Læsetid: 10 min.

Når man sidder i Folketinget og byrådet på samme tid, kniber det ofte med fremmødet

Op til kommunevalget diskuteres traditionen tro dobbeltmandater: Er det i orden både at være medlem af Folketinget og af et byråd? Kan man overhovedet passe to poster på samme tid? Vi har de spurgt tre politikere med dobbeltmandat, der hyppigst melder afbud til kommunale møder
Villum Christensen har været medlem af byrådet i Slagelse siden 2014 og siddet i Folketinget for Liberal Alliance siden 2008. Han har således dobbeltmandant, og i år søger han genvalg til kommunalvalget. Her ses han i Folketingssalen med Joachim B. Olsen, Ole Birk Olesen og Henrik Dahl.

Villum Christensen har været medlem af byrådet i Slagelse siden 2014 og siddet i Folketinget for Liberal Alliance siden 2008. Han har således dobbeltmandant, og i år søger han genvalg til kommunalvalget. Her ses han i Folketingssalen med Joachim B. Olsen, Ole Birk Olesen og Henrik Dahl.

Peter Hove Olesen

14. november 2017

Folketingsmedlemmerne Jan Rytkjær Callesen (DF), Villum Christensen (LA) og Hans Andersen (V) har i hvert fald to ting til fælles: Ved siden af deres folketingsarbejde søger de genvalg til kommunalvalget på tirsdag. Og så er de også de øverst placerede, når man gør den såkaldte fraværskonto over afbud til kommunale møder op for de 22 folketingsmedlemmer, der i dag har dobbeltmandat.

17 af de 22 repræsenterer Dansk Folkeparti, mens Venstre og Liberal Alliance hver har to og De Konservative et enkelt folketingsmedlem med dobbeltmandat. 19 af de 22 dobbeltmandater genopstiller.

Men først en præsentation af de tre travle herrer, der bor i hver deres ende af landet.

Jan fra Sønderborg

I Sønderborg på Als har 54-årige Jan Rytkjær Callesen siden 2010 været medlem af byrådet, opstillet af Dansk Folkeparti. Ved folketingsvalget i 2015 opnåede han også valg til Folketinget. Udover byrådet er Jan Rytkjær Callesen medlem af kommunens arbejdsmarkedsudvalg. Desuden er han næstformand for bestyrelsen i Sønderborg Forsyning Holding A/S.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Johnny Winther Ronnenberg

Jeg tør godt sige at det ikke er realistisk at være fuldt ud aktiv i både kommunal og folketings politik dertil er der ikke timer nok i døgnet, for man skal også have have søvn. Mennesker der gør det, undervurderer deres mandat og forpligtelser på begge sider. For det ikke nok at møde op, men man skal også være forberedt, når man møder op og forberedelsen kan være mange gange længere end selve møderne..

Henrik holm hansen

hvad var det the Donald sagde om sumpen dræn den det kan kun gå for langsomt!!!!!!!!!!!!!
danske politikere holder sig heller ikke tilbage

Jeg gad godt vide, om politikerne med dobbeltmandater hører til dem, der for et par år siden mente, at folkeskolelærere kun lavede noget, når de var til stede i klasseværelset...........?

Johnny Winther Ronnenberg, Hans Larsen, Christian De Thurah, jørgen djørup og Tue Romanow anbefalede denne kommentar