Læsetid 4 min.

Martin Henriksen: At Danmark ikke overholder menneskeretskonventionen får ikke Rusland til at opføre sig dårligt. Det gør de jo i forvejen

Det skal være lettere at udvise kriminelle udlændinge og stramme udlændingeloven, mener Dansk Folkeparti. Derfor vil partiet have Den Europæiske Menneskerettighedskonvention ud af dansk lovgivning. Men det er faktisk allerede muligt at gøre det, partiet gerne vil
Martin Henriksen er for så vidt ligeglad med, hvordan man i praksis sikrer, at Den Europæiske Menneskeretskonvention ikke har forrang for dansk lov. Så længe det sker.

Martin Henriksen er for så vidt ligeglad med, hvordan man i praksis sikrer, at Den Europæiske Menneskeretskonvention ikke har forrang for dansk lov. Så længe det sker.

Jakob Dall
4. november 2017

Dansk Folkeparti vil skrive Den Europæiske Menneskerettighedskonvention helt ud af dansk lovgivning.

Det fremgår af et nyt beslutningsforslag.

Partiet skriver, at det i dag er vanskeligt for Folketinget at stramme reglerne for udvisning af kriminelle udlændinge, reglerne for familiesammenføring og reglerne for udlændinge på tålt ophold, fordi domstolene lægger stor vægt på de dele af dansk lovgivning, hvor der henvises til konventionen.

Hvis forslaget bliver vedtaget, vil det betyde, at domstolene ikke længere vil kunne tilsidesætte dansk lovgivning med henvisning til menneskerettighederne. Sådan som det for eksempel sker i nogle sager, hvor kriminelle udlændinge ikke kan udvises, fordi de har familie i Danmark.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel

"Stuerene bliver l aldrig".. Profetiske ord :-(

Niels Nielsen, Erik Karlsen, Søren Jensen, Torben Skov, Knud Kornerup, Jens Winther, John Andersen, Frede Jørgensen og Benny Jensen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Torben Lindegaard
Torben Lindegaard

»Der er mange lande, som i forvejen ser stort på menneskerettighederne. Det, at Danmark ønsker en anden retning på visse punkter, betyder ikke, at Rusland, Tyrkiet eller Aserbajdsjan begynder at opføre sig dårligt. Det gør de jo i forvejen.«
citat af Martin Henriksen fra artiklen

Det er da i hvert fald korrekt.

Erik Karlsen, Mette Poulsen, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Michael Ryberg

Jeg vil gerne have DF ud af dansk politik. Kan vi ikke bare afskaffe dem. De gør livet så besværligt for mig. Der ligger ret totalitære tanker bag DF's logikker. Man skal bare have modstanden af vejen

Søren Jensen, John Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Frank Rasmussen
Frank Rasmussen

@Michael Rydberg: Afskaffe DF? Foreslår du at DF'ere f.eks. kunne koncentreres i nogle lejre? Evt. til genopdragelse?

Brugerbillede for Hans Hüttel

Man kunne formodentllg sagtens nedlægge Dansk Folkeparti, for der er efterhånden ganske mange andre partier, der har overtaget dets politik.

Brugerbillede for Peter Sterling

Hvad skal vi gøre ved de utryghedsskabende politikere?
Der er masser af måder de kan smadre Danmark på, og de har i hvert fald mere end rigeligt med erfaringer på det område.
Kan man forbyde utryghedsskabende politiske partier? Hvor mange penge har DF efterhånden fået af udlandske millionærer?

Det at DF ikke vil overholde menneskeretskonventionen får ikke Danmark til at opføre sig dårligt. Alle normale følelser såsom sympati, solidaritet, gensidig hjælp, bliver fordrevet.
Jeg er for så vidt ligeglad med, hvordan man i praksis sikrer, at Den Europæiske Menneskeretskonvention har forrang for dansk lov. Så længe det sker.

Dem der har masser af penge ved, at den nemmeste måde at få noget igennem folketinget på, er ved at købe et helt politisk parti.
Hvad med følgende udsagn; Nye Borgerliges medstifter og næstformand, Peter Seier Christensen: "Empati er jo ikke ubetinget godt".

Man bruger alle midler for at skrabe til sig, uanset skaden for alle andre. Rigdom er lig med politisk magt, rigdom er den valuta som man omsætter til politisk indflydelse.
Vi oplever en massiv devaluering af den almindelige vælgers stemme, til fordel til princippet; "en million en stemme".

Udgifterne til politisk manipulation er eksploderet, samt opkøb af medierne for at dominere det politiske billede, så man kan lynhurtigt kan gennemtrumfe ens egen agenda.
Man betaler politiske kampagner og sviner velfærdssamfundet til for at få det fjernet.

Brugerbillede for Niels Nielsen

Nu vil de borgerlige jo indføre forbud mod kriminelle grupperinger, så hvis hadetale (Henriksen) og overtrædelse af af internationale konventioner (Espersen) såvel som berigelse af sig selv på fællesskabets bekostning (Messerschmidt) er kriminelt, kan vi måske få DF forbudt?