Læsetid: 4 min.

En varsom biskop og en gemytlig Løkke, der dog vil stramme for udlændinge

Folketingets åbning forløb nøje efter forfatning og tradition: Forsigtig folkekirketale. Og en statsminister, der lokker sit støtteparti
Undervisningsminister Merete Riisager, transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, ældreminister Thyra Frank og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll ved Folketingets åbning tirsdag, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen lovede nye udlændingestramninger

Undervisningsminister Merete Riisager, transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, ældreminister Thyra Frank og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll ved Folketingets åbning tirsdag, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen lovede nye udlændingestramninger

Jens Dresling

4. oktober 2017

»Riinng, riinng, riinng!« Folketingets længst siddende medlem, tidligere minister Bertel Haarder (V), bimler den store sølvklokke for at signalere, at mødet er åbnet.

Klokken er 11.59.44, og det er den 3. oktober. I en ellers uforudsigelig verden går den danske folkevalgte forsamling på minuttet frem efter forskrifter i grundlovens § 36: »Folketingsåret begynder den første tirsdag i oktober og varer til samme tirsdag i det følgende år. På folketingsårets første dag kl. 12 sammentræder medlemmerne til møde, hvor folketinget sættes påny«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels-Simon Larsen
  • Eva Schwanenflügel
Niels-Simon Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Ah, der var noget mere krudt i Stubkjærs prædiken, han gik i rette med lukningen af friskoler og beklædningsforbud.

Tino Rozzo, Anna Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Mon ikke også Stubkjærs ord skulle henlede opmærksomheden på den stigende ulighed og voksende fattigdom? Sådan hører jeg dem i det mindste.

Tino Rozzo, Steffen Gliese og Anna Sørensen anbefalede denne kommentar
Anna Sørensen

Bravo, Information! Som eneste medie, så vidt jeg ved og jo også er ret sikker på, så nævner du/I her H. Stubkjærs tale!! Der var så meget godt stof i den tale/prædiken, bla. fordi den byggede på værdier alle kan gå ind for.
Det var en oplagt chance at gribe fat i, for kan regeringen være sin politik bekendt? Og hvilke værdier skal vi huske, midt i en klode-krise (og de problemer, der er udledt deraf, flygtninge, krige, etc.)?
DR's mikrofonholder stod klar lige udenfor kirken, på selve trappen, og det spørgsmål hun stiller Løkke er, hvad hans kommende tale vil indeholde...

Så meget for åndelighed i nyhedernes Danmark og DR, vores fælles demokratiske højborg.
Det er jo gennem kunsten, det åndeliges sprog, vi skal finde løsningerne, modet, håbet, livsglæden til at komme videre i en overfladisk og forjaget verden. Den chance greb DR ikke. Man viste end ikke gudstjenesten på TV...

Kære David Rehling: Er I og du bevidste om det åndeliges styrke? Kunstens sprog? Og er det ikke på tide at Information ser værdien i et Kongehus, som et stærkt symbol? Hvem skal vi ellers have til at repræsentere vores land? En valgt præsident...?
Og hvorfor lytter så mange til Dronningens nytårstale? Hvorfor rammer den mig hvert år, som et præcist billede på folkestemningen lige nu?
Mens Løkkes taler falder helt igennem...

Måske skal vi bare se Dronningen som den åndelige ledefigur, kirken en gang var? I en multikulturel verden er der ikke længere én fasttømret religion at støtte sig til og godt det samme.

Men ÅNDELIGHED, det har vi stadig brug for, ikke sandt? ;o)

PS Radioens P2 spiller en skøn melodi (Walking in the air) og jeg finder, igen, styrke og livsmod gennem skønheden i kunsten.

ingemaje lange, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Nette Skov anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Åh, jeg synes nu også statsministeren talt godt, bedre end nogensinde - han må desværre bare lægge noget helt andet i sine ord, end andre gør, når man ser på den politik, de kaster af sig. Hvis hans ord blev fulgt af handling, ville Danmark igen blive verdens bedste land at bo i.

Niels-Simon Larsen

Anna Sørensen: "..værdien af et kongehus". Ha, det samler udelukkende klimabenægtere, jordbesiddere og korrupte elitefolk - eller de samles om kongehuset. Jeg ved ikke noget værre end det. Læs, Det koster et kongerige af Jens Høvsgård, så får du øjnene op.
At nævne kongehuset sammen med åndelighed er det værste, jeg har hørt, og Dronningens nytårstale er det rene pladder.
Det er på tide, vi bliver politisk voksne og tager ansvaret gennem en republik.

Niels-Simon Larsen

Folketingets åbning er en latterlig forestilling. At præsternes prædiken skal have noget med virkeligheden at gøre, er at forlange for meget. Folketinget står over kirken, det skal man gøre sig klart. Det hele er rent skuespil.

Niels-Simon Larsen

Steffen: Danmark vil da aldrig blive et godt land for verden, så længe Løkke har noget at skulle have sagt. Alt, hvad den mand siger, kan man roligt lægge det modsatte i. 'Den lille svindler' kaldte Lykketoft ham engang, og det passer stadig.

Tino Rozzo, Flemming Berger, Ryan Klitholm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar