere til alt, bare de nævner ordet "indvandrer" (eller "migranter").

Karsten Aaen, Johanna Haas og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Da jeg hellere vil leve i et Danmark med 3 mill. indbyggere, end et danmark med 10 mill indbyggere
kan jeg ikke se problemet. hvad er galt med selv at forsørge sine børn?

Desuden passer det heller ikke, at indvandrerne får flere børn end danskerne! DF skulle virkelig nærlæse DST's udgivelse *indvandre i DK år 2016' (mener jeg det er?) I den kan man nemlig læse, at tyrkiske indvandrere får får 2,0 barn pr. kvinde, somaliske kvinder får nu 3,5 barn pr, kvinde - mod cirka det dobbelte for 20-25 år siden. Pointen er sådan set den her: Jo længere, indvandrere har været i DK, især indvandrere fra ikke-vestlige lande, ja, så falder deres fødselsrate ned til det danske niveau. Danske kvinder får nu cirka 1,9 barn pr. kvinde i gennemsnit....

Rikke Nielsen, Vivi Rindom, Henriette Bøhne, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Artiklen afslører en uforblommet racistisk intention i lovforslaget. Den evige opdeling af befolningen i mennesker med og uden "indvandrerbaggrund" er sygelig. Her er tale om en økonomisk forringelse for de lidt større af Danmarks børnefamilier. Punktum. Måske man som borger kunne overveje, om man finder det rimeligt og betimeligt i en tid, hvor der gives skæve skattelettelser - størst til de rigeste - og hvor man sænker afgiften på konventionelle biler? Jeg synes det ikke. At intentionen bag forslaget er racistisk gør det kun værre. Regeringen gør målbevidst, med en slags søvngængeragtig præcision, alt det forkerte.

Karsten Aaen, Lars Bo Jensen, Rikke Nielsen, Nille Torsen, Eva Schwanenflügel, Ebbe Overbye og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Mage til klynk! Tilbage i 1980 var børnepenge afhængig af indkomsten. Høj indtægt og ingen fradrag gav ingen børnepenge. Forsørg jeres børn selv, og sæt ikke flere end 2 børn i verden.

Mads Kjærgård

"Hvis man målrettet går efter at ramme børnefamilier af anden etnisk afstamning end dansk, og endda siger det åbent, er der så ikke tale om diskrimination på et usagligt grundlag?"

Minder det ikke lidt om Nürnberg Lovene? Love der er designet til at ramme bestemte befolkningsgrupper? Jeg synes det er betænkeligt for at sige det mildt! Bortset fra det, er det så ikke de borgerlige, der har indført "Børnepenge?" Før i tiden gav børn vist et skattefradrag, mener jeg min far sagde!

Julie Lorentzen, Johanna Haas, Eva Schwanenflügel og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

"Denne lov er i virkeligheden resultatet af en langsigtet strategisk plan fra muslimske meningsdannere- og påvirkere. De ved, at der allerede nu bliver født så få børn i Danmark, at vi i fremtiden vil mangle arbejdskraft. Nu vil det forstærkes og vi vil om 30 til 40 år blive nødt til at importere arbejdskraften fra Afrika."

At lave love som vil begrænse fødselstallet i et land, som ikke føder børn nok til at opretholde som egen befolkning, giver kun mening, når man i landet har massiv overbefolkning - det har vi ikke.

Johnny Winther Ronnenberg

Vi kommer aldrig til at mangle arbejdskraft, det løber den teknologiske udvikling for hurtigt til, vi kommer til at mangle arbejdspladser både til ufaglærte, faglærte og akademikere. Robotter bygger i dag bedre biler end mennesker kan med en meget mindre fejlprocent, stort set al industriel fremstilling vil komme til at ske ad den vej.

Lars Bo Jensen

@Eva Schwanenflügel
16. oktober, 2017 - 13:19
For toppen af Danmark, er folkepension kun et lille og begrænset tilskud til deres livsgrundlag, de fleste danskere har sparet, måske tvunget, så meget op at folkepensionen, med den modregning der foregår, er ligegyldig.

Lars Bo Jensen

@Johnny Winther Ronnenberg Robotter kører ikke altid, der skal være et menneske til at reparere dem, når de går i stå. Det er jo mennesker, uddannet til det, der efterlyses.