Læsetid: 6 min.

Da Nye Borgerliges spidskandidat afviser, at klimaforandringerne er menneskeskabte, bliver det for meget for Alternativet

Klima, flygtninge og økonomi. På mange områder er Nye Borgerlige og Alternativets spidskandidater i Gentofte Kommune lodret uenige. Men at den konservative kommune har brug for nye partibogstaver – det er de enige om
’Det er svært at diskutere klima, hvis ikke du tror på de 97 procent af forskerne, som mener, at klimaforandringerne er menneskeskabte,’ siger Alternativets Jens Henrik Wiene, da det går op for ham, at hans vært, Nye Borgerliges Poul V. Jensen, er klimaskeptiker.

’Det er svært at diskutere klima, hvis ikke du tror på de 97 procent af forskerne, som mener, at klimaforandringerne er menneskeskabte,’ siger Alternativets Jens Henrik Wiene, da det går op for ham, at hans vært, Nye Borgerliges Poul V. Jensen, er klimaskeptiker.

Sille Veilmark

8. november 2017

Når Poul V. Jensen fra Nye Borgerlige og Jens Henrik Wiene fra Alternativet sidder over for hinanden, er ligheden slående: to skaldede mænd i hver deres lyseblå skjorte med foldede hænder og ens Royal Copenhagen kopper placeret på bordet foran dem.

»Jeg mangler bare brillerne, så er vi helt ens,« konstaterer Poul V. Jensen.

De to kandidater ligner muligvis hinanden af udseende. Men de understreger begge, at det samme ikke er tilfældet politisk. Selv om Jens Henrik Wiene må indrømme, at Poul V. Jensen ikke helt lever op til hans fordomme.

»Det er jeg da ked af. Det må du endelig ikke sige til min formand,« lyder Poul V. Jensens reaktion.

»Nej, vi får nok begge problemer i baglandet, hvis vi bliver alt for enige,« erkender Jens Henrik Wiene.

Nye Borgerliges spidskandidat i Gentofte Kommune har inviteret Alternativets ditto hjem i sin lejlighed til en samtale om de to partiers politiske ligheder og stridigheder og om at være de nye partier på gentofteborgernes stemmeseddel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Lucas

FacePalm.

Tænk at benægte så meget videnskab bare for at profilere sig og skabe kortsigtet profit. "Grøn Ideologi's alter" - Vor Herre Bevares.

Frede Jørgensen, Mads Berg, John Andersen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Vi kan jo også stemme om tyngdekraften skal ophæves!

David Joelsen, Frede Jørgensen, Trond Meiring, morten rosendahl larsen, Mads Berg, John Andersen, Torben Skov, John Hansen og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar

Er det da ikke meget godt at lade et par af outsiderne og mere ukendte komme til orde? Lidt som Ôzlems dialog kaffe, modsætninger mødes og sød musik kan opstå, men nok ikke altid.

I begge de nævnte spørgsmål kunne sandreden ligge et sted midt imellem.

Klimaet : Naturlige svingninger er et faktum over tid. Men menneskelig aktivitet skubber bagpå - helt sikkert i langt højere grad end havstrømme og solaktivitet, o.a. En afgørende faktor er den særlige aktivitet at avle for mange børn.

Integration : Ja, det offentlige har ansvar gennem de regler, der nødvendigvis skal være. Danske borgere i miljøet skal også være med. Men indvandrene har i høj grad deres personlige ansvar. Det ved de godt - de er vant til at klare sig selv meget mere end velfærdsdanskeren.
Og det er altså ikke bander, de taler om, men lovlydige borgere , som nogen vil gøre til frikadelle- danskere.

Så hvorfor grave grøfterne dybere.

Nej! Sandheden kunne ikke ligge et sted midt imellem, Leo Nygaard. Dit skriv er rendnu en gang ævl fra din liberale hjernekasse.

Torben K L Jensen, Frede Jørgensen, kjeld jensen, Mads Berg og John Hansen anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

Hvordan får man fat i de dummes stemmer? Thjaaa, at benægte klimaforandringer er menneskeskabte, på trods af at 95% af fag videnskaben siger noget andet, er en af mulighederne.

Frede Jørgensen, Trond Meiring, morten rosendahl larsen, kjeld jensen og Mads Berg anbefalede denne kommentar

Slap af, TS. Der SKAL samarbejdes for at klare de store sager. Læs mit indlæg ordentligt.
Mit ærinde er ikke at debattere hverken klima eller integration, men at nuancere debatten som en besked til alle politikere.

Det er spild af tid, at tale om at ændringer i klimaet er menneskeskabte eller ej. For hvem ligger hovedet på blokken og proklamerer, at vi mennesker kan ændre klimaet til det bedre? Det gør ingen. Evig snak om hvad man eventuelt kan forhindre af udvikling i diverse klimamodeller. Verdens befolkning er bedøvende ligeglade med den intellektuelle tilgang til hvad jordens klimatiske udsving bunder i, for det løser intet og det kommer heller aldrig nogensinde til at få betydning for de mennesker som berøres af klimaændringer.

Lars Steffensen

"på trods af at 95% af fag videnskaben siger noget andet"

Det er et løjerligt argument at bruge om noget der er en objektiv virkelighed. Det giver ingen mening at stemme om ting, man ikke har nogen indflydelse på. Hvis de 95 % har ret, så ville de i princippet have lige så meget ret, selv om de kun udgjorde 5 % af videnskaben.

Hvis man overhovedet vil hæve sig over gætterier, så må man forholde sig til substansen ikke til optællinger af stemmer.

Det er ca. 97% af forskningen, der understøtter videnskaben om menneskeskabte klimaforandringer. De sidste 3% er der fejl i. Selvfølgelig er de menneskeskabte. Sikke noget ævl at diskutere.

Estimaterne på, hvor meget af de for tiden observerede klimaforandringer, der er menneskeskabter (for selvfølgelig er der også naturlige klimaforandringer, sikke noget ævl at insinuere, klimatologerne ikke skulle have styr på) har jeg set på forskellige værdier omkring 100%. Den store, nye amerikanske rapport siger ca. 90%.

Og selvfølgelig kan vi gøre noget ved det.

Torben K L Jensen

I virkeligheden er det ligegyldigt når realiteterne tilsiger at der skal investeres kraftigt i klimasikring - hvad enten man tror det ene eller det andet.

Jeg tør godt love, at der intet bliver gjort for at stoppe menneskets indflydelse på klimaet - uanset hvor stor en effekt denne indflydelse har. Vi tilpasser os bare som vi altid har gjort.