Læsetid: 7 min.

Ofre for æreskonflikter om RED Safehouse: ’Rigide regler og umyndiggørende’

Otte beboere på RED Safehouse kritiserer deres ophold på krisecentret. De føler sig skåret over én kam, og at fokus er på praktiske gøremål frem for personlig genopbygning. Ifølge debattør og rådgiver viderefører man blindt praksis uden at lytte til de unge. RED Safehouse genkender ikke kritikken fra flertallet af brugerne, men er lydhør
KrisecentretRED Safehouse har eksisteret siden 2004, Der er plads til 38 unge i alderen 17 til 30 år fordelt på to topsikrede afdelinger med hemmelig adresse. Ifølge RED Safehouse har opholdsstedet opnået et unikt indblik i de særlige problemstillinger og udfordringer, som unge i æresrelaterede konflikter kæmper med.

KrisecentretRED Safehouse har eksisteret siden 2004, Der er plads til 38 unge i alderen 17 til 30 år fordelt på to topsikrede afdelinger med hemmelig adresse. Ifølge RED Safehouse har opholdsstedet opnået et unikt indblik i de særlige problemstillinger og udfordringer, som unge i æresrelaterede konflikter kæmper med.

Ulrik Hasemann

13. november 2017

Når unge mænd og kvinder med minoritetsbaggrund må flygte fra deres familier på grund af æresrelaterede konflikter, henvises mange til RED Safehouse. Krisecentret, som har eksisteret siden 2004, har i dag plads til 38 unge i alderen 17 til 30 år fordelt på to topsikrede afdelinger med hemmelig adresse.

Ifølge RED Safehouse har opholdsstedet »opnået et unikt indblik i de særlige problemstillinger og udfordringer, som unge i æresrelaterede konflikter kæmper med«.

Men otte tidligere og nuværende beboere har en noget anden oplevelse af deres ophold.

Ifølge dem fokuserer RED Safehouse ikke på den individuelle omsorg, de havde brug for, da de ankom efter at have forladt familie og netværk.

I stedet beskriver de, at hverdagen på krisecentret var præget af et »ensidigt fokus« på praktiske gøremål som rengøring og madlavning samt rigide regler og tidsplaner for hjemkomst, spisetider og aktiviteter. De unge følte sig umyndiggjorte og skåret over én kam, frem for at blive gjort uafhængige og genopbygget følelsesmæssigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det lyder som om, at pædagogikke er henfaldet i et trummerum, hvor der ikke bliver evalueret løbende. Man gør bare som man plejer, fordi det er det nemmeste. Måske ligger der også en politisk dagsorden bag, noget med at de unge ikke bare skal 'dandere den', men så hurtigt som muligt gøres selvhjulpne, så de kan forlade centret som 'nyttige samfundsborgere', læs: udelukkende fokuseret på deres rolle som arbejdstagere. Skidt pyt med alle deres traumer og emotionelle behov, det er der ikke plads til.

Jeg synes, det lyder som en ledelse, der ikke tager udgangspunkt i de pædagogiske faglige værdier men djøf-værdier.

Giv mig en pause på klods
Alle her er en af os
Brikker i et spil
Hvor tilfældet råder som tilfældet vil.....
Blåt blod til alle på Blågårds Plads (CV)

Her placerer de professionelle i den blindgyde, - der for tiden er blevet meget populær - "Vi ved bedst" . Risikoen ved denne tankegang og kultur er, at man ikke nysgerrigt og respektfuldt møder de unge man har med at gøre, - på de unges præmisser. Og dermed faktisk mister forbindelsen til dem.