Læsetid: 4 min.

Liberal Alliance er på Facebook-vælgerjagt hos De Konservative

Facebook gør det muligt at målrette sit politiske budskab til lige præcis den målgruppe, man ønsker at nå. I de seneste dage har Liberal Alliance været på vælgerjagt hos deres regeringspartner i De Konservative, mens en socialdemokratisk byrådskandidat går efter Enhedslisten-vælgere. Det viser Informations indsamling af reklamer fra brugeres Facebook-feeds
Liberal Alliance er i øjeblikket på stemmefiskeri hos deres regeringspartnere i De Konservative med en kampagne af animerede videoer på Facebook.

Liberal Alliance er i øjeblikket på stemmefiskeri hos deres regeringspartnere i De Konservative med en kampagne af animerede videoer på Facebook.

Rene Schutze

15. november 2017

Reklamer på Facebook er svært gennemskuelige, fordi de kan målrettes til særlige målgrupper ud fra brugernes aktiviteter og bevægelsesmønstre. De budskaber, der bliver målrettet mod den enkelte, kan derfor være radikalt forskellige fra naboens eller familiemedlemmet i Sønderjylland, og det er ikke synligt for offentligheden, hvordan de forskellige reklamer spreder sig.

Facebook har dermed været en revolution inden for politiske reklamer, fordi de muliggør, at man kan få sit budskab ud til dem, man gerne vil nå, uden at spilde en masse annoncekroner på vælgere, som man har en forventning om ikke vil flytte deres stemme.

Det lyder smart, men er også en af de funktioner som har skabt mest debat, da man frygter, at politiske aktører med Facebooks indgående viden om den enkelte bruger kan målrette budskaber præcis mod de grupper, som kan være afgørende for at ændre på et valgresultat uden at offentligheden kan se det. Og at Facebook, datamining og annoncekroner dermed kan få en uforholdsmæssigt stor indflydelse på et valgresultat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian De Thurah

Hvis Liberal Alliances kampagne lykkes, bekræfter det blot, hvad man længe har haft en mistanke om, nemlig at mange såkaldte konservative ikke aner, hvad konservatisme er, men tror, det er en form for liberalisme.