Læsetid: 3 min.

Manglende løn kan få dansk-trænet milits i Irak til at kollapse

Den irakiske stammemilits A’ali al-Furat, som Danmark har trænet gennem et år, skal overtage sikkerheden i den vigtige grænseby Al-Qaim. Men kaos i Bagdad truer med at føre til opløsning af militsen, siger chefen for det danske jægerkorps, Kåre Jakobsen
Den irakiske stammemilits A’ali al-Furat, som Danmark har trænet gennem et år, skal overtage sikkerheden i den vigtige grænseby Al-Qaim. Men kaos i Bagdad truer med at føre til opløsning af militsen, siger chefen for det danske jægerkorps, Kåre Jakobsen

Mads Nissen

29. november 2017

Den dansk-trænede A’ali al-Furat-milits, som netop nu er indsat i den sidste fase af krigen mod Islamisk Stat, risikerer at smuldre. I flere perioder har soldaterne slet ikke fået løn og i andre perioder kun en del af den løn, de skulle have haft.

Det fremgår af et interview med chefen for Jægerkorpset Kåre Jakobsen, som har indvilget i at løfte en del af sløret for den danske indsats.

»I starten fik de ingen løn, kun kost og logi,« siger oberstløjtnant Kåre Jakobsen, der også er chef for den danske specialoperationsstyrke i Irak, Task Force 61. Hans folk har brugt mere end et år på at træne den 500 mand store stammemilits, der efter planen skal overtage sikkerheden ved den strategisk vigtige grænseby Al-Qaim.

»Der har i det hele taget været en del udfordringer med lønningerne fra Bagdad. De har ind imellem været meget længe undervejs, og når de så endelig er kommet, har der ikke været lønningsposer nok,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Christensen

"Det er ingen sag at få en fattig mand til at gå med gevær" siger man ifølge en gammel talemåde.

Måske skulle vi have sendt det frivillige og ulønnede Hjemmeværn til opgaven med at træne Irakstyrker.

Det viser sig nu, at de fattige vil kun gå med gevær hvis de får løn, kost og logi, men så er det til gengæld ingen sag at rekruttere i fattige områder - viser historien.

Træk vores soldater hjem!
Det er en nyttesløs mission de er på. A never ending story.

Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Michael Hullevad, Torben Lindegaard, Trond Meiring og David Joelsen anbefalede denne kommentar
Svend Erik Sokkelund

Tværtimod; find nogle penge til dem. Det er den billigste måde at bevare freden på.
Ethvert fredeligt hjørne, især hvis det kunne blive styret rimeligt under ordnede forhold uden for meget korruption & religiøst vanvid, har potentiale til at brede sig.
Men jeg indrømmer gerne; Irak – det er tungt.

Carsten Svendsen

Jeg så et interview med en afghansk soldat, trænet af de britiske soldater, der havde fået job hos taleban, som instruktør.
Mon ikke de kan finde ud af det i Irak også?