Læsetid: 5 min.

Døden kører med hjelm på PGO-knallert i Mjølnerparken

Der er sket en del siden bandekrigen begyndte i 2008. I dag er det en ny generation af bandemedlemmer, der likviderer hinanden fra stjålne knallerter bag masker og styrthjelme
Der har været talrige skudepisoder mellem rivaliserende i København siden sommer. Det er kulmineret de seneste ni dage, hvor tre er blevet dræbt.

Der har været talrige skudepisoder mellem rivaliserende i København siden sommer. Det er kulmineret de seneste ni dage, hvor tre er blevet dræbt.

Jens Dresling

11. november 2017

Det er let at stjæle en knallert. Det er svært at tage et liv.

Under den bandekrig, som begyndte med et drab i Tingbjerg i 2008, var det en stående joke, at de sigtede godt og ramte skidt. Der var nogen, som spøgte med, at de behøvede skydetræning.

I bandekrigen i 2017 er der ikke nogen, som joker. København har set tre drab på ni dage.

Torsdag klokken 15.31 kørte to mænd formummet bag masker og styrthjelm og iført sort tøj en sort PGO-knallert ind i Mjølnerparken. Den ene hoppede af knallerten, skød mod en bil med tre personer og satte i løb derfra. En 22-årig mand blev dræbt af et skud i hovedet. En anden i bilen blev strejfet af skud.

Knallerten kørte ud på Tagensvej, drejede til venstre og forsvandt ad Strødamsvej, men blev siden fundet. Gerningsmændene blev samlet op af en bil. Politiet har anholdt tre personer. Mindst én af dem har tilknytning til bandemiljøet.

Drabet i Mjølnerparken torsdag var det første fra knallert, men der er nu alligevel tegn på, at det er ved at udvikle sig til en foretrukken modus, når man ser på de mere end 40 banderelaterede skyderier siden i sommer:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Arne Lund
Arne Lund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Så måske skal vi til at tænke anderledes?
.
Unge som politiet kan dokumentere/bevise/sandsynliggøre har bande tilknytning m.m. skal stilles for en dommer og kan idømmes fodlænke - altså konstant overvågning. Lænken skal være svær af bryde og brud på fodlænken skal kunne straffes med langvarigt fængselsophold.
.
Alternativet er mere og mere overvågning af det offentlige rum (som London) dvs. også overvågning af alle andre. Jeg foretrækker overvågning af risiko personer.

Jan Damskier, Mette Poulsen, Bjarne Frederiksen, RAsmus Larsen, Karsten Lundsby og Kasper Kjær anbefalede denne kommentar

Man kan jo også spørge hvorfor det er så utrolig let for helt unge knægte, at få fat på skydevåben.
Til trods for vistationszoner mv., så ses det ikke at have haft nogen effekt på antallet af skydevåben i miljøet. Hvorfor ikke?
Hvor kommer våbnene fra - nogle siger Østeuropa og Mellemøsten. Er der tale om legal produktion, eller illegal? Hvis det er det første, så er det bl.a. en opgave at få disse våbenfabrikker lukket. Eller har stiller princippet om varernes frie bevægelighed sig hindrende i vejen?

@ Arne, det er let for dem, fordi de bevæger sig i kriminelle miljøer, hvor der er adgang til våben.
Skydevåben er typisk ganske lovligt produceret og ulovligt ejet og brugt dvs. problemet ligger som sådan ikke hos producenten, selvom man kan argumentere for at jo færre våben, jo mindre tilgængelighed ala et ønske om begrænsning af køkkenknive for at undgå knivdrab.

Søren Lystlund

Runa skriver ikke SL.
Disse unge mænd bevæger sig i et kulturelt, konsekventløst og normløst ingenmandsland. Deres straf bør være at deltage i en obligatorisk heldagsskole med helhedsinformrende, kulturel (læse litteratur), faktabaseret, teknisk undervisning. Samtidigt skal de deltage i sociale tiltag, så som hjælp til pasning af ældre, eller andre mm. Disse unge mænd virker kulturløse og ansvarsløse. De skal lære at yde noget til deres medmennesker, ikke bare modtage og tage. Mange kommer fra familier hvor ingen arbejder. Hvordan skal de anspores til at tage en uddannelse eller job, hvis ingen yder noget til samfundet i selve familien og de aldrig ser nogen f.eks gå på arbejde? I gamle dage sendte man unge mænd til søs for at mande dem op.