Note
Læsetid: 1 min.

Aktive Forbrugere bryder tavshed efter svindelsag: ’Betydelig uenighed’

Foreningen Aktive Forbrugere udsender en pressemeddelelse, der bakker en bortvist og politianmeldt sekretariatschef op. Samtidig mener Aktive Forbrugere at have udført arbejde for de penge, ngo’en Clean Clothes kræver tilbagebetalt fra foreningen
Clean Clothes Campaign Denmark blev kendt for aktioner mod blandt andet Tøjeksperten efter sammenstyrtningen af Rana Plaza i 2013 i Bangladesh.

Clean Clothes Campaign Denmark blev kendt for aktioner mod blandt andet Tøjeksperten efter sammenstyrtningen af Rana Plaza i 2013 i Bangladesh.

Pressefoto

Indland
11. december 2017

Foreningen Danmarks Aktive Forbrugere kommenterer for første gang sagen om alvorlige uregelmæssigheder i den danske ngo Clean Clothes Campaign Denmark.

Information har tidligere afsløret, at Udenrigsministeriet har støttet ngo’en med cirka to millioner kroner – en stor del af disse midler kan der ikke aflægges revisionsgodkendt regnskab for, og sekretariatschefen i Clean Clothes er bortvist og politianmeldt.

Nu har forbrugervagthunden, som har ført kampagner for transparens og ansvarlighed hos de store virksomheder, udsendt en kort pressemeddelelse på foreningens hjemmeside.

Aktive Forbrugere skriver, at der i foråret 2017 kom flere nye personer og organisationer ind i Clean Clothes’ bestyrelse, hvilket har skabt »betydelig uenighed, bl.a. om flere aktiviteter og dispositioner, som blev foretaget i 2016«.

Clean Clothes og Aktive Forbrugere har samme sekretariatsleder, og uenigheden har også inkluderet ham. Som følge af »uoverenstemmelserne« blev han i juni sygemeldt med stress.

Aktive Forbrugere beklager, at et flertal i Clean Clothes vil begære ngo’en konkurs:

»Aktive Forbrugere ønsker ikke at bidrage yderligere til offentlig polemik om sagen.«

Har udført arbejde

Konkret har Clean Clothes rettet et krav på cirka 60.000 kroner mod Aktive Forbrugere, fordi der ifølge bestyrelsen uretmæssigt er ført penge fra Clean Clothes’ konto til Aktive Forbrugeres. Der skal desuden være problemer med uforklarede kontanthævninger samt lønudbetalinger, som er sket via Aktive Forbrugeres lønsystem.

Aktive Forbrugere skriver i pressemeddelelsen, at der naturligvis er udført det arbejde, som Clean Clothes er betalt for som »indholdsleverandør«.

Formand for bestyrelsen i Clean Clothes Campaign Denmark, Magnus Bundgaard Nielsen, har ikke set pressemeddelelsen, men siger:

»Nu har vi begæret os konkurs, og det bliver en politisag fra nu af.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her