Læsetid: 5 min.

Ældre indvandrere kan se frem til en fattig alderdom

Den gennemsnitlige ikkevestlige indvandrerfamilie har en pensionsopsparing, der svarer til 15 procent af den, som ældre med dansk oprindelse har
Hasan Hüseyin Kocer er en af de mange ikke-vestlige indvandrere i Danmark, der ikke har sparet noget særligt op til sin pension.

Hasan Hüseyin Kocer er en af de mange ikke-vestlige indvandrere i Danmark, der ikke har sparet noget særligt op til sin pension.

Sigrid Nygaard

2. december 2017

En stor gruppe ikkevestlige indvandrere og flygtninge går på pension i de kommende år. Og for mange af dem kommer alderdommen til at blive økonomisk trang.

Det viser en ny rapport fra Danmarks Statistik.

Et ikkevestligt indvandrerpar har i snit sparet 430.000 kroner op til pensionen, når de er 60-64 år. En tilsvarende familie med dansk oprindelse har en privat pensionsopsparing på 2,75 millioner kroner, når de når samme alder.

Dermed har den gennemsnitlige ikkevestlige indvandrerfamilie en pensionsopsparing, der svarer til 15 procent af den, ældre med dansk oprindelse har.

Det viser rapporten ’Indvandrere i Danmark’, som Danmarks Statistik netop har udgivet i 11. udgave.

For første gang indeholder rapporten et kapitel om indkomst, ulighed og formue. Kapitlet er blandt andet baseret på Danmarks Statistiks nye formuestatistik.

Statistikken tyder på, at den store gruppe af ikkevestlige indvandrere og flygtninge, der netop nu nærmer sig pensionsalderen, kommer til at have en markant lavere levestandard end ældre med dansk oprindelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Britta Hansen
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
Britta Hansen, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Neiiendam

Det er vel relevant for sympatien, man eventuelt har for disse indvandrere, at spørge hvad de ville få i pension i deres oprindelsesland.

Danmark er et af de dyreste lande at bo i, så måske bør gamle indvandrere overveje at flytte tilbage til deres oprindelsesland - hvis de kan, uden at blive forfulgt i oprindelseslandet.

Da de første indvandrere kom til Danmark for at arbejde - det var vist i 1960-erne og fremefter, så var alderspension en del af den pakke Danmark gav dem. De første flokke af Flygtninge, var Vietnameserne i forlængelse af den grusomme Vietnamkrig og disse integrerede sig almindeligvis hurtigt på arbejdsmarkedet. De senere årtiers Flygtningestrøm, er tydeligvis anderledes kompleks, og Danmark har lovgivet om at man skal optjene Folkepensionsretten. De kan kun håbe at Danmark på anden vis vil behandle sådanne personer værdigt, mens de er her.

Bekvemmelighedsimigranter er et kapitel for sig og kan ikke forvente noget som helst økonomisk sikkerhedsnet.

Anne Mette Jørgensen

Jeg kan ikke forstå hvordan man skelner ml. såkaldte bekvemmeligheds immigranter og de mange pakistanere, tyrkere og " jugoslavere" der er her i dag.
Det var vel også af bekvemmelighed at de i sin tid kom hertil. At Danmark så har valgt, at opdele folk sådan er vel ikke de nytilkomne og meget ofte meget desperate og fattige menneskers, skyld.
Mennesket har vel altid ønsket at flytte sig til det bedre.
Men, at herboende tyrkere har stemt på Erdogan og Pakistanere omtaler jøder som skyld i alt undrer mig - - - det ser skidt ud for os alle - - - desværre.

Charlotte Svensgaard

Der er også to andre faktorer som man ikke har medtaget; rigtig mange af familierne har valgt at holde kvinderne uden for arbejdsmarkedet, så de har naturligvis ingen pensions opspring fra arbejdsgivere og 2. Rigtig mange har prioriteret at sende et økonomisk overskud til oprindelses landet og købt/opført fks huse.
Og begge dele har været et aktivt valg.....