Læsetid: 6 min.

Eksport af overvågningsteknologi til diktaturstater fortsætter under VLAK

Danmark har i marts i år udstedt en ny tilladelse til, at våbenfirmaet BAE Systems kan eksportere avanceret overvågningsteknologi til diktaturstaten Qatar. Det er første gang under de nuværende ministre. ’Grotesk’, at eksporten fortsætter, mener Enhedslisten
Forholdene for migrantarbejdere i Qatar er flere gange blevet kritiseret. Men aktivister, der har været aktive i kampen for migrantarbejderes rettigheder, har været udsat for såkaldte phishing-angreb.

Forholdene for migrantarbejdere i Qatar er flere gange blevet kritiseret. Men aktivister, der har været aktive i kampen for migrantarbejderes rettigheder, har været udsat for såkaldte phishing-angreb.

Maya Alleruzzo

3. november 2017

Endnu en gang har de danske myndigheder givet våbengiganten BAE Systems tilladelse til at forsyne en diktaturstat med masseovervågningsteknologi. Det viser dokumenter fra Erhvervsstyrelsen, som Information har fået aktindsigt i.

Den 8. marts i år udstedte styrelsen en tilladelse til eksport af blandt andet et internetprotokolnetbaseret »kommunikationsovervågningssystem« til Qatar. Det er første gang i nuværende erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K) og udenrigsminister Anders Samuelsens (LA) ministertid, der er givet tilladelse til, at BAE Systems kan eksportere  masseovervågningsteknologi til en diktaturstat.

Information har tidligere afsløret, at Danmark har givet BAE Systems tilladelse til at eksportere til Saudi Arabien, Oman, Qatar, Marokko og Algeriet i 2015 og 2016 under ministrene Kristian Jensen (V), Troels Lund Poulsen (V), Henrik Sass Larsen (S) og Martin Lidegaard (R).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Frede Jørgensen
  • Jan Pedersen
Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen og Jan Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Selvfølgeligt fortsætter den handel under VLAK! De folk er fuldstændigt skruppelløse, når der er penge at tjene!

Povl Jensen, Bjarne Andersen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, Mads Berg, Frede Jørgensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Alle borgerlige partier inklusiv socialdemokrater støtter krig og krænkelser af menneskerettigheder sålænge det frie marked kræver det. De fornægter det til enhver tid, men de gør det. Økonomi kommer før etik og moral. Al tale om fredsbestræbelser og menneskerettigheder går jo direkte imod konkurrencestatens vækstmantra. Det er som om at bestræbelser imod et mere retfærdigt, lige og demokratisk samfund er uforeneligt med borgerlige politikers livssyn.

Bjarne Andersen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Mads Berg og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er ikke alene helt sort, at denne praksis fortsætter uhæmmet, på trods af både udfordringer med menneskerettighederne og vores egen sikkerhed. Det er torskedumt, og i direkte modstrid med hvad der offentligt prædikes om at 'tage afstand' fra totalitære regimer og ideologier.
Dobbeltmoralen kender ingen grænser :-(

Søren Bro, Frede Jørgensen, Torben Skov og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar