Læsetid: 1 min.

S afviser at støtte DF-profil i Guldborgsund

Note
10. november 2017

»Socialdemokratiet gør ikke Rene Christensen til borgmester.« Spidskandidat for Socialdemokratiet i Guldborgsund Kommune Bo Abildgaard afviste i går over for Lolland-Falster Folketidende, at partiet vil pege på Dansk Folkepartis Rene Christensen som borgmester efter kommunalvalget. 

Partierne har ellers haft et tæt samarbejde i Guldborgsund og har sammen vedtaget to af kommunens seneste tre budgetter. Det har derfor ikke virket usandsynligt, at Rene Christensen, der også er finansordfører for Dansk Folkeparti på Christiansborg, ville sikre sig Dansk Folkepartis første borgmesterpost med støtte fra Socialdemokratiet.  

I gårdagens Information bejlede DF-kandidaten åbenlyst til Socialdemokratiet, da han erklærede, at han har »svært ved at komme i tanke om noget, han for alvor er uenig med Socialdemokratiet om«.

Hidtil har Socialdemokratiet da heller ikke afvist at pege på Rene Christensen, men de seneste dage har Bo Abildgaard oplevet et stort pres for at melde klart ud, forklarer han til Lolland-Falster Folketidende. Adspurgt hvorfor partiet ikke vil gøre en DF’er til borgmester, svarer spidskandidaten: »Det gør vi bare ikke. Længere er den ikke.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer