Læsetid: 9 min.

Sådan brugte politikerne facebookreklamer under kommunalvalget

Facebook har givet helt nye muligheder for at ramme bestemte målgrupper med bestemte politiske budskaber. Det udgør en potentiel fare for demokratiet, har kritikken lydt i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg og Brexit-afstemningen. Men i Danmark står det tilsyneladende ikke så slemt til
’Det er som om, man har taget valgplakaterne og så ført dem over på Facebook. Mange af dem er nogle relativt dårlige billeder med utroligt lange tekster,’ siger Astrid Haug, der er kommunikationsrådgiver med speciale i sociale medier.

’Det er som om, man har taget valgplakaterne og så ført dem over på Facebook. Mange af dem er nogle relativt dårlige billeder med utroligt lange tekster,’ siger Astrid Haug, der er kommunikationsrådgiver med speciale i sociale medier.

Jacob Ehrbahn

25. november 2017

En rød hjerteemoji og en gribende generationsfortælling. Københavns overborgmester Frank Jensen (S) talte til følelserne, da han en uge inden kommunalvalget forsøgte at udbrede sit budskab om vigtigheden af, at mænd tager barselsorlov.

»Fædrerollen har ændret sig markant de sidste årtier – heldigvis,« indledte han sit facebookopslag.

»Når bare jeg ser på min egen far, i forhold til mig som far – og i forhold til mine to sønner med deres børn. Så bliver jeg så glad for at se, hvordan mænd mere og mere bliver en del af deres børns liv.«

Selv var Frank Jensen studerende, da han fik børn, og derfor havde han det »uendeligt store privilegium« at være hjemme med dem, da de var små. Senere pendlede han som folketingspolitiker fra Aalborg til København, og det havde »sine omkostninger«. Hans nu voksne sønner »insisterer« derimod på at bo, »så de kan kysse deres børn godnat hver eneste aften«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henriette B. Rasmussen
  • Eva Schwanenflügel
  • Niels Duus Nielsen
  • ingemaje lange
  • Benno Hansen
  • David Zennaro
Henriette B. Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, ingemaje lange, Benno Hansen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

Interessant, jeg troede kun det var Putin og hans cronies, der forsøgte at influere andre landes valghandlinger, men vore egne politikere forsøger, sig altså også med lidt digital hjernevask af befolkningen.

Hvem ville have troet det?

;-)

Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Det har intet med Putin at gøre, Niels Nielsen, lad ham nu få lidt fred, det trænger han.
Danske politikere kan fuldtud selv klare at mingelere digitalt rundt med befolkningen af helt egen drift

Niels Duus Nielsen

Okay så, MKN, men jeg kunne ikke dy mig for at påpege den galoperende dobbeltmoral, som trives i medierne, endnu en gang. Artiklen fik jo også min anbefaling, da den faktisk morede mig.

:-)

Over and iIut!

Eva Schwanenflügel og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar