Baggrund
Læsetid: 4 min.

Kritik af Enhedslisten i København: Man får indtryk af, at de er ligeglade med de syge, de handicappede og de fattige

Kim Madsen, medlem af Enhedslisten og formand for foreningen Jobcentrets Ofre, der har protesteret over Københavns Kommunes behandling af svage ledige, er ’rystet’ over partiets fravalg af posten som integrations- og beskæftigelsesborgmester. Spidskandidat og kommende Teknik- og Miljøborgmester deler ærgrelsen over, at Venstre nu skal sidde i spidsen for beskæftigelsespolitikken, men fastholder, at Enhedslisten har valgt det tungeste område
Ninna Hedeager Olsen (th.) bliver interviewet, da hun ankommer sammen med Frank Jensen (S) på valgaftenen. Hun tror, man ville have set lige så mange skuffede mennesker, hvis Enhedslisten havde valgt posten som Beskæftigelses- og Integrationsborgmester frem for Miljø- og teknik.

Ninna Hedeager Olsen (th.) bliver interviewet, da hun ankommer sammen med Frank Jensen (S) på valgaftenen. Hun tror, man ville have set lige så mange skuffede mennesker, hvis Enhedslisten havde valgt posten som Beskæftigelses- og Integrationsborgmester frem for Miljø- og teknik.

Andreas Haubjerg

Indland
29. november 2017

Både lokale partifolk og folketingspolitikere fra Enhedslisten har året igennem stået skulder ved skulder med de ledige københavnere, der har protesteret over kommunens restriktive forvaltning af reglerne om førtidspension og kontanthjælp.

Derfor er Kim Madsen, formand for foreningen Jobcentrets Ofre, som har arrangeret en række demonstrationer foran blandt andet jobcentret på Lærkevej, rystet over, at partiet har forpasset muligheden for at overtage borgmesterposten på området.

»Enhedslisten var med hele vejen i vores kamp for at få Anna Mee Allerslev (tidligere Integrations- og beskæftigelsesborgmester, red.) væltet. De skældte hende hæder og ære fra, og så er de ikke klar til at tage ansvar på området, når de får muligheden,« siger Kim Madsen.

Siden kommunalvalget i sidste uge er både Alternativet og Enhedslisten fra flere kanter blevet kritiseret for at overlade posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester til Venstre-kvinden Cecilia Lonning-Skovgaard, der i sommer gjorde sig bemærket ved at foreslå, at ledige skal tvinges til at samle skrald i Københavns gader. Som Information kunne afdække, hører København nemlig blandt de kommuner i landet, der har den strammeste tolkning af reglerne på kontanthjælps- og førtidspensionsområdet.

Kim Madsen føler sig særligt svigtet af Enhedslisten, som han selv har meldt sig ind i, fordi han var overbevist om, at det var »et parti, der stod op for de svageste i samfundet«.

Under sommerens protester hørte han igen og igen fra folk i Enhedslisten, at det var begrænset, hvad de kunne gøre på Københavns Rådhus, så længe de ikke havde borgmesterposten. Derfor havde de svage ledige også en klar forventning om, at partiet ville gribe chancen, hvis de fik mulighed for at overtage forvaltningen på området, forklarer han.

»Nu står jeg tilbage med indtryk af, at de er hamrende ligeglade med de syge, de handicappede og de fattige,« siger Kim Madsen.

Umenneskelig behandling

Beskæftigelsesordfører for Enhedslisten i Folketinget, Finn Sørensen, har fuld forståelse for de ledige københavneres skuffelse. Han var selv aktiv i sommerens kampagne mod den daværende borgmester Anna Mee Allerslevs (R) forvaltning af området.

»Ved al social- og beskæftigelseslovgivning, der bygger på skøn, har man to muligheder: at mishandle borgerne eller behandle dem på en ordentlig og sober måde. Desværre har Københavns Kommune fortrinsvist valgt den første tilgang. Og det vil Cecilia Lonning-Skovgaard nok ikke ændre på,« siger Finn Sørensen, der er dybt imponeret over de lediges protester.

»Man kan slet ikke overvurdere betydningen af denne her bevægelse. De har sat den umenneskelige behandling af svage ledige på dagsordenen. Ikke kun lokalt, men også i Folketinget.«

Det havde været et væsentligt rygstød for bevægelsen, hvis en Enhedslisten-politiker havde sat sig i spidsen for området, vurderer Finn Sørensen. Alligevel mener han, at kritikken af Enhedslisten Københavns beslutning om at prioritere teknik- og miljøområdet som uansvarlig er forfejlet.

»Jeg er sikker på, at de har overvejet det grundigt i lokalafdelingen,« siger han.

Jakob Nerup, der er medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse, vil til gengæld gerne gå så langt som til at erklære sig uenig i den københavnske lokalafdelings beslutning.

»I København har nogle af de borgere, der er allerhårdest ramt af de ubehagelige reformer, mod alle odds rejst sig til en bevægelse. Det bør vi omfavne som socialistisk parti og føre kampen ind på rådhuset,« siger Jakob Nerup.

’Teknik og miljø er tungest’

Enhedslistens spidskandidat i København, Ninna Hedeager Olsen understreger, at det er partiets bestyrelse i København, der tidligere på efteråret besluttede, at teknik- og miljøområdet var partiets førsteprioritet efterfulgt af beskæftigelses- og integrationsområdet.

»Teknik og miljø er det tungeste område. Det handler både om at sikre en bæredygtig og socialt inkluderende udvikling i København. Det er det område, hvor man påvirker flest københavneres liv,« siger Ninna Hedeager Olsen. »Og så er klimaforandringer jo også et socialt spørgsmål. Både i København og globalt rammer konsekvenserne af klimaforandringerne social skævt.«

– Mange ledige i København føler sig svigtet af Enhedslisten?

