Læsetid: 3 min.

Ungdomsuddannelserne kan få frihedsgrader til gengæld for besparelser

Undervisningsminister Merete Riisager forstår godt frustrationen på ungdomsuddannelserne. Hun vil give skolerne større frihedsgrader, som kan gøre dem bedre i stand til at skære ned, uden at det går ud over undervisningen
16. oktober 2017

Antallet af undervisere på ungdomsuddannelserne falder kraftigt på grund af de sidste par års nedskæringer som følge af omprioriteringsbidraget. Både gymnasier og erhvervsuddannelser frygter, at de årlige to procents nedskæringer frem til 2021 vil gå ud over kvaliteten i undervisningen og de svageste elever.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) forstår godt frustrationen, men mener dog, at især erhvervsskolernes økonomiske problemer skyldes mangel på elever og ikke omprioriteringsbidraget.

Derfor skal strømmen vendes, så flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Indtil det sker, står erhvervsuddannelserne over for nedskæringer. Samtidig betyder erhvervsskolereformen, at skolerne skal tilbyde flere timers undervisning, bedre værksteder, øgede valgmuligheder og flere højniveaufag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Jacobsen

Og frihedsgraden bliver, at du nu tager en uddannelse frem for før, hvor du fik en uddannelse. På de videregående uddannelser giver det måske mening. Men på ungdomsuddannelserne er det helt galimatias. Men sådan er det med den "moderne" frihed. Ingen tager ansvar.

Ja den er gammel: I skal spare, I finder selv ud af hvordan, og bagefter kommer vi og slår jer oven i hovedet over faldende kvalitet/effektivitet.

Ole Andersen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Johnny Winther Ronnenberg

Jamen det er da en glimrende logik, både fagforeninger og erhvervslivet er enige om at over de næste ti - femten år vil vi mangle op mod 70.000 faglærte og så beskærer man og nedlægger uddannelserne til samme. Er der en behjertet sjæl der kan forklare en stakkels programmør, hvordan det hænger sammen, for jeg kan sgu ikke skrive en algoritme der producerer de nødvendige faglærte ud fra den logik ;-)

Ole Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar