Læsetid: 3 min.

I årevis har syge børn ikke fået undervisning – og problemet er stadig ikke løst

I 15 år har patientforeninger gjort politikerne opmærksom på, at mange syge børn ikke får den sygeundervisning, de har ret til. Men intet er sket. Uddannelsesordførere og kommuner erkender problemet, men går ikke ind for sanktioner. Undervisningsministeriet vil se nærmere på området
Det er ikke alle børn, der er i stand til at følge den almindelige undervisning. Mange syge børn står uden den sygeundervisning, de har ret til. I 15 år har patientforeninger gjort politikerne opmærksom på på problemet, uden at der er sket noget.

Det er ikke alle børn, der er i stand til at følge den almindelige undervisning. Mange syge børn står uden den sygeundervisning, de har ret til. I 15 år har patientforeninger gjort politikerne opmærksom på på problemet, uden at der er sket noget.

Jakob Dall

28. december 2017

Undervisningsministeriet og kommunerne blev allerede i 2002 gjort opmærksom på, at mange børn med gigt ikke fik den undervisning, de har krav på ifølge loven. Siden er der ikke sket det store, selv om en undersøgelse fra 2009 og endnu en fra 2016 viste det samme: Alt for få syge børn får tilbud om den sygeundervisning, de har krav på og behov for.

Som beskrevet for nylig i Information har Institut for Menneskerettigheder i en ny undersøgelse konstateret, at der er en alvorlig risiko for en krænkelse af syge børns retssikkerhed, fordi klageadgangen er uklar og sagsbehandlingen for lang, hvilket kan gøre det vanskeligt at få den lovpligtige sygeundervisning.

Gigtforeningens direktør, Mette Bryde Lind, kalder det katastrofalt, at mange syge børn stadig ikke får tilbudt sygeundervisning, hvilket sidste år blev bekræftet af en undersøgelse fra Danske Patienter. Selv om 40 procent af børnene havde ret til sygeundervisning, fik kun syv procent af dem tilbudt det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Palle Yndal-Olsen
  • Eva Schwanenflügel
Palle Yndal-Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Danmark som foregangsland for undervisning er en saga blot.
Ny undersøgelse viser, at danskerne bliver dummere år for år.
Vi skulle leve af vores klogskab, blev det sagt engang. Dengang der fandtes visionære politikere.