Nyhed
Læsetid: 3 min.

1.863 ledige har været i ressourceforløb i et år uden at få hjælp til at komme i arbejde

En stor gruppe ledige har stik imod hensigten været i placeret i ressourceforløb meget længe uden nogensinde at modtage en aktiv, beskæftigelsesrettet indsats. Det viser en ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet. Minister Troels Lund Poulsen (V) kalder tallene ’stærkt bekymrende’
’Den manglende indsats er ikke acceptabel. Mange borgere er overladt til sig og får ikke den hjælp, de har brug for. Det skal der rettes op på,’ sagde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd onsdag.

’Den manglende indsats er ikke acceptabel. Mange borgere er overladt til sig og får ikke den hjælp, de har brug for. Det skal der rettes op på,’ sagde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd onsdag.

Jens Dresling

Indland
3. november 2017

Et ressourceforløb er en »individuel og helhedsorienteret indsats, der skal hjælpe sårbare og udsatte personer videre i livet og ind på arbejdsmarkedet«, fremgår det af Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.

Alligevel har 1.863 ledige været i ressourceforløb i et år eller mere uden at modtage nogen form for beskæftigelsesrettet indsats. Det svarer til 14 procent af alle borgere, der har været i ressourceforløb i mindst et år. Blandt de ledige, der har været i ressourceforløb i mere end to år, har 933 mennesker – eller 13 procent – aldrig modtaget hjælp, der var målrettet at bringe dem nærmere arbejdsmarkedet. Det viser svar, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen gav i et åbent samråd onsdag.

De nye tal viser, at ordningen med ressourceforløb ikke fungerer efter hensigten, vurderer postdoc i socialt arbejde ved Aalborg Universitet Iben Nørup.

»Argumentet for at etablere ressourceforløb var, at svage ledige skulle tilbydes en intensiv og målrettet indsats for at øge deres arbejdsevne. Til gengæld fik de en lavere ydelse. Hvis kommunerne i mange tilfælde ikke yder den støtte, så er der ingen mening med systemet,« siger hun.

Uacceptabelt

Under onsdagens samråd lagde beskæftigelsesministeren ikke skjul på, at de høje tal er udtryk for et stort problem. 

»Den manglende indsats er ikke acceptabel. Mange borgere er overladt til sig og får ikke den hjælp, de har brug for. Det skal der rettes op på,« sagde Troels Lund Poulsen. 

Han tilføjede, at der i tallene ikke er taget højde for, at en del af borgerne kan modtage kommunal hjælp under andre forvaltninger end beskæftigelsessystemet. Det kan eksempelvis være syge ledige i behandlingsforløb.

Adspurgt hvorvidt de nye tal bør give anledning til, at Folketinget griber ind med lovgivning, der indskærper over for kommunerne, at svage ledige ikke må overlades til sig selv, understregede Troels Lund Poulsen, at loven tidligst bliver ændret, når forligspartierne bag førtidspensionsreformen mødes i 2018.

»Jeg vil ikke svinge den store hammer over kommunerne, før vi er kommet et spadestik dybere og har indhentet flere oplysninger. Men hammeren ligger klar på mit skrivebord,« sagde ministeren.

Rådvilde kommuner

Ifølge Iben Nørup drejer det sig særligt om to grupper af ledige i ressourceforløb, der aldrig får den beskæftigelsesrettede hjælp, de burde have. 

Den ene er de borgere, der allerede har været igennem et væld af indsatser, inden de bliver placeret i ressourceforløb. Kommunerne har simpelthen svært ved at finde indsatser til denne gruppe, som ikke allerede er forsøgt.

»Nogle kommuner bruger ressourceforløb som en lav offentlig ydelse til borgere, de ellers ikke ved, hvad de skal stille op med,« vurderer hun.

Den anden gruppe er ledige med så massive problemer, at det ikke giver mening at tilbyde dem hjælp, der er målrettet, at de kan træde ind på arbejdsmarkedet. I mange tilfælde er ledige i denne gruppe i behandlingsforløb eller deltager i andre indsatser uden for beskæftigelsessystemet, forklarer Iben Nørup. 

»Det er den gruppe, der inden førtidspensionsreformen havde fået tilkendt pension, men nu er i ressourceforløb.«

Stor forskel mellem kommuner

Problemets omfang varierer kraftigt fra kommune til kommune. I Guldborgsund Kommune har 51 procent af de ledige, der har været i ressourceforløb mindst et år, aldrig modtaget en beskæftigelsesrettet indsats. I Silkeborg Kommune er tallet 0 procent.

Og det er sig selv dybt problematisk, at kommunernes praksis er så forskellig, vurderer Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, over for Information.

»Det er et spørgsmål om den enkelte borgers rettigheder. Det må ikke være vilkårligt, hvilken behandling man får fra kommune til kommune,« siger han.

Troels Lund Poulsen kaldte under samrådet de markante forskelle mellem kommune »foruroligende«.

»Det må aldrig være sådan, at det er, hvor du bor, der afgør, hvordan du som borger bliver behandlet,« sagde han.

Overordnet set mener ministeren dog, at ordningen med ressourceforløb har været en succes. Godt en tredjedel af alle borgere, der har været i ressourceforløb, er sidenhen kommet i job, uddannelse eller flexjob, pointerede ministeren. Derfor handler det ikke om at nedlægge ordningen. Det handler om at få kommuner, hvor systemet ikke fungerer, til at lære af de kommuner, hvor ordningen forvaltes godt og effektivt, sagde ministeren.

Leif Lahn Jensen er enig med ministeren i, at det er fornuftigt at vente med at ændre loven, til der foreligger yderligere oplysninger. Men loven skal justeres, mener ordføreren:

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi kommer til at ændre lovgivningen. Der er mennesker, der bliver kastet rundt i systemet, selv om de bør få førtidspension, og der er mennesker i ressourceforløb, der ikke bliver tilbudt den støtte, de skal have.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Godt en tredjedel af alle borgere, der har været i ressourceforløb, er sidenhen kommet i job, uddannelse eller flexjob, pointerede ministeren.

2/3 har så bare oplevet at blive fattigere og mere mistrøstige.
Det er svært at juble over, medmindre man er minister for beskæftigelsessystemet, som sikkert har holdt sig selv travlt beskæftiget undervejs.

Carsten Svendsen, Lis djørup, Steen K Petersen, Anne Mette Jørgensen, Flemming Berger, Helene Kristensen, Katrine Damm, Jens Kofoed, Torben K L Jensen, Søren Kristensen, Ole Christiansen, Anne Schøtt, Tue Romanow, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Torben Bruhn Andersen, Kim Houmøller, Benny Larsen, Ken Sass, Bjarne Bisgaard Jensen, Steen Sohn, Estermarie Mandelquist, Søren Andersen, lars søgaard-jensen, Niels Duus Nielsen, Frede Jørgensen, Jakob Trägårdh, David Zennaro, Dorte Sørensen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Viser det ikke bare at det er TID til igen at skille socialpolitikken og beskæftigelsespolitikken????

Opret igen de statslige arbejdsformidlinger og lad de syge og nedslidte igen komme ind under socialkontoret med hjælpen rettet mod deres problemer og ikke kun se på om de kan komme en time i arbejde.
Lav bedre adgang for folk selv at vurderer om de kan tage nogle timer på en arbejdsplads eller som tidligere genopret muligheden med at en person kan få mulighed til at finde et arbejde denne kan klare og så den dag personen ikke kan klare arbejdet længere igen kan få sin pension.

ingemaje lange, Lis djørup, Anne Mette Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm, Anne Eriksen, Søren Kristensen, Ole Christiansen, Eva Schwanenflügel, Ken Sass, Estermarie Mandelquist, Søren Andersen, Frede Jørgensen, Jakob Trägårdh og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Den store hammer, Troels Lund taler om, skulle han slå sig selv oven i hovedet med!

Anne Mette Jørgensen, Torben K L Jensen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Ken Sass og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Christian Lucas

Velkommen til mit lorteliv. Dikteret af VLAK. Bortset fra at jeg er en af de "heldige" som er blevet fleksjob godkendt. De kan ikke finde noget job til mig og nu skal jeg, IGEN, "videre til anden aktør" i det private regi. Det er virkelig rædselsfuldt ikke at blive bedømt som menneske på baggrund ideologisk vrøvl og klapjagt i stedet for mine egne oplevelser og min rheumatolog.

Det er decideret SVINERI og jeg kan snart ikke tage det mere.

Steen K Petersen, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Anne Eriksen, Ole Christiansen, Anne Schøtt, Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen, Niels Duus Nielsen, Kim Houmøller, Ken Sass og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

C.L
Dit udbrud er forståeligt. Gid indsigten, hos de med magt, snart vil brede sig ud i handling.

Steen K Petersen, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

@ Christian Lucas
De ansvarlige skulle tvinges til at se dit indlæg, igen og igen!

Steen K Petersen, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

og her til morgen kunne en hotelkæde i København ikke få 15-20 folk ind til rengøring osv. til trods for at der er rigeligt af aktiveringsparate kontanthjælpsmodtagere i Københavns kommune....
hold nu kæft jobcentrene fungerer ad h til.

Eva Schwanenflügel

Peter Frost, du må meget undskylde, men din kommentar finder jeg overordentlig upassende ovenpå Christian Lucas' meget fortvivlede indlæg. Hvad har hotelkæders rengøringsproblemer at gøre med de mennesker, der netop er for syge til at påtage sig den slags meget hårde arbejde? Hvad har aktiveringsparate kontanthjælpsmodtagere at gøre med folk på ressourceforløb, som denne artikel omhandler?
Ressourceforløb er galopperende galimatias, og tager tid fra en beskæftigelsesindsats målrettet netop de, der er desperate for at finde arbejde. De borgere der er blevet godkendt til fleksjob, har i de fleste tilfælde meget svært ved at finde job. Og de var under alle omstændigheder blevet visiteret til fleksjob før ressourceforløbene blev indført. Og de syge var blevet tildelt en førtidspension, istedet for at henslæbe deres tid i en seng i 5 minutters 'arbejdsprøvning'.
Det er helt uhørt belastende at blive tvunget til at møde på en arbejdsplads, når man netop mangler ressourcerne til at arbejde!

Steen K Petersen, Marianne Rasmussen, Anne Mette Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm, Torben K L Jensen, Frede Jørgensen, Anne Eriksen, Kim Houmøller og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Peter Frost, de fleste af de jobs, jeg har bestridt i min tid, fik jeg på Arbejdsformidlingen, hvor sådanne rengøringsjobs, som dem du nævner, netop blev slået op eller puttet i fancy automater, hvor man så kunne trække sig et job.

Hvis der så slet ikke var nogen, der gad gøre rent på et hotel, kunne arbejdsformidlerne true folk med, at de fik frataget deres understøttelse/eller kontanthjælp. Det virkede glimrende, selv Godsbanegården kunne få arbejdskraft fra Arbejdsformidlingen, selvom de kun havde skodjobs at byde på. Been there, done that!

Så du har helt ret, Jobcentrene fungerer ikke. Hele ideen med, at man selv skal skaffe sig et arbejde duer ikke, det var jo netop derfor, at man skabte en statslig institution, der skulle skabe rammerne om en markedsplads, hvor udbydere og efterspørgere af arbejdskraft kunne mødes og indgå kontrakter.

Så lad os få arbejdsformidlingerne tilbage.

Lise Lotte Rahbek, Anne Mette Jørgensen, Frede Jørgensen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel, det er muligt at du finder den upassende, men nu er det et faktum at virksomheder ikke kan få folk ind via jobcentrene, til trods for at der er rigeligt af jobparate. Min egen kone har spenderet 5 år i selvsamme system pga. piskesmæld. Jeg anklager ikke nogen her i tråden, men jeg tør godt vædde at vi to kan besøge samtlige jobcentre i landet og finde adskillige som sagtens kan varetage et job som f.eks. det jeg nævner ovenfor.
Problemet er at der er nogen som udnytter systemet så de der virkelig har behov for hjælp ikke får den. Jeg kan i min egen svigerfamilie nævne 3, som sagtens kunne træde ind på jobmarkedet. Jeg kan også nævne 3 som troligt møder op forpint af smerter, men de får ikke fred til at skabe sig et liv de kan holde ud.
Derfor er jeg ved at brække mig over kommunernes inkompetence og jobcentrenes ditto - både når vi taler om dem som virkelig er i nød, og de som bare udnytter systemet.

Anne Mette Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Niels Nielsen, enig, men nu er det lang tid siden ruder konge var knægt. i dag er systemet til for systemet, og det går ud over dem som har brug for hjælp og de som er frække nok til at udnytte systemet er desværre medvirkende til at mange ender i ekstreme situationer.
jobcentrene er ikke en dyt værd sådan som de har fungeret de sidste 20 år i hvert fald. Du drømmer ikke om hvilke latterlige erfaringer jeg har med dem. jeg tror at de langt om længe har fundet ud af at jeg ikke gider at spilde min tid på gratis praktikanter og jobprøvninger - som jo ikke er gratis når vi skal gøre regnskabet op.
men så længe en djøffer kan tage penge fra en kasse og bruge på en anden kasse, så holde de da deres egne hjul i gang så længe.

Torben K L Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Skønt at se, at vi dog kan være enige om noget, Peter Frost!

Jeg mener det alvorligt, når jeg siger, at man skal genindøre Arbejdsformidlingen, Ikke nødvendigvis som en statslig institution, for min skyld er det ligegyldigt, om det offentlige er statsligt eller kommunalt.

Hvad der er sket under de borgerlige regeringer (inkl. den seneste socialdemokratiske) er, at hvor det gamle system havde en branche, der var specialiseret i at matche arbejdsgivere med arbejdstagere, og en helt anden branche, der tog sig af de mennesker, som af forskellige årsager ikke kunne konkurrere med de øvrige arbejdstagere på markedet - der afskaffede man først begge brancher - både Arbejdsformidlingen og Bistandskontorerne - hvorefter man opfandt en ny one-size-fits-all institution, der hverken hjælper folk i job eller hjælper dem, der ikke kan arbejde.

Det er længe siden, ruder konge var knægt, men så meget har samfundet alligevel ikke ændret sig, at vi ikke længere skal skelne mellem ledige på den ene side og syge og handicappede på den anden. Blot at kalde dem hhv. "jobparate" og "aktivitetsparate" og så ikke gøre yderligere, viser jo blot, at man ikke kan definere sig ud af sine problemer. Et problem er et problem, også selv om man kalder det en udfordring!

Lise Lotte Rahbek, Lis djørup, Anne Mette Jørgensen, Ole Christiansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

1.863 nitter? Hvis ikke et ressourceforløb ender ud i enten et relevant jobtilbud (inklusive formidling) eller en overførselsindkomst forskellig fra kontanthjælp, hvad skal det hele så til for, andet end at servicere virksomheder som bare lige har brug for lidt ekstra gratis hjælp i en periode og som egentlig burde ansætte folk på normale vilkår? Men det gør det måske også i virkeligheden - altså ender med et relevant jobtilbud? Lad os får sagsbehandlerne ind i diskussionen igen, nu hvor vi ved at aben trods alt havner hos chefen, det er dem der har fingeren på pulsen - ellers bliver det hele lidt for hypotetisk.

Eva Schwanenflügel

Peter Frost, jeg er helt enig med dig i at Jobcentrene er noget jukset miskmask, der hverken hjælper den ene eller den anden. Deres høje formål synes at være selvopretholdelse på skatteborgernes regning. Hverken ledige eller virksomheder har den mindste gavn af deres uforligneligt udygtige gøren og laden - eller rettere - skalten og valten. Med andre ord, smørret rækker slet ikke til at dække mere end et hjørne af brødet!
Men at du ser systemsvindlerne som et stort problem, mener jeg er ude af proportioner; selvfølgelig findes de, det gør de allevegne. Men at vi allesammen betaler til skattely-spekulanter er i min optik langt værre. Og man må da, efterhånden med ret god grund, spørge sig selv hvorfor de i bunden af samfundet skal kontrolleres, ydmyges og straffes fordi et fåtal synder, mens de rige belønnes med nedskæringer i SKAT og frit valg på alle hylder, såsom skattelettelser, nedsætning af registreringsafgiften på dyre biler og fri telefoni?
Prøv at se dokumentaren "Dine penge i paradis" på DR 1, Mandag 6/11, kl. 21.55-22.35. Her beskrives det, hvordan vores penge havner i skattely når vi køber sko, spiser morgenmad, indbetaler til vores pension, eller når en statslig organisation bruger vores skattekroner.
Iøvrigt gik min anke på at du, efter min mening, forklejnede Christian Lucas indlæg ved at dreje debatten over på netop kontanthjælpsmodtagere, hvor artiklen handler om ressourceforløb.
Og se, nu er jeg også rendt i fælden ;-)

