Læsetid: 1 min.

Minister fratager styrelse ansvar for universitetsbyggeri

3. november 2017

Byggeriet af Niels Bohr-bygningen på Københavns Universitet (KU) bliver omkring 1,3 milliarder kroner dyrere end forventet, viser en rapport fra revisionsfirmaet Ernst & Young. Budgetoverskridelsen på mere end 80 procent får nu transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) til at fratage Bygningsstyrelsen ansvaret for statslige byggerier. Også Bygningsstyrelsens direktør fratræder sin stilling.

»Ernst & Youngs rapport er alvorlig læsning, og der er behov for en hurtig og resolut styrkelse af styringen af statens byggeprojekter. Derfor overflyttes anlægsprojekter fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet midlertidigt,« siger ministeren til Ritzau.

Revisionsrapporten blev bestilt af ministeriet før sommerferien, da budgettet og tidsplanen var skredet på flere af Bygningsstyrelsens projekter, herunder Niels Bohr-bygningen og Mærsk Tårnet på KU, skriver Universitetsavisen. Ministeren skal nu redegøre for forsinkelserne og fordyrelserne ved et lukket samråd i Folketingets Finansudvalg.

KU har ifølge Politiken truet Bygningsstyrelsen med et sagsanlæg, da det er universitetet, der hænger på regningen for budgetoverskridelserne. Ole Birk Olesen udtaler til Politiken, at KU slipper for at betale størstedelen af ekstraregningen for Niels Bohr-byggeriet. 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu