Læsetid: 1 min.

FN indleder undersøgelse af dansk krigsskib

Hvis det danske krigsskib Lauge Koch blev bygget af nordkoreanske arbejdere, vil det være et brud på FN’s sanktioner mod Nordkorea. Det vurderer et ekspertpanel under FN’s Sikkerhedsråd
30. november 2017

Et ekspertpanel under FN’s Sikkerhedsråd har nu officielt indledt en undersøgelse af, om de internationale sanktioner mod Nordkorea er blevet brudt i forbindelse med byggeriet af det danske krigsskib Lauge Koch.

Det fremgår af et brev fra panelets formand Hugh Griffiths til Danmarks repræsentant i FN, som Information har fået aktindsigt i.

»Ifølge en medieartikel (se bilag) og dokumentation, som er kommet panelet i hænde, blev den danske flådes skib Lauge Koch bygget i Polen ved hjælp af nordkoreansk arbejdskraft,« skriver Hugh Griffiths i brevet, der er dateret 2. november.

Hvis det er korrekt, vil det være en »overtrædelse af den våbenembargo, som har været indført mod Nordkorea siden juni 2009«, tilføjer han.

Derfor beder han Danmark om en række oplysninger om sagen – heriblandt hvilke firmaer, der har været involveret i byggeriet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu