Læsetid: 5 min.

Ole Lange var en bidsk og præcis skildrer af dansk kapitalismes øverste hylde

Den velskrivende historiker, journalist og forfatter Ole Lange satte nye standarder som erhvervsforsker og fornyede sportsjournalistikken i Danmark. Natten til lørdag døde han i sit hjem i Søborg, 80 år gammel
Ole Lange var christianshavnerdreng og tidstypisk mønsterbryder som student i 1956 fra Birkerød Statsskole og fra 1969 med magistergrad i historie. Ser man tilbage på hans arbejdsliv, blev hans input afgørende på to felter: erhvervshistorien og sportsjournalistikken.

Ole Lange var christianshavnerdreng og tidstypisk mønsterbryder som student i 1956 fra Birkerød Statsskole og fra 1969 med magistergrad i historie. Ser man tilbage på hans arbejdsliv, blev hans input afgørende på to felter: erhvervshistorien og sportsjournalistikken.

Tine Harden

27. november 2017

Doktor Lange er død. Titelangivelsen var ikke Ole Langes egen – han behøvede ikke at vifte med sin doktorring – men venners på én gang kærligt drillende og anerkendende nom de guerre for den intellektuelt modige kriger.

Han døde natten til lørdag i sit hjem i Søborg efter år med slagtilfælde, der svækkede, men bestemt ikke knækkede et karakteristisk usentimentalt temperament. Som da han på sin 80 års fødselsdag i august blev spurgt, hvordan det gik, og prompte svarede: »Ad helvede til.«

Spørgeren fremturerede: »Du ser ellers godt ud,« og svaret kom som et pistolskud: »Det er bluff.« Ærgrelsen over sygdom havde ikke nedsat evnen til skarp og rap realisme, kun dens tempo, selvom han stadig kørte med et højere gear end de fleste.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Torben Ethelfeld
 • Oluf Husted
 • Torben K L Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • David Zennaro
 • jørgen djørup
 • Peter Andreasen
 • Ejvind Larsen
 • Holger Madsen
 • Poul Erik Pedersen
 • Henrik Brøndum
Torben Ethelfeld, Oluf Husted, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, jørgen djørup, Peter Andreasen, Ejvind Larsen, Holger Madsen, Poul Erik Pedersen og Henrik Brøndum anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lillie Andersen

Ole Lange var en fremragende underviser på Historisk Institut, Københavns Universitet, hvor jeg var heldig at studere på hans hold i 1976-77. Han var altid enormt godt forberedt og forventede tilsvarende fra de studerende, at de var engagerede og kritiske. Et forbillede for alle os historiestuderende.