»Vi synes også, det er forfærdeligt, at Venstre skal stå i spidsen for beskæftigelsespolitikken nu. Men jeg tror, man ville se lige så mange skuffede mennesker blandt almene lejere, Amager Fælleds Venner, klimabevægelsen og forældre, der ønsker sikrere skoleveje, hvis vi havde svigtet teknik- og miljøområdet. Desuden har vi kæmpet imod den førte politik på området i fire år, og det vil ikke ændre sig.«

– Forudsætningerne for den kamp var vel bedre, hvis I sad for bordenden?

»Det er også derfor, vi har prioriteret det næsthøjest. Havde vi fået en til borgmesterpost, ville det være dén.«

– Tager man de rød-grønne briller på, er København landsførende på miljøområdet og i den absolut tunge ende på beskæftigelsesområdet. Hvorfor vælger et socialistisk parti så ikke sidstnævnte?

»Det er rigtigt, at København har en god miljøpolitik. Det skyldes ikke mindst Enhedslisten. Man kan ikke fare videre for at brandslukke et andet sted, hver gang man har bygget noget op. Så risikerer man at sætte resultaterne over styr.

– Men teknik- og miljøposten var med al sandsynlighed gået til en socialdemokrat?

»Og de ville føre en langt mere sort politik end os.«

– Så det er værre med en socialdemokrat som teknik- og miljøborgmester end en venstrekvinde som beskæftigelses- og integrationsborgmester?

»Vi kunne jo ikke vide, at Socialdemokratiet og Alternativet ikke ville vælge beskæftigelse. Det er en mærkelig præmis, du stiller op. Vi kunne jo ikke forudsige det. Desuden er teknik og miljø et helt afgørende område«

– Det ved I nu. I kan stadig vælge om.

»Sådan fungerer medlemsdemokrati jo ikke. Bestyrelsen har diskuteret det hele efteråret og lavet en prioriteret liste, jeg skulle forhandle ud fra.«

– I har haft flere uger til omgøre det.

»Medlemmer har selvfølgelig kunnet indstille til bestyrelsen, at vi skal vælge noget andet.«

– Hvad hvis du, hypotetisk set, selv kunne vælge din borgmesterpost?

»Jeg har længe vidst, at jeg højest sandsynligt skulle være borgmester for en af de to forvaltninger og har glædet mig til det. Begge steder har jeg set store udfordringer og opgaver, som jeg har haft lyst til at gå i gang med.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"- Det ved I nu. I kan stadig vælge om".
Nemlig. Lige præcis, så det er bare om at komme i gang med den proces. I har nemlig helt frem til d. 7.
Evt. tag nogle møder med Alternativet, så de tager teknik og miljø, som vel alt andet lige er det logiske valg, når de første og fremmest erklærer sig som et grønt parti.
Og så viser I Enhedslisten, at I er et ansvarligt parti, som også tør arbejde realpolitisk og risikere at få snavs på hænderne.
Det kan vælgerne faktisk godt forstå kan ske.
Det mange ikke forstår er at I ikke tager reelt ansvar.

Thomas Tanghus, Anne Koed Westergaard, Jakob Silberbrandt, Vibeke Hansen, Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Frank Meier, Brian Jensen, Arne Albatros Olsen, Maria Jensen, HC Grau Nielsen, Mikkel Kristensen, Per Torbensen, Peter Nielsen, David Zennaro, ingemaje lange, Steffen Møller, Bjarne Andersen, Britta Hansen, Tue Romanow, Peter Wulff, Karsten Lundsby, Slettet Bruger, Søren Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese, Holger Madsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er totalt vælgerbedrag og ansvarsforflygtigelse, både Enhedslisten og Alternativet er ude i her!
Hele vejen op til valget - ja hele året - har begge partier råbt og skreget om, hvor forfærdeligt 'Anna Ansvarsløs', som hun blev smædefuldt kaldt, forvaltede Beskæftigelses- og integrationsborgmesterposten. Begge partier har udtalt, at de intet kunne gøre, sålænge de ikke havde borgmesterposten selv. Nina Hedeager Olsen har på Enhedslistens egen hjemmeside skrevet, at hun "brændte for beskæftigelsesområdet". Niko Grünfeldt fra Alternativet har i utallige blogs på Avisen.dk sat fokus på de syge lediges problemer, og sågar lovet at "på godt dansk vil jeg knokle røven ud af bukserne for de udsatte ledige".
Hvis ikke det er valgløfter, så er det løgn og stemmebedrag.
Som Katrine Damm skriver, hvorfor aftalte Enhedslisten og Alternativet ikke på forhånd, at Alternativet kunne varetage Miljø og Teknik, så Enhedslisten havde frie hænder til at smøge ærmerne op og tage livtag med den syge Beskæftigelsesforvaltning og dens rigide kultur?
I er nogle kyllinger, begge partier. Bange for at få smuds på jeres eksemplariske pletfrihed.
I er bare ligesom de andre, eller hvad?
Tag nu tyren ved hornene, og grib chancen for at gøre en virkelig forskel for de mange udsatte der har stolet på jer og stemt på jer, for dælen da !!!

ulrik mortensen, Per Torbensen, Jakob Silberbrandt, Mads Kjærgård, Maiken Guttorm, Anne Mette Jørgensen, Brian Jensen, Arne Albatros Olsen, Morten Balling, Maria Jensen, Frans Røjkjær Christensen, Torben Skov, HC Grau Nielsen, Mikkel Kristensen, Johnny Winther Ronnenberg, Peter Nielsen, David Zennaro, Steffen Møller, Bjarne Andersen, Torben K L Jensen, Britta Hansen, Tue Romanow, Peter Wulff, Thomas Andersen, jens peter hansen, Slettet Bruger, Søren Andersen, Thomas Tanghus, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Det er desværre noget, man lidt for tit har set i socialistiske partier: de viger tilbage fra det, vi ellers ofte siger: Du har ikke en chance.Tag den!

Brian Jensen, Frans Røjkjær Christensen, Torben Skov, HC Grau Nielsen, Trond Meiring, Thomas Tanghus, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Endnu en bristet illusion om sammenhæng mellem ord og handling

Anne Mette Jørgensen, Brian Jensen, Arne Albatros Olsen, Maria Jensen, HC Grau Nielsen, Katrine Damm, Maria Francisca Torrezão, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
John Christensen

Hold nu fokus - det er lovgivningen på beskæftigelsesområdet der skal ændres, så opfølgningen bliver mindre rigid.
I et klima hvor "Komiske Ali" Alias Troels Lund Poulsen sidder som beskæftigelsesminister, vil det da være passende at Cecilia Lonning-Skovgaard fra samme parti, løsner grebet om de syge og svage - og giver dem ydelser som de kan leve af.

Det var når alt kommer til alt, ikke de sociale bevælgelser af reformramte, som fik udskrevet valget, det kom fordi det nu var tid til et nyvalg.

Kampen for en værdig forvaltning - er mig bekendt ikke aflyst - blot fordi EL ikke fik 2 borgmesterposter ved kommunevalget.
Hvis en borgmester kan gøre så stor forskel på beskæftigelsesområdet, så skal Cecilia Lonning-Skovgaard da holdes fast på at gøre netop det.

Hetz eller shitstorm af venstrefløjens valg, styrker hvem?
Styrk hellere venstrefløjen, ellers har I/VI jo netop fået den borgmester som vi fortjener!

Beskæftigelsesindsatsen er udformet så rigidt siden 1996, og en EL-borgmester i København vil højst være et plaster på såret".
Det får de reformramte ikke - ny ret til sygedagpenge af!
Ej heller ret til - førtidspension!

Kampen fortsætter når stormen har lagt sig.

God dag der ude

Vibeke Hansen, ingemaje lange, Bjarne Jørgensen, Martin Madsen, Hannibal Knudsen, Trond Meiring og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

John Christensen, folk har netop oplevet, at de ligeså godt kan lade være med at styrke venstrefløjen - især da det første, der sker for TIF-borgmesteren minsandten er, at han må indkassere det forsmædelige nederlag at blive nedstemt på bevaring af Slagterboderne på Vesterbro. Det er sandelig et sted, man får maksimal indflydelse!
Et plaster på såret er bedre end en fjendtlig forvaltningschef, til hver en tid. Det er jo på baggrund af sagsbehandlingen, at førtidspensioner tilkendes og sygedagpenge forlænges.

Thomas Tanghus, Arne Albatros Olsen, Anne Mette Jørgensen, Maria Jensen, Peter Nielsen, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

"Det er jeres egen skyld, vi ikke kan hjælpe jer, for I gav os ikke to borgmesterposter."

Maiken Guttorm, Maria Jensen, Peter Nielsen, Frede Jørgensen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Maria Francisca Torrezão anbefalede denne kommentar
Hannibal Knudsen

Hold for alt i verden fast i valget af teknik og miljø! Det er jo tvivlsomt om Socialdemokraterne ville vælge denne post og
Alternativet har jo vist at de foretrækker tant og fjas. Så teknik og miljø ville med stor sandsynlighed havne hos venstre. Og iøvrigt ville Socialdemokraterne næppe være meget bedre.

Hannibal Knudsen

Hvorfor er det i øvrigt, at denne artikel så entydigt fokuserer på Enhedslisten og ikke på Alternativet, som er den virkelige synder i dette spil?

Kasper Andreasen

Enhedslisten havde før valget posten som Teknik- og Miljøborgmester. På intet tidspunkt har de signaleret at de ikke også ville gå efter posten efter valget. I min forståelse er det et fornuftigt valg. Miljøspørgsmålet er overordnet alle andre spørgsmål (måske bortset fra modstand mod krig).

Arne Albatros Olsen, Bjarne Jørgensen, Trond Meiring, Hannibal Knudsen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

Enhedslisten er og bliver landets mest ligegyldige parti. Med Ninna på posten som borgmester for cykelstier og affaldsstortering bliver der sikkert brugt nogle flere hundrede mio. kroner på bycykler så de kan komme til at fungere. Korstoget mod de private orange bycykler vil nok også fortsætte, det er jo noget griseri at private sådan begynder at indføre bycykler som er bedre og billigere end Mortan Kabells håbløse ditto. Der bliver sikkert også sendt endnu en hær af diesel lastbiler på tværs af Sjælland med københavns bioaffald. Og der bliver sikkert også lukket lidt flere veje for biler så trafikken kan blive endnu mere håbløs. Men samlet set ganske uskadeligt og totalt ligegyldigt i det samlede billede...

Per Torbensen, Steffen Gliese, Anne Mette Jørgensen, Kim Houmøller, Peter Nielsen, David Zennaro og Inger Nilsson anbefalede denne kommentar

Intet er vigtigere end at sikre de mest udsatte i samfundet så god og human en behandling, man overhovedet kan. Især når der er massivt flertal for at føre en progressiv miljøpolitik under alle omstændigheder.

Thomas Tanghus, Arne Albatros Olsen, Per Torbensen, Jakob Silberbrandt, Maria Francisca Torrezão, Brian Jensen, Morten Balling, Maria Jensen, Frans Røjkjær Christensen, Mikkel Kristensen, Slettet Bruger, Peter Nielsen, David Zennaro, Inger Nilsson, Katrine Damm, Trond Meiring, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Christian De Coninck Lucas

Det er virkelig virkelig dumt. Nærmest hovedrystende efter Lærkevej. Men det viser bare at de vil have magt mere som alle andre og er klar til at skide på vælgerne for indflydelse.

Arne Albatros Olsen, Maria Francisca Torrezão, Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Maria Jensen, Frans Røjkjær Christensen, Thomas Andersen, Steffen Gliese, Peter Nielsen, Inger Nilsson, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

@Steffen
Intet er vigtigere end at sikre de mest udsatte i samfundet så god og human en behandling, man overhovedet kan. Især når der er massivt flertal for at føre en progressiv miljøpolitik under alle omstændigheder.

Meget enig, vi skal måles på hvordan vi behandler de svageste i samfundet. Men det er jo ikke sagens kerne her.

Sagens kerne er, at Enhedslisten vil sikre at de kan tage æren for en success ved næste valg. Og dette er jo selvfølgelig umådeligt nemmere når man står med en borgmesterpost for et grønt København hvor der er et massivt flertal for at gå i samme retning, end at stå med en borgmesterpost hvor virkeligheden jo hurtigt ville give Ninna tilnavnet Ninna Ansvarsløs.

Maria Francisca Torrezão, Maiken Guttorm, Steffen Gliese, Peter Nielsen og Inger Nilsson anbefalede denne kommentar

At sige et og gøre noget andet er ikke nyt. Det er stadig ikke almindeligt at kæmpe mod klimaforandringer og droppe flyrejserne

Maria Francisca Torrezão, Torben Skov og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hannibal Knudsen, det er nu ikke rigtigt at Alternativet ikke ville påtage sig Miljø og teknik, det område var prioriteret før Kultur og fritid, det udtalte Niko Grünfeldt i Deadline. Enhedslisten kunne blot have spurgt. Og Venstre har hele tiden villet overtage Beskæftigelsesforvaltningen, så de kunne få afløb for deres mere eller mindre sadistiske påfund, såsom at lade kontanthjælpsmodtagere feje hundelorte i gaderne, de har på intet tidspunkt udtrykt interesse for Miljø og teknik.
Du spørger hvorfor denne artikel fokuserer på Enhedslistens skyld og ikke Alternativets; måske er det fordi David Rehling forleden, (jeg mener det var 25.11), skrev en artikel om netop dette emne - med den længste kommentartråd længe set :
"Alternativets kattepine : Alternativ politik får vi ved [sæt selv ind] "
Her får Alternativet bøllebank.

Torben Skov, HC Grau Nielsen, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Hannibal Knudsen

Eva Schwanenflügel: Det er stadig Alternativet, der har svigtet. På ingen måde Enhedslisten, der fastholder det vigtigste område. Socialdemokraterne kunne have valgt det - og det er næppe meget bedre end venstre. Ret kritikken mod alternativet og giv opbakning til Enhedslistens politiske valg

Vreden stammer fra 5 års kamp mod førtidspensionloven, med massive lovovertrædelser sat i system i det offentlige af praktisk talt alle politikere i folketinget og i kommunerne, hundrede tusinde mennesker har fået ødelagt deres livsgrundlag og helbred, desuden er flere nedskæringer på vej i finansloven for 2018. Med andre ord får venstrefløjen bank i disse år, og Danmark befinder os midt i en regulær velfærdskrig.

Skuffelsen stammer også fra resultatet af Kommunalvalget hvor Socialdemokraterne gik frem og Enhedslisten tilbage. Bunden af Danmark er så ødelagt af de konstante nedskæringer, at der er brug for en øjeblikkelig redningspakke for de fattige. Hvorfor er der ikke landsdækkende protester og demonstrationer, hvorfor er folk så fattede? Kan man overhovedet tøjre vreden når den først er sluppet ud?

Nedskæringspolitikerne fryder sig i øjeblikket hvor venstrefløjen synes splittet, men vi må huske på, at problemet med førtidspensionloven oprindeligt er skabt af Socialdemokraterne og Venstre. 30.06.2012: Bredt forlig om førtidspension og fleksjob. Regeringen - S, R og SF - har indgået en bred politisk aftale med V, C og LA, om at lave en reform af førtidspension og fleksjobordningen. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) siger: Fremover er det slut med at tildele førtidspension.

Frank Jensen har som overborgmester i dag det overordnede ansvar i København, og burde have indkaldt til møde lige efter kommunevalget angående hvordan Lærkevej-problemet løses, men han er en væsentlig del af den koalition som bevidst har skabt fattigdommen i Danmark. Som situationen ser ud i øjeblikket ser det ikke ud til at politikerne er på de socialt udsattes side, men derimod er der medvind fra fagforeningerne: https://www.avisen.dk/opfoer-mod-foertdspension-naar-nye-hoejder-113-fag...

"Oprør mod førtidspension når nye højder: 113 fagforbund i fælles protest. De tre store hovedorganisationer LO, FTF og AC går nu sammen i et fælles oprør mod loven om førtidspension.
Der er brug for ændringer i loven om førtidspension, så syge danskere ikke skal hives gennem det ene forløb efter andet for at finde ud af, om de skal have førtidspension, fleksjob eller et ordinært job. Sådan lyder et fælles opråb fra fagbevægelsen. Det er hovedorganisationerne LO, FTF og AC, der tilsammen har 113 fagforbund som medlemmer, der er gået sammen i et fælles udspil".

Der skal en ny Marshall-hjælp til for at redde den Skandinaviske Velfærdsmodel, da velfærden i dag starter ved middelklassen. De laveste lønninger skal forhøjes og ligeledes skal overførselsindkomsterne op til et niveau som er til at leve for i et land med høje huslejer. Der skal bygges almennyttige boliger til en husleje som selv de fattigste kan betale; den sociale sikkerhed i bunden af Danmark skal forøges.

Kontanthjælpen er en midlertidig redningskrans, og ingen skal leve af en så lav indkomst i mere end et halvt år. Dette betyder at en anstændig indkomst skal afløse kontanthjælpen efter 6 måneder. Ej heller skal nogen overhovedet leve med lavere indtægter, DF er en skamplet på Danmarkskortet, og regeringen samt S danser efter DF´s pipe.

Der skal laves en beregning over hvor meget politikerne har fjernet fra bunden af Danmark de sidste 10 år, og givet til virksomhederne, til middelklassen, samt overklassen. Her er en oversigt over de mange nedskæringer https://www.avisen.dk/vigtigste-politiske-reformer-og-beslutninger-2007-...

Listen over nedskæringer er lang, men for hver af dem, har der været journalister som har lavet beregninger over hvor mange som er ramt, og hvor meget det er taget fra de udsatte. Det er på tide at samle den gruppe at journalister og andre, for at få en samlet oversigt over, hvor meget der er taget fra de socialt udsatte i årenes løb, det er på høje tid.

Kort sagt er det nu underklassens tur; vi skal have en øjeblikkelig redningspakke. Bankerne fik 5 redningspakker efter 2008 og har nu kæmpe overskud. Efter finanskrisen har politikerne pumpet penge ud til virksomhederne, som nu har 1482 milliarder kroner stående i bankerne, en fjerdedel af deres profit går til skattely, største redningspakke til virksomhederne var PSO-afgiften på 70 milliarder, som Løkke løj om var påkrævet fra EU, Danmark har over en generation fået 60 nye milliardærer, husejernes ejendomme er i dag mere værd end i 2008 ca 1000 milliarder, middelklassen har over 800 milliarder stående i bankerne, og pensionskasserne ca. 4000 milliarder.

Thomas Tanghus, Torben Skov, Frans Røjkjær Christensen, HC Grau Nielsen, Steffen Gliese, Trond Meiring, Jakob Trägårdh, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Johnny Hedegaard

Hannibal Knudsen –
Alternativet og Enhedslisten kan kæmpe om hvem af dem der er den største manipulator ved årets kommunalvalg i København.
Til trods for at planerne var lagt og de interne aftaler var på plads længe før valget om at målet var Teknik og Miljø, så skrev Nina Hedager Olsen alligevel før valget, på Enhedslistens egen hjemmeside (!!!!) bl.a.: ”….Jeg brænder for beskæftigelsesområdet i København……Gennem 3½ år i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har jeg set hvordan syge og arbejdsløse bliver behandlet….”.
Læs selv: https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/roed-profil-faar-ta...
Selv Enhedslisten egen, genvalgte Ulf Baldrian Kudsk Harbo fra Norddjurs er fortørnet, og han skriver på sin Facebookside om den manglende åbenhed:
”Os i Enhedslisten har godt vist det og jeg var faktisk ikke klar over at det er noget man har holdt hemmeligt, hvilket jeg synes er et kæmpe demokratisk problem.”
Læs mere hér: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2408573722701400&id=10...

Styrke venstrefløjen? – Det er da kun til glæde for de der bliver valgt.

Maria Francisca Torrezão, Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Maria Jensen, HC Grau Nielsen, Steffen Gliese, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jakob Trägårdh

Det havde været mere fair og mindre skuffende om Enhedslisten Kbh før valgdagen havde kommunikeret klart og tydeligt, hvad deres prioritering var. KV2017 valgprogrammet bestod af slogans om begge emner og man har undervurderet at socialsagen gør rigtig ondt på folk der lider dagligt.

Thomas Tanghus, Maria Francisca Torrezão, Maria Jensen, HC Grau Nielsen, Trond Meiring, Holger Madsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Underlig diskussion: I 1978 blev Villo Sigurdsson byplanborgmester - han afløste den konservative Wassard. Jeg er gammel nok til at kunne huske, hvor forhadt og foragtet Wassards og Weidekamps byfornyelsespolitik var blandt mange københavnere. Siden har Enhedslisten - eller før det VS - haft posten.

Til alle dem, der ikke kan huske København i 70erne og 80erne - pris jer lykkelige over, at det ikke var betonhovederne, der havde posten dengang. De fik bygget Mjølnerparken og Blågårds Plads efter deres ønsker. ...det betaler Københavnerne dyrt for i dag.

I øvrigt forstår jeg ikke den manglede respekt for trafikborgmesterposten. Med 200 trafikdræbte sidste år - tallet stiger - må det da netop være en af vores vigtigste opgaver: At få indrettet trafikken sådan, at ingen kommer til skade. (Det er faktisk lykkedes i Sverige med "Vision Zero"-programmet.).

Nu ved jeg ikke helt, hvilken sprogbrug der accepteres her på Informations site, men hvis jeg kunne tale frit, ville jeg kalde både EL og ALT for nogle dumme svin og nogle kujoner! Vi ser jo klart her hvor lidt de i virkeligheden vil deres ideologiske grundlag, hvor ligeglade de er med de grupper af befolkningen, de er sat i verden for at beskytte. Der findes reelt ingen røde partier i landet. Dette faktum giver mulighed for dannelsen af et parti, som virkelig vil underklassen. Og se nu på EL: at man nu sætter en pige, som har levet indbegrebet af et overklasseliv, til at være frontfigur for et parti, der blev sat i verden for at varetage underklassens interesser: det er jo fuldstændig forrykt! Hun har jo aldrig set en fabrik - hverken ude- eller indefra! Og har ikke skygge af livserfaring: lige fra gymnasiet til universitetet til Christiansborg - og så tror hun, hun vil være i stand til at arbejde for underklassens interesser... Det er grotesk, og det siger noget om hvor langt væk politikerne er kommet fra det almindelige liv, her i landet. Vi må have indført et borger- eller andetkammer, som det er blevet foreslået. Borgerne må nu selv tage magten i hænderne. Dansk politik er blevet en ualmindelig dårlig joke!

Per Torbensen, Steffen Gliese, Torben Skov, Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Maria Jensen, HC Grau Nielsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Javist skal loven laves om på Christiansborg!
Men lige nu og her står slaget, om at få Enhedslisten eller Alternativet til at påtage sig ansvaret for posten i København, landets største by - landets hovedstad.
Og mon dog ikke muligheden for mere human administration OG lovændring med enten en fra Ø eller Å for bordenden er væsentligt større end med en Venstre-kvinde!
Når Cecilie ...... udtaler, at posten er en drømmepost for dem, burde det få alle advarselslamper til lyse!
Det lyder i sandhed ildevarslende!
Ø eller Å tag nu det indlysende rigtige valg!
Ellers er det - ja netop - at pisse på jeres vælgere.

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Maria Jensen, HC Grau Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

Det er faktisk lidt tragisk at stå her på sidelinjen og se hvordan Enhedslisten pisser deres egne vælgere op og ned af ryggen. Deres fuldstændigt forventelige kritik af den kommende venstre borgmester på posten kommer jo til at være hul og hyklerisk som bare pokker. Og hver gang vil vælgerne blive mindet om hvor latterligt ligegyldige Enhedslisten er.

At klovnepartiet tager posten som borgmester for kultur og fritid kan jo ikke overraske nogen, det ligger lige som i deres dna. At Enhedslisten helt frivilligt gør sig selv lige så hamrende overflødige kan jo kun undre.

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Torben Skov og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Hannibal Knudsen

Og den eneste sikre vej til dette er at Alternativet tager denne post - med mindre da at man vil sætte teknik og miljø på spil

Hannibal Knudsen

Thomas Andersen: hvornår er teknik og miljø blevet overflødigt?

Thomas Andersen

@Henrik

Enhedslisten med katastrofen Morten Kabell har gjort den overflødig...

Det gavner ikke de udsatte i København at der bruges næsten 100 mio. kroner på bycykler. 2.000 cykler af den ufattelige stykpris af 48.000 kroner. Og hvis de så bare virkede?

Det gavner ikke ikke miljøet uden for København at Morten Kabells bioaffald skal transporteres på tværs af først København flere gange og derpå på tværs af Sjælland i dieselbiler.

Det gavner ikke ikke Københavnerne at Morten Kabell kun kan lide hvide bycykler. Når der kommer nogle orange bycykler som er bedre, laaaangt billigere for København og private, ja så skal de jo selvfølgelig bekæmpes og fjernes.

Det gavner ikke ikke de uheldsramte at ambulancer ikke længere kan komme frem på de mange veje som har fået bygget høje midterrabatter.

Det gavner ikke ikke fremtiden for København at metrobyggeriet har lagt København i en gældsfælde som snart stopper alle fremtidige anlægsudgifter.

Og hvor meget var det lige Morten Kabell bruge på kontormøbler?

Der er åbenlyst tale om iskolde politiske kalkuler - både hos Alternativet og EL. Selvfølgelig ønsker ingen af partierne at tage ansvar for et område, som, næsten med statsgaranti, vil give politiske skrammer. Det er simpelthen en politisk tabersag at være beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, dels fordi det, uden sammenligning, er det politik-område, der rummer flest interessemodsætninger og direkte, menneskelige konflikter og dels fordi borgmesterens råderum er begrænset af de ret snærende love og regler, der er vedtaget i Folketinget. Det er stort set umuligt at facilitere en gedigen politisk succes på den baggrund. Man kan højst håbe på, at slippe fra gerningen med sit politiske liv i behold.
Derfor er det også næsten komisk at høre ledende EL-folk og alternativister forklare sig udenom alskens solidariske hensigtserklæringer. Der er ingen - absolut ingen - der siger sandheden. Og det er så tydeligt for enhver, at det næsten er pinligt - med mindre man hører til dem, som blot trækker på smilebåndet over den politiske maskerade.

Thomas Tanghus, Arne Albatros Olsen, Steffen Gliese, Maria Francisca Torrezão, Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Morten Balling, Eva Schwanenflügel og Maria Jensen anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig vil det give skrammer. Og hvad så? Nogen gange må man acceptere den slags, hvis man vil prøve at gøre Verden bedre. Jeg nægter at tro på at EL eller cirkuspartiet ikke ville kunne gøre forholdende for de svage bare en lille smule bedre end en Venstre borgmester mod Traktor Troels i ryggen.

Thomas Tanghus, Arne Albatros Olsen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Det er muligt at en beskæftigelses- og integrationsborgmester skal administrere loven, som er bestemt fra Christiansborg. Alle analyser viser dog at der er vide grænser for hvordan loven kan administreres - og at København har administreret umenneskeligt stramt.

Hvis EL eller Å tog handsken op, kunne de gå så langt som muligt i den anden retning og vise hvad der kan ske, når man begynder at behandle mennesker, som mennesker.

Hvad der ville være tilbage af dumheder, ville været et godt eksempel på hvordan loven skulle ændres, og være en god base for partiernes repræsentanter i folketinget til lovændringsforslag.

Man ville med andre ord humanisere systemet så langt som muligt og have en base for forbedringsforslag. Det ville vælgerne sagtens kunne forstå! Jeg tror endda de ville belønne det!!

Thomas Tanghus, Steffen Gliese, Flemming Berger, Ebbe Overbye, Anne Mette Jørgensen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

El har haft utallige video hvor mennesket direkte er sat i centrum, "Hverdagen helte" hed en af dem, og i har så vist jeg ved ikke haft synlige videoer i den kommunale valgkamp og nye cykelstier og grønt miljø. Jeg kan kun opfatte jeres valg som politisk opportunt og delvis begrundet i en vis form for konfliktskyhed.

Derfor har EL fået den største shitstorm i partiets historie, og den en langt fra slut endnu.

Problemet ligger bla. i gabet mellem de mere eller mindre profesionelle politikere og deres partiers politiske selvforståelse, og vælgerens oplevelse af virkeligheden.

Det der for førstnævntes vedkommende er smart, opportunt og forekommer magtoptimerende her og nu, vil for mange vælgeres vedkommende opleves som et bedrag.

Tusindkroners spørgsmålet er så, hvodan man lige vil og kan udligne dette gab ?

Thomas Tanghus, Steffen Gliese, Trond Meiring, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Desværre tror jeg ikke de ombestemmer sig nu, hvor det nok er gået op for ihvertfald Enhedslisten at de har jokket godt og grundigt i spinatbedet. For så regner de med at tabe endnu mere ansigt end de allerede har gjort.
De regner med at ride stormen af, og at vælgerne glemmer.
Men der har de taget fejl. Røde vælgere husker som elefanter, husk hvordan det gik SF.
Der bliver nok et sandt exodus fra København, af de syge mennesker der kan klare at flytte til Langeland, hvor den nye SF-borgmester har en hel anden dagsorden.

Thomas Tanghus, Steffen Gliese, Trond Meiring og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

I de af EL-København's valgvideoer jeg har set, taler man mest om luksusproblemer som normeringer i børnehaver og skoler. Sikre skoleveje. Cykelstier. Mindre forurening og i den dur. EL's kandidater tilhører middelklassen. De er ikke særligt interesserede i underklassens sure problemer.
Det drejer sig om klassekamp.

Hvad jeg lidt kynisk vil sige er, at underklassen må blive klassebevidst og lære at kæmpe sine kampe selv. Istedet for at sidde og hyle og vise alle sine skavanker frem. Når så slaget skal stå, må man så håbe, at også middelklassernes Alt., EL og SF vil bakke op.
Og husk så, at EL mv. støttede den regering , som SF var med i, som lavede reglerne, der rammer så hårdt.

Jeg håber nu stadig Eva. Og i min optik, er det langt værre at blive ved med at holde fast i noget forkert, i stedet for at erkende: jeg/vi har taget fejl. Og nu gør vi det rigtige, og tager den sure tjans. Det gi'r respekt.
I øvrigt helt enig i at mange, som i rigtig mange ikke
glemmer dette svigt.

Thomas Tanghus, Steffen Gliese, Brian Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Torben Skov skriver :
"Hvad jeg lidt kynisk vil sige er, at underklassen må blive klassebevidst og lære at kæmpe sine kampe selv. Istedet for at sidde og hyle og vise alle sine skavanker frem".

Ja, for pokker, det er - med en stor underdrivelse - temmelig kynisk at sige. For ej at tale om direkte ignorant. For 'underklassen' har i løbet af fem forfærdelige år faktisk formået at organisere sig i diverse aktivistiske selvhjælpsgrupper, der har demonstreret land og rige rundt, formået at råbe socialrådgivere, læger og fagforeninger op, og i det hele taget også formidlet hjælp til hinanden i landsdækkende netværk via sociale medier. Så de har sandelig hylet op og vist deres skavanker ret så proaktivt !!!
Det de har manglet, har været mediebevågenhed fra de store aviser og TV-stationer, der kun har vist 'stakkel-faktoren frem for den undrende middelklasse, men ignoreret demonstrationerne, aktivismen og næstehjælpen. Og nu er 'hylekoret' så også blevet svigtet på det groveste af de politikere, de troede på ville hjælpe dem - bare lidt.

For de som endnu ikke har fattet situationens alvor for de syge Københavnere, vil jeg på det kraftigste anbefale at læse denne artikel fra Avisen.dk, Søndag 26/11-17
"Bloggere: Enhedslisten og Alternativet slukkede det sidste håb"
'Mon Enhedslisten og Alternativet har forstået dybden af syge og reformramte københavneres voldsomme reaktioner ovenpå kommunalvalget i Københavns kommune og fordelingen af borgmesterposter? Reaktionerne bunder blandt andet i desperation og afmagt'.
Af forfatter Lisbeth Riisager Henriksen og førtidspensionist Lena Dahl Møller.

Jeg håber I giver jer tid til at læse artiklen, den er god at blive klog på :-)

Thomas Tanghus, Steffen Gliese, Jakob Trägårdh, Trond Meiring, Torben Skov og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Du har fuldstændig ret, Katrine, bedre at indrømme at man har taget fejl før det er for sent !
Hele landet havde håbet på at Enhedslisten endelig ville komme til at opnå indflydelse, for hvis de kunne have lavet om på beskæftigelsesforvaltningen, ville København have kunnet danne præcedens.
"Håbet på en let, men nærende kost"
Balzac

Thomas Tanghus, Steffen Gliese, Torben Skov, Trond Meiring og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

ZZZZZZZzzzz grynt...hvad..?
Det glæder mig at høre, at de sociale grupper omkring Lærkevej er blevet klassebevidste aktivister og er på rette vej, Eva Schwanenflügel. Jeg er helt sikkert ignorant, da jeg bor i den anden ende af landet og derfor mest ser stakkelfaktoren. Det er også det, der mest deles på de områder af de sociale medier, hvor jeg færdes. En masse vrede opslag om ynkelige mennesker og vrede eller grædende "synes godt om'er" over det hele. Men det flytter ikke noget og almisser og tom snak har fanden skabt. Og dækker over det kyniske magtmisbrug der foregår.
Den smule jeg ellers ved om sagen er lært retrospekt efter balladen startede.
Nu har man da fået indspillet noget musik. Jeg håber det kan mobilisere. Ihvertfald lever en stor del af middelklassen med en falsk klassebevidsthed. De er selv kun en manglende månedsløn fra at være blandt de usle.

Ellers har jeg følgende løse bemærkninger om hvordan jeg ser på sagen, baseret på div. Økonomers ytringer i forskellige medier :

-der skal mindst være 110 000 ledige i Danmark for at holde lønnen i ro. Derfor sparkes flest muligt rundt i jobcentrenes cirkus. Da det er helt bevidst, er det formålsløst at forsøge at råbe systemet op. Behandlingen er statssubsidieret.

-er der brug for yderligere arbejdskraft indkaldes udenlandske arbejdere. Gerne østarbejdere som i sig selv er løntrykkende. Desuden kan man få dem til hvad som helst, så de er elskede og ønskede.

-den arbejdskraft der søges er oftest kvalificeret, men det er en bevidst del af systemet, at mulighederne for af skaffe kvalifikationer er gjort meget små.
Det drejer sig for mig at se om, at man billigst mulig holder de svage ledige som gidsler. En ”besætning” man i hvert fald på papiret kalder ledig arbejdskraft, men som reelt er opgivet. Skulle et fåtal have held til at hive sig op af sumpen, flytter det intet, men vil blive brugt i styringspropagandaen.

Anna Me Allerslev brokkede sig over, at man gik efter de ansatte. Det er forfejlet!
Nürnberg processerne fastslog helt generelt, at man er personligt ansvarlig for sine handlinger og at man ikke kan dække sig bag overordnedes befalinger. Så socialrådgiverne på Lærkevej og andre steder må finde sig i, at blive kaldt skyldige, eller finde andet arbejde.
Skyldige i at medvirke i det undertrykkende kæmpebedrag jeg opridser ovenfor.

ZZZZZZZZZZZzzzzzzzzz....

Ebbe Overbye, Egon Stich, Kim Houmøller, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Der er brug for en politiker der rydder op - hvis der foregår ulovligheder på de københavnske Jobcentre kommer det frem i lyset - og hvorfor ikke slå fire fluer med et smæk - lad dog Lonning sidde med sin egen abe - Ulf Harbo ryddede op i Jobcenter Norddjurs ved at være skarp i Byrådssalen med syge borgere på tilhørerpladser som bisidder ved møder der afslørede systematiske fejl mangler ulovligheder og udbredt brug af trusler sager der afslørede ulovlig brug af lægekonsulenter og muldvarpe der havde afslørende optagelser af interne møder i forvaltningen der direkte omtalte ulovligheder og trusler mod medarbejdere -

Thomas Tanghus, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Mere konstruktivt, Torben Skov.
Men du burde få gjort noget ved den snorken ;-)

Katrine Damm, Trond Meiring og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Tja politik! Hvad skal man sige til det?

Eva Schwanenflügel

Lone Bording, seneste nyt fra gyser - øh, jeg mener jobcentret :
På et af de Københavnske jobcentre har man hyret en privat læge til at foretage undersøgelser af borgerne i et baglokale..! Det er dokumenteret på lyd og film af Kim Madsen, formand for Jobcentrets Ofre. Den nye Beskæftigelsesborgmester Mie Nyegaard (midlertidig afløser for Anna Mee Allerslev) har
stoppet den dybt ulovlige praksis med det samme, men flere end 100 borgere har nået at gennemgå 'undersøgelser' af medicineren, som er nyre-læge.
Dr Frankenstein, I presume.. Gad vide, om nogen mangler et organ eller to?

Thomas Tanghus, Slettet Bruger, Katrine Damm, Ebbe Overbye, Kim Houmøller, Trond Meiring, Steffen Gliese, Torben Skov og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Eva Schwanenflügel
Tak for læsestof super artikel.
“Bloggere: Enhedslisten og Alternativet slukkede det sidste håb"
Af forfatter Lisbeth Riisager Henriksen og førtidspensionist Lena Dahl Møller.

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

@Eva Schwanenflügel - mangler et organ? Tror det er hovedet, de har deponeret! Viser bare hvor syg forvaltningen er i København.

Thomas Tanghus, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Philip B.
Jeg er virkelig glad for din respons på artiklen :-)
Lisbeth Riisager Henriksen skriver de allerbedste blogs på Avisen.dk, ikke kun ovennævnte. Hun har omkring 35 flere. Her kan man især også læse om de reformer og love der er vedtaget, samt om kvoter og måltal for fleksjob og førtidspension, som begrænser tildelingen.

Kim Houmøller, Lisbeth Riisager Henriksen skriver også mere om den ulovlige forvaltning, og hvordan Ankestyrelsen er blevet så politiseret, at afgørelserne i høj grad krænker retsbevidstheden.
Ja, MON ikke de har tabt hovedet !

Torben Skov, der er også meget mere om, hvordan de svage ledige bliver holdt som gidsler for at bevare lønnen på et kontinuerligt lavt niveau for at øge papir-arbejdsudbuddet.

LÆS FORFATTER OG BLOGGER LISBETH RIISAGER HENRIKSEN PÅ AVISEN.DK.

Steffen Gliese, Katrine Damm, Philip B. Johnsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Hvis nogle af jer har oplysninger, som Lisbeth Riisager Henriksen kan bruge i sine blogs, kan I skrive til hende her :
lisbeth.riisager@gmail. com

Jeg kender hende ikke personligt, men er en stor beundrer af hendes skriv. Hun har selv offentliggjort sin mailadresse i en af sine artikler.

Steffen Gliese, Katrine Damm, Philip B. Johnsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

I gyser-føljetonen fra Lærkevej Jobcenter, er det nu kommet for en dag at de private lægekonsulenter ( Dr Frankenstein & co.), er blevet aflønnet med 16,7 millioner kr som Københavns kommune satte af til flere sagsbehandlere og en nedbringelse af ventetiden på udredning til fleksjob og førtidspension..!
Ingen ved, hvem der har fundet på at bruge pengene på læger i baglokalet, ansat til at underkende hospitalsundersøgelser og lægeerklæringer.
Københavns kommune har nu indledt en undersøgelse for at finde frem til bagmændene for den ulovlige praksis.
Formanden for Jobcentrets Ofre, Kim Madsen, har nu politianmeldt det private lægefirma.

For flere nyheder om sagen, følg med på TV 2 Lorry imorgen 19.30.

Thomas Tanghus, Katrine Damm, Trond Meiring, Philip B. Johnsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

WTF....
jeg er ellers ikke tilhænger af dødsstraf, men her er jeg tæt på at ville forlange den ansvarlige skudt ved daggry.
Det er SÅ langt ude, det her.

John Christensen

Enhedslisten har tre medlemmer 11 medlemmer i BR, og her af 3 medlemmer i BR´s BIF-udvalg (Gyda, Hassan, og Ulrik), så der er stor bevågenhed på området.

Borgmesteren (Cacilia Lonning Skovgaard) kan ikke administrere uden om flertallet i BR, så det er flertallet der skal holdes fast på - ikke at pisse på de syge og de svage.
Oprøret skal fortsættes med et krav om, at reformerne revurderes og lovene bag ændres.

Tankevækkende at vi der er i arbejde, nu kun er 22 uger fra den - sociale deroute.

Der stopper retten til sygedagpenge, uanset om du er rask eller ej.
Der efter kan du få ressourceforløbsydelse i et "ridigt cirkus", som er det mange oplever som overgreb.
De eneste der ikke mister retten til sygedagpenge efter (blot) 22 ugers sygedagpenge er - terminalt syge med f.eks. kræft.
Reformerne er skabt og vedligeholdt af partierne: F, A, B, V, K, LA og støttet af O.
De eneste der ikke har "blod på hænderne" er Enhedslisten og Alternativet. Derfor underligt at borgmestervalg kan få folk til at gå i selvsving. Lad dog være med "at forette smed for bager".

God dag der ude