Læsetid: 9 min.

Dansk-trænet milits i Irak kom med i vigtigt slag mod IS efter dansk pres

Danske jægersoldater er i øjeblikket indsat i kamp sammen med den dansk-trænede A’ali al-Furat-brigade. I et eksklusivt interview med Information løfter jægerchef Kåre Jakobsen sløret for, hvilken rolle danskerne og den irakiske stammemilits spiller i det sidste blodige kapitel af jagten på Islamisk Stat
Den officielle befrielse af grænsebyen Al-Qaim den 3. november var resultatet af en ni dage lang offensiv, fortæller jægerchef Kåre Jakobsen. Men det var først efter pres fra danskerne, at den dansk-trænede Furat-milits blev inddraget i offensiven. ’Hvis Al-Qaim var blevet befriet af alle mulige andre enheder, uden at A’ali al-Furat havde deltaget, ville det have givet en del udfordringer, når de bagefter skulle overtage sikkerheden,« siger han.

Den officielle befrielse af grænsebyen Al-Qaim den 3. november var resultatet af en ni dage lang offensiv, fortæller jægerchef Kåre Jakobsen. Men det var først efter pres fra danskerne, at den dansk-trænede Furat-milits blev inddraget i offensiven. ’Hvis Al-Qaim var blevet befriet af alle mulige andre enheder, uden at A’ali al-Furat havde deltaget, ville det have givet en del udfordringer, når de bagefter skulle overtage sikkerheden,« siger han.

Mads Nissen

29. november 2017

De seneste tre uger har danske jægersoldater i Irak i al hemmelighed været indsat i kamp i den strategisk vigtige grænseby Al-Qaim og den omkringliggende Eufrat-dal. Her deltager de sammen med den dansk-trænede stammemilits A’ali al-Furat i den sidste del af krigen mod Islamisk Stat.

Det hører til sjældenhederne, at forsvaret fortæller om igangværende operationer, men jægerchef Kåre Jakobsen har indvilget i at fortælle om en del af den danske indsats.

»Vi er interesseret i at fortælle, hvad vi laver, fordi vi rent faktisk gør en forskel,« lyder indgangsbønnen fra oberstløjtnant Jakobsen, der ud over at være chef for Jægerkorpset også er chef for den danske specialoperationsstyrke i Irak, Task Force 61.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu