Læsetid: 2 min.

Dagbladet Information skal spare 4,5 millioner kroner

Dagbladet Information har annonceret en større spareplan, der indebærer nedskæringer for 4,5 millioner kroner, svarende til otte fuldtidsstillinger. ’Vi får flere læsere, men tjener færre penge,’ siger direktør Stine Carsten Kendal. Medarbejderne er chokerede, men indstillede på at samarbejde med ledelsen om omstruktureringer, så færrest muligt bliver fyret, siger tillidskvinde
18. november 2017

Dagbladet Informations medarbejdere mødte fredag morgen ind til en alvorlig besked. På et husmøde meddelte avisens ledelse, at der de kommende uger skal findes besparelser for 4,5 millioner kroner, svarende til otte årsværk.

Avisens forretningsgrundlag er udfordret, forklarer direktør Stine Carsten Kendal. Indtægter fra annoncer og abonnement falder, mens omkostningerne ved at få avisen omdelt stiger.

»Vi får flere læsere og flere abonnenter. Desværre tjener vi færre penge, fordi de digitale abonnementer simpelthen er forbundet med færre indtægter for os, både i forhold til abonnementer og annoncer,« siger Stine Carsten Kendal.

De dårlige nyheder kom bag på avisens medarbejdere, fortæller tillidskvinde Anita Brask Rasmussen.

»Som et af få medier oplever vi læserfremgang, og der er ikke noget større underskud nu og her. Det er nyt for os, at ledelsen bruger termer som ’rettidig omhu’,« siger hun.

Ugens Radio Information handler om Ruben Östlunds nye film ’The Square’, som chefredaktøren er faldet pladask for. Men også om dommen over Ratko Mladic, der sætter punktum for verdens mest succesfulde krigsforbryderopgør. Og David Rehling ser tilbage på KV17
Hør mere i podcasten

Anita Brask Rasmussen understreger dog, at medarbejderne er klar over, at det er blevet sværere at tjene penge på at lave avis. Nu handler det om, at så få som muligt bliver afskediget.

»Heldigvis virker ledelsen indstillet på at forhandle og inddrage de ansatte,« siger Anita Brask Rasmussen.

Digitalt underskud

Både ledelse og medarbejdere håber at finde besparelser gennem omstruktureringer. Det ligger altså ikke fast, at otte ansatte skal fyres. Ledelsen har åbnet for, at medarbejdere kan ansøge om frivillig fratrædelsesordning, men forbeholder sig dog ret til at afvise dem.

Den 30. november vil det ligge klart, hvilke stillinger der nedlægges, og de pågældende medarbejdere vil blive underrettet.

Ved årsskiftet 2015 havde Dagbladet Information et oplag på 19.000. Det er steget til 21.000 i dag, men mange læsere har valgt den klassiske papiravis fra til fordel for et digitalt abonnement, som Information tjener markant færre penge på, siger direktør Stine Carsten Kendal.

– Den traditionelle printavis er stadig en god forretning for eksempelvis Weekendavisen, der stort set ikke har et digitalt produkt. Har Informations digitale strategi været forfejlet?

»Vi har fået flere abonnenter ved at tilbyde vores journalistik digitalt. Og vi har også haft fremragende journalistiske satsninger og fået nye måder at udkomme på, for eksempel som podcast. Derfor ønsker vi at fortsætte den digitale udvikling. Det er jeg overbevist om er rigtigt. Vi har flere og flere læsere, der ønsker at få kvalitetsjournalistik leveret digitalt – ligesom vi gør i printavisen. Det skal vi selvfølgelig kunne fremover i de formater, der passer til folks behov.«

– Siden i sommer har de fleste artikler på information.dk været låst for ikkeabonnenter. Er det et forsøg på at tjene flere penge digitalt?

»Det er i hvert fald et forsøg på at tydeliggøre, at journalistik koster penge, og heldigvis er vi også hjulpet af vores læsere, der ofte opfordrer andre til at abonnere på avisen.« siger Stine Carsten Kendal.

– Til februar foreligger der efter planen et nyt medieforlig. Hvorfor har man ikke ventet til det er på plads med at annoncere sparerunden?

»Det er et vilkår, at en stor del af Informations omsætning kommer fra mediestøtten. Men selv hvis vi bevarer vores nuværende støtte – og jeg har ingen grund til at tro, den skulle stige – skal vi spare 4,5 millioner.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lise Lotte Rahbek
  • Niels-Simon Larsen
Lise Lotte Rahbek og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der kan ikke kommenteres