Lise Lotte Rahbek, Charlotte Svensgaard, Ole Christiansen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Peter Frost, er ked af at din kone er udsat for systemet, det lyder slemt med et piskesmæld på femte år :-(

Sagsbehandlerne?, de får da heller ikke lov til at agere på borgernes problemer.
De skal adlyde alle "styrelserne", alle nye udtryk som "jobparat" osv uden at skelne til forvanskningen af begrebet.
Det er jo selve indbegrebet af regeringernes, desværre synes det snart at være hoveddelen af politisk makværks ideologier, hvor alt dækkes ind under udtryk som forleder autoritetstro og godtroende til at tage det alvorligt. At man vil folk det bedste - at man vil gøre folk raske (ikke bare dæmpe symptomer) og sågar nu - finde på et DNA register, som kan bruges i regeringens vækst og fremgang for Danmark - sælg dem til medicinalindustrien og byd nogle milliarder på EMA, "vi har råd til det"!
Hvis man ikke er det i forvejen - kyniker, hm - så bliver man ulykkelig, syg og deprimeret. Som folk, så rejser vi os ikke op og råber "stop det hykleri"!
Man bilder os ind, at man kan ændre det såkaldte folkestyre ved at stemme anderledes, det er en fattig trøst - de dårligste eksempler bliver bare ved, ved og ved...

Lise Lotte Rahbek, Anne Mette Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det lejlighedsdemokratur vi indbydes til at stemme på hvert 4. år er kendetegnet ved, at det er de selvsupplerende vælgerforeninger, der nu mest af alt betales af selvbelønnende partikroner, bevilget af partierne selv, samt mørklægningen af offentlighedsloven, der tegner hvad mange politikere mener, er et 'rigtigt' demokrati. At være politiker er blevet en karriere, og hvis værdierne brænder ud i takt med interne 'dog fights' om de midler Finansministeriet sidder tungt på med sin brede DREAM-røv, så har det intet at gøre med folkestyre.

Niels Duus Nielsen, Ole Christiansen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

De der parkeres på ressourceforløb er syge, basta.
Det er KH. modtagere, som man ikke aner hvor man skal placere, fordi det er nærmest forbudt at tildele pension.
Hvem er det der vurderer, om en person er rask eller syg. Det er en forhenværende frimærkesamler, pornofotograf eller i bedste fald en kommunalt uddannet sagsbehandler. Socialrådgiveren er stort set fraværende. Er de ansat på et jobcenter flygter de så snart de finder et andet job medmindre de er helt uden empati.
Der bruges mange mange millioner på private aktører som skovler penge ind uden at lave en hulens fis udover at skrive regninger ud til kommunerne.
Man skider højt og flot på lægers vurderinger, for de ovenfor nævnte ansatte er fantastiske til at stille diagnoser.
Hvad skal vi med læger, når vi har jobcentrene.
Jeg mener alvorligt, at det system kan sammenlignes med stasi og andre totaliserende landets system.
Ondskab har indtog i Danmark og ondskab honoreres.
Vælgere, vågn op.

ingemaje lange, Eva Schwanenflügel og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Niels Nielsen, man er nødt til at skille tingene ad. Arbejdsformidlingen skal netop formidle jobs. Er du syg eller på anden vis ikke besidder en arbejdsevne, så skal du naturligvis ikke over i jobcenteret ( tidl. arbejdsformidlingen).
Desværre arbejder man ud fra en misforstået "holistisk" tilgang til mennesket i systemet, og jeg tror der sidder en klaphat eller to i etaten som tror det er en god idé at samle det hele under et.
Vi er langt fra enige i alt Niels Nielsen, og dog. Vi har diskuteret stolpe op og stolpe ned tidligere, men under et andet brugernavn - jeg blev af en eller anden grund blokeret af Information ( jeg kontaktede dem for at høre hvorfor men fik aldrig et svar), så jeg nægtede at finde mig i ders censur, og loggede på igen.
Jeg ved godt at du er en "gammel-skole oprører" imod systemet som det er nu, og jeg har gentagne gange forsøgt at overbevise dig om at det nuværende "jobsystem" ud fra en arbejdsgivers synspunkt er utilstrækkeligt og spild af tid.
Når det så er sagt, så kan du sikkert også huske at jeg mener at hvis man kan, så skal man sgu´ arbejde ( groft formuleret det ved jeg godt).

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Peter Frost: Hvis Jobcentret så formidlede arbejde, mangler der bare et bistandssystem for dem, der ikke kan arbejde. Men Jobcentret formidler ikke arbejde, men "faciliterer" at de ledige SELV skal finde et arbejde. Hvilket er indbegrebet af ineffektivitet, når man for en relativt lille udgift kunne have uddannede arbejdsformidlere ansat, som havde lidt forstand på, hvilke mennesker, der egner sig til hvilke jobs.

Arbejde er et nødvendigt onde, jeg køber ikke den med, at man får identitet og og selvtillid at at have arbejde, selv har jeg som arbejdsløs så meget identitet og selvværd, at jeg kunne sætte det meste i banken og stadig have nok. Min selvtillid stammer fra de gerninger, jeg har gjort og gør her i livet, og ikke fra de skodjobs, jeg har haft. At jeg identificerer mig så stærkt om postarbejder, som jeg gør, skyldes ikke postarbejdet, men derimod kollegerne og de ting, vi gjorde sammen ved siden af arbejdet.

Selvfølgelig er der nogle mennesker, der ikke kan finde ud af at få tiden til at gå, hvis ikke de har en arbejdsgiver over nakken, og selvfølgelig er der jobs, som er så interessante, at de (næsten) er lønnen værd i sig selv. Men selv om der er mennesker, der bliver syge af ikke at have et arbejde, er der mindst lige så mange, der bliver syge af at have et.

Så hele ideen med at folk selv skal finde sig et skodjob er dødfødt! Jeg har haft masser af skodjobs i min tid, sgu da ikke fordi jeg synes det er sjovt at slæbe sig en pukkel til, men fordi det er nødvendigt, hvis man vil have penge mellem hænderne. Nu, hvor jeg er på kontanthjælp, kunne jeg godt bruge lidt flere penge, men der er ingen, der vil ansætte mig, for jeg er 61 år gammel, så det er simpelthen urentabelt at skulle lære mig op i andet end det mest simple ufaglærte arbejde, og det er der ikke så meget af i vore dage.

Arbejdsformidlingen fungerede fint, den tvang man blev udsat for, forekom meningsfuld, i modsætning til Jobcentrenes tvungne peptalks og pipfuglekurser. Selvfølgelig klagede visse arbejdsgivere sig, men det viste sig jo hver gang at være udvalgte Venstre-sponsorer, der ikke så meget manglede arbejdskraft, men snarere havde en politisk agenda at pleje.

Og da vi åbenbart ikke helt kan afskaffe arbejde, burde vi deles om det, der er. Vi betaler jo allesammen skat, selv om vi gerne ville beholde pengene for os selv, så hvorfor ikke også gøre arbejde til en borgerpligt, og så lade staten fordele det arbejde, der er?

Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

PS - og du kan selv være en "gammel-skole oprører" når du sådan fremturer under et nyt navn.

Keep on the good work, kritik er kærlighed, som Mihail Larsen altid skriver, når han har hidset sig op og prøver at hidse sig ned igen.

Respekt!

:-)

Niels Nielsen, jeg har nu heller aldrig påstået at job er identitets- eller indholdsskabende. Folk som identificerer sig med deres job har et fattigt liv. hvor mange gange møder man ikke en fremmed og indenfor de første 5 minutter er der styr på hvad man laver.
jeg benytter mig bare af ét af flere efternavne, så må information selv om at de ikke vil fortælle hvorfor de blokerer en. Information som "politimyndighed" er jo komisk når de har så stolt en historie som modstandsavis...

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hm.. Det er også ved at gå op for mig, at nærværende avis censurerer og blokerer ytringer, de ikke er enige i, eller som kritiserer dem selv! Jeg har fået fjernet to indlæg, der handlede om hvorfor organet bragte portrætter af DF politikere ad libitum, uden medfølgende kritiske spørgsmål til agendaen.
Det er jo nemt at fremstå som samfundskritisk og frihedselskende, når man fjerner alle omtaler af det modsatte..