Læsetid: 5 min.

Forsvarsministeriet undlod at orientere Udenrigsministeriet om muligt sanktionsbrud

På trods af opfordringer fra sin egen styrelse afviste Forsvarsministeriet i en periode at orientere Udenrigsministeriet om sagen, hvor nordkoreanske arbejdere blev hyret til at bygge Danmarks nye krigsskib. Amatøragtigt, siger tidligere udenrigsminister
Det virker ikke som nogen særligt klog beslutning ikke at involvere det ministerium, der beskæftiger sig med Danmarks forpligtelser over for FN, og over for de sanktioner man har indført over for Nordkorea, siger tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard, efter at det er kommet frem, at forsvarsministeriet undlod at orientere Udenrigsministeriet om muligt sanktionsbrud

Det virker ikke som nogen særligt klog beslutning ikke at involvere det ministerium, der beskæftiger sig med Danmarks forpligtelser over for FN, og over for de sanktioner man har indført over for Nordkorea, siger tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard, efter at det er kommet frem, at forsvarsministeriet undlod at orientere Udenrigsministeriet om muligt sanktionsbrud

Jakob Dall

30. november 2017

Stik imod indstillingen fra chefen for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), generalløjtnant Flemming Lentfer, undlod Forsvarsministeriet i en periode at orientere Udenrigsministeriet (UM) om sagen om brug af nordkoreanske tvangsarbejdere i forbindelse med byggeriet af skibet Lauge Koch på det polske skibsværft Crist.

FMI mente, at Udenrigsministeriet burde have besked, sådan at ministeriet kunne orientere de polske myndigheder om sagen. Og som to tidligere udenrigsministre siger til Information, burde Udenrigsministeriet også have fået besked af den grund, at det er ministeriet, der har kompetencen til at vurdere, om der var tale om et sanktionsbrud.

Men Forsvarsministeriet fulgte altså ikke indstillingen fra FMI. Det viser en mailkorrespondance mellem styrelsen og ministeriet, som Information har fået aktindsigt i. Dens indhold sætter spørgsmålstegn ved ministeriets håndtering af sagen – og giver samtidig et indblik i, hvordan myndighederne forsøgte at bedrive damage control.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Toke Andersen
  • Eva Schwanenflügel
  • Bjarne Andersen
Toke Andersen, Eva Schwanenflügel og Bjarne Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu