Læsetid: 9 min.

Dansk-trænet milits i Irak kom med i vigtigt slag mod IS efter dansk pres

Danske jægersoldater er i øjeblikket indsat i kamp sammen med den dansk-trænede A’ali al-Furat-brigade. I et eksklusivt interview med Information løfter jægerchef Kåre Jakobsen sløret for, hvilken rolle danskerne og den irakiske stammemilits spiller i det sidste blodige kapitel af jagten på Islamisk Stat
Den officielle befrielse af grænsebyen Al-Qaim den 3. november var resultatet af en ni dage lang offensiv, fortæller jægerchef Kåre Jakobsen. Men det var først efter pres fra danskerne, at den dansk-trænede Furat-milits blev inddraget i offensiven. ’Hvis Al-Qaim var blevet befriet af alle mulige andre enheder, uden at A’ali al-Furat havde deltaget, ville det have givet en del udfordringer, når de bagefter skulle overtage sikkerheden,« siger han.

Den officielle befrielse af grænsebyen Al-Qaim den 3. november var resultatet af en ni dage lang offensiv, fortæller jægerchef Kåre Jakobsen. Men det var først efter pres fra danskerne, at den dansk-trænede Furat-milits blev inddraget i offensiven. ’Hvis Al-Qaim var blevet befriet af alle mulige andre enheder, uden at A’ali al-Furat havde deltaget, ville det have givet en del udfordringer, når de bagefter skulle overtage sikkerheden,« siger han.

Mads Nissen/Ritzau Scanpix

29. november 2017

De seneste tre uger har danske jægersoldater i Irak i al hemmelighed været indsat i kamp i den strategisk vigtige grænseby Al-Qaim og den omkringliggende Eufrat-dal. Her deltager de sammen med den dansk-trænede stammemilits A’ali al-Furat i den sidste del af krigen mod Islamisk Stat.

Det hører til sjældenhederne, at forsvaret fortæller om igangværende operationer, men jægerchef Kåre Jakobsen har indvilget i at fortælle om en del af den danske indsats.

»Vi er interesseret i at fortælle, hvad vi laver, fordi vi rent faktisk gør en forskel,« lyder indgangsbønnen fra oberstløjtnant Jakobsen, der ud over at være chef for Jægerkorpset også er chef for den danske specialoperationsstyrke i Irak, Task Force 61.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Jorgensen

Krigen i Syrien fortsætter som bekendt, selvom ISIS er næsten udryddet i landet (hvilket understreger, at ISIS aldrig var den sande begrundelse for vestlig indblanding. Russerne bombede ISIS, NATO bombede For ISIS).

SÅ ... jeg vil stærkt anbefale at kigge lidt på min side om Syrien her. Hvis man lytter til blot ét af de foredrag, som er øverst på siden, så ved man mere om Syrien end samtlige danske analytikere, journalister og politikere. Læs om Senator Black's militære baggrund, dybt hædret soldat + års erfaring i Pentagon. Og lyt så til hans fremragende forklaring af realiteterne i Syrien: http://homosociologicus.com/syria

Fakta: Alle vestlige journalister, politikere og analytikere løj om Libyen. Se den britiske parlementsrapport fra 2016. Så lad være med at sige, at det er en absurd påstand, at det samme skulle være tilfældet i Syrien.

Min artikel fra 2017: http://arbejderen.dk/medier/mediernes-ansvar-krigen-i-syrien

http://homosociologicus.com/syria