Læsetid: 4 min.

Danske soldater må igen se trofæbilleder

Forsvaret erkender i en redegørelse til Folketinget, at det var en fejl at bede soldaterne ignorere fotos og videoer af mulige overgreb. Men kritikere efterlyser svar på, hvordan forbuddet overhovedet kunne opstå
Information afslørede i september, at Forsvaret havde indført en ny regel, der forbød de danske soldater at se trofæbilleder. Den er nu blevet ophævet.

Information afslørede i september, at Forsvaret havde indført en ny regel, der forbød de danske soldater at se trofæbilleder. Den er nu blevet ophævet.

Mads Nissen

3. november 2017

De danske soldater i Irak har nu igen lov til at se såkaldte trofæbilleder og videoer af tilfangetagne og dræbte IS-krigere, som deres irakiske samarbejdspartnere viser dem.

Det fremgår af en redegørelse, som forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har bedt Forsvaret aflevere, efter Information i september afslørede, at Forsvaret havde indført en ny regel, der forbød de danske soldater at se trofæbilleder.

Ifølge De Radikale, Enhedslisten og Amnesty International var forbuddet problematisk, fordi Forsvaret dermed valgte at lukke øjnene for mulige overgreb og brud på krigens regler, begået af Danmarks irakiske samarbejdspartnere.

I redegørelsen erkender Værnsfælles Forsvarskommando, at det var en fejl at indføre de nye retningslinjer, der kræver, at de danske soldater i Irak »venligt, men bestemt« afviser at se den slags billeder og videoer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu