Læsetid: 3 min.

Hver femte kvinde i kommunalpolitik oplever sexisme

22 procent af de kvindelige byrådsmedlemmer har været udsat for sexisme fra kommunalpolitiske kolleger, viser en ny rundspørge lavet af altinget.dk. Sexistiske kommentarer og adfærd kan holde kvinder væk fra kommunalpolitik, mener ekspert og kvindelige kommunalpolitikere
22. november 2017

Når mange kvindelige kommunalpolitikere oplever at få kommentarer for deres udseende eller blive talt ned til, så kan det være et udtryk for, at ligestillingen i dansk kommunalpolitik har stået stille de sidste 25 år, mener ligestillingsforsker.

Ifølge en rundspørge lavet af netavisen Altinget.dk blandt knap 1.200 kommunalpolitikere, så har 22 procent af kvinderne og to procent af mændene oplevet sexistiske kommentarer fra kolleger i byrådet. Fem procent af kvinderne i rundspørgen har været udsat for klask bagi og befamling i det kommunalpolitiske arbejde, og de tal overrasker ikke Karen Sjørup, der er lektor emerita i ligestilling på Roskilde Universitet.

»Kommunalbestyrelser har fået lov at forblive maskuline åndehuller, så når en ung, smart kvinde kommer ind i byrådet, så skal hun vurderes og sættes på plads, og så ligger sådan en adfærd jo lige for,« siger Karen Sjørup, der mener, at den tone kan afholde kvinder fra både at deltage og blive i kommunalpolitik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu