Læsetid: 4 min.

Danmarks mest ulige kommune er kåret, og vinderen er – Gentofte

Gentofte er den kommune i landet, hvor uligheden er størst målt på den såkaldte gini-koefficient. Det skyldes blandt andet, at nogle af de borgere i Danmark, som har de allerhøjeste indkomster, bor i kommunen, siger forsker
Gentofte er den kommune i landet, hvor uligheden er størst målt på den såkaldte gini-koefficient. Det skyldes blandt andet, at nogle af de borgere i Danmark, som har de allerhøjeste indkomster, bor i kommunen, siger forsker

Lærke Posselt

18. november 2017

Når man kører ind i Gentofte Kommune ad Strandvejen nord for København, mødes den tilrejsende som det første af udstillingslokalerne for ’Selected Car Leasing’, der lokker med »vurdering og køb/salg af sportsvogne og biler i premium-segmentet«.

Kærligheden til såkaldt klassiske biler er nemlig steget støt de senere år, hvilket har afspejlet sig i stigende priser. Og hvorfor så ikke investere både med hjertet og tegnebogen?

»Mange klassiske biler har således udvist prisstigninger, der overgår værdipapirer, smykker, kunst og vin,« hedder det på selskabets hjemmeside. »At have den rette klassiske bil stående i garagen har længe været mere givtigt end at have penge stående i banken.«

At mange har den rette, om end selvfølgelig ikke altid nødvendigvis klassiske, bil stående i garagen i Gentofte Kommune kommer næppe bag på de fleste danskere. Som kommunebarnet, erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), har forklaret, handler den nye aktiesparekonto jo om, at vi alle får råd til at »købe en lækker Lamborghini«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Breuer
David Breuer anbefalede denne artikel

Kommentarer

@Frede Jørgensen, næh, Hans Toft er en ganske udmærket borgmester (hvis de konservative havde landspolitikere af hans slags, ville flere stemme på partiet). Og 30% (!) af Gentofte-borgernes skattebetalinger til kommunen overføres via kommunal udligning til andre kommuner - det er Danmarksrekord.

I øvrigt demonstrerer artiklen tydelig, at Gini-koefficienten er et totalt ubrugeligt tal.

Da Mærsk McKinney-Møller døde faldt uligheden i Gentofte kommune.

Ville gerne se et kort over hvilke kommuner der modtager hvor meget i skateyder finansierede lønninger.
Hvis de store skattebetalinger i Gentofte, for størstedelen, er skat på skatteyder finansierede lønninger og skatteyder finansierede konsulent, revisorer, advokater o.s.v så er billedet jo vendt om. Så er det jo resten af landet der skal bære omkostningerne for luxsusdyr.
Så vil jeg dog heller min skat går til fattige "nasserøve"

Søren Kristensen

Jeg synes vi skal afskaffe gini-coefficienten. Der må være andre og mere enkle metoder til at udtrykke forskellen mellem rig og fattig? Det er jo svært at tale om fattigdom, når folk allerede bliver hægtet af i det øjeblik begrebet gini-koefficient kommer på bane,s impelthen fordi de ikke forstår det, hvorefter det hele bare bliver endnu en akademisk diskussion og så ved vi jo godt hvad der sker. To aftener i Deadline og videre til en ny højpandet snak om et nyt emne.

Michael Kongstad Nielsen

gini- koefficienten er god nok - og ret let forståelig.

I Gentofte er uligheden stor, og det generer dem der tror, at Gentofte er en rigmands-kommune. Den opfattelse må nu revideres, når det viser sig, at den også huser mange fattige.

Gentofte havde Galopbanen for de rige og Travbanen for de fattige, sommerresidenserne for de rige, og Dyrehavsbakken for de fattige. Gentofte var og er Københavns udflugtssted.Fattige studerende frekventerer Bellevue strand, men trækker sig pænt tilbage til den to-værelses i byen efter sommerdagens forløb - dengang vi havde sommerdage.

Michael Kongstad Nielsen

Frede Jørgensen
18. november, 2017 - 04:24
Hans Toft er glat som en ål.
Peter Wulff anbefalede denne komment

Det er han slet ikke. Han kommer fra Thy, og er rundet af den landbo-mentalitet. Hen følger med i alle de menneskelige problemer, herunder fattiges og indvandreres.

@Ib Christensen, de fleste konsulenter, revisorer og advokater er privat ansatte og arbejder ikke for den offentlige sektor, men for det private erhvervsliv.

Men du kan måske heller ikke fordrage lærere, læger, politifolk og sygeplejersker som allesammen henter deres udkomme i de offentlige kasser?