Læsetid: 1 min.

Minister fratager styrelse ansvar for universitetsbyggeri

3. november 2017

Byggeriet af Niels Bohr-bygningen på Københavns Universitet (KU) bliver omkring 1,3 milliarder kroner dyrere end forventet, viser en rapport fra revisionsfirmaet Ernst & Young. Budgetoverskridelsen på mere end 80 procent får nu transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) til at fratage Bygningsstyrelsen ansvaret for statslige byggerier. Også Bygningsstyrelsens direktør fratræder sin stilling.

»Ernst & Youngs rapport er alvorlig læsning, og der er behov for en hurtig og resolut styrkelse af styringen af statens byggeprojekter. Derfor overflyttes anlægsprojekter fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet midlertidigt,« siger ministeren til Ritzau.

Revisionsrapporten blev bestilt af ministeriet før sommerferien, da budgettet og tidsplanen var skredet på flere af Bygningsstyrelsens projekter, herunder Niels Bohr-bygningen og Mærsk Tårnet på KU, skriver Universitetsavisen. Ministeren skal nu redegøre for forsinkelserne og fordyrelserne ved et lukket samråd i Folketingets Finansudvalg